Merhaba arkadaşlar herkesin hayranlıkla akvaryumlarında bitki yetiştirmek için kullanmak istediği yada kullanmaya hazırlık yaptığı veyahut kullandığı grolükslerin kelvin ve lümen değeri ile ilgili bilgisi olan var ise paylaşmasını rica ediyorum. Buna göre günışığı floresanlardan bu floresana karşılık gelecek floresanı seçebiliriz diye düşünüyorum. İyi forumlar.
Hakan Bey belki yardımcı olur bu site. Aynı zamam da sahibi Mustafa Bey gerçekten çok dost canlısı bir insan. Aklınıza takılan her şeye usanmadan, sıkılmadan cevap veriyor. Sylvania Grolux | Sylvania Aquastar | Sylvania Daylighstar | Sylvania Coralstar | T5 Floresan | T8 Floresan |
Teşekkürler Levent Bey, Sitedeki genel bilgiler aşağıdaki şekilde; Sylvania Grolux T5 24w Sylvania Grolux T5 24w Akvaryum Floresanı ; Tatlı su akvaryumlarında ve bitkili akvaryumlarda kullanılabilir. Grolux lambalar özellikle mavi-kırmızı tonlarını yoğun içeren geniş spektrumlu lambalardır ve balıkların renklerini iyi gösterirler. Yeterli düzeyde gün ışığı olmayan yerlerde bitkilerin büyümesine yardımcı olan floresan ampuller. Yüksek düzeyde mavi ve kırmızı ışık yayma özelliği sayesinde bitkilerin sağlıklı büyümesine yardımcı olur. Fotosentezi artırır. Akvaryumdaki bitki ve balıkların doğal renklerini güçlendirir. Sağlıklı bitki gelişimi için groluxun, soğuk beyaz veya gün ışığı bir ek lambayla desteklenmesinde yarar vardır. Lambaların mevcut akvaryum aydınlatma sisteminize uyumu ile ilgili tüm sorumluluk alıcıya aittir. Teknik Özellikler : Marka : Sylvania Sınıf : T5 Renk : Grolux Güç : 24 Watt Uzunluk : 54,9 cm Çap : 1,6 cm TÜP WATT Sylvania Grolux T5 24 39 54 80 Sylvania Aquastar T5 24 39 54 80 Sylvania Coralstar T5 24 39 54 80 Floresan Uzunluğu (cm) 54,9 84,9 114,9 144,9 Uygun Akvaryum Uzunluğu (cm) 60-80 90-110 120-140 150-180 8500 Kelvin olduğu yazıyor ?
Hakan bey grolüx geniş spektrumlu özel bir lamba olduğu için kelvin değeri pek gerçekçi değil. 8500 kelvin normal şartlar altında maviye yakın gözükmesi gerekirken groluxte pembe ve mavinin karışımı şeklinde ancak ağırlıklı olarak pembe bir renkte gözüküyor. Bitkiler için yararı derseniz mutlaka yararı var ama bu kadar pahalı olması beni soğutuyor. Bir sonraki kurulumumda grolüxü sırf yüksek fiyatlı olduğu için kullanmayı düşünmüyorum. Bitkilerin gelişiminde ve renklenmesinde bir sıkıntı olmadığı sürece özel bitki florasanlarına para vermeyeceğim.
Bende 2 adet t8 ve t5 kullaniyorum(grolux).Haliyle fiyat konusunda abartililar.Size philips 865 kodlu cool dlight onerebilirim groluxe yakin bir renk veriyor gerci bu bizim gozle gordugumuz renk.Ben denedim sadece gun isigi ve cool dylight actigimda fotosentez aninda basliyor.Ayrica 12000 kelvin.
Ugur Bey bende t8, ve t5 grolux var ayrıca osramın 865 kodlu 2 tanede t5 var emin olun groluxler ile 865 arasında cok fark var. birisi pembe mora yakın yanarken diğeri beyaza yakın bir sarı yanıyor. renk konusunda philips ve osram farklı mıdır?
Faruk bey benim elimde 30 a yakin florasan cesiti mevcut osram 865 de var,soylediginiz gibi osram sariya donuk beyaz seklinde isik veriyor tabiki bizim gozumuzle gorunen.Gecen yapi marketten gozume takildi philps cool wiet diye uzerinde 1350 lumen 12000 kelvin yaziyor.Renk olarak mavi beyaz karisimi tabi yine bizim gozle gordugumuz.Akvaryuma ekledim ve bitkiler aninda fotosenteze basladi,isterseniz eve gidince fotografla farki iletebilirim,hatta suan 6 florasan olan kapakta gun isigini cikartip 1 adet daha eklemeyi dusunuyorum.
Uğur Bey bahsettiğiniz yapı marketi tekrar ziyaret ettiğinizde 880 kodlu 85cm t5 var mı bir bakamısınız. Eğer var ise fiyatını bir sorun bakalım. Bulunabilirse 880+865+840+827 olarak 4lü bir kombinasyon ile çok güzel bitkiler yetiştirilebilir .Birde Philips Aquarella floresana bakın size zahmet, malum Sylvanianın Aquastarıan muadil bir floresan Aquarella flroesanı, hesaplı olur ise bahsettiğim 2 flrosanı oradan arkadaşlara yada size aldırma durumuna gidebilirim unutmadan birde 827 kodlu bakın. Toparlarsak Phlips Aquarella, 880 kodlu günışığı ve 827 kodlu gün ışıklarına bakıp fiyat alırmısınız ?
15 dakika once oradaydim.Teker teker florasanlara baktim 827 var ama 880 ne denk gelmedim.Biraz sonra tekrar giderim sizin icin sorarim.827 ler 3 lira civari osram ve philips markalari var.Bendede bu florasan isi hastalik oldu;4adet daha aldim 2 adet tld 840 2 adet snow white 12000 kelvin aldim eve gidince sadece t8 lerle kombine denicem birde 40 watt balast aldim hepsi 10.75 kurus tuttu.Yani cok hesapli biryer.
Hakan bey az oncede gidip baktim.Bahsettiginiz florasanlardan yok sade philips yeni seride cikartimis oldugu aqua core diye 120 cm florasani vardi sanirsam tuzlu su veya mercan florasaniydi,880 serisi yoktu.Ama digerleri 827.830.840.850.865.965 t8 ve t5 olarak her ebatta mevcut.
Uğur Bey sizin bahsettiğiniz 12.000 kelvin olan t8 mi t5 mi eğer t5 ise fiyatı bahsettiğinz gibi 3tl ise ve 85 cm lik var ise bende bu floresandan ve t5 85cm 827 kodlu floresandan almak isterim.
Hayır yoktur faruk bey yerel bir işletme.Ben dogma buyume ıstanbulluyum orada bıle boyle elektırık malzemesı uzerıne tefarruatlı bır yer gormedım.
keşke 12.000K floresan t8 de de olsaydı. 827 t5 85cm fiyatına bir gittiğinizde bakarsanız sevinirim. Eğer bahsettiğiniz 3-5 tl bir fiyatı var ise bana 2 adet almanızı rica edebilirmiyim. Size göndereceğim NPK gübrelerini alacağınızda floresanları da bıraksanız olur mu? Bir de tam olarak Sakarya da nerede bu firma diğer Sakarya bölgesindeki arkadaşlarımızda faydalanırlar bu sayede.
Uğur Bey 12.000k floresanın t8 olduğunu anladım sorun yok zaten ben t5 827 kodlu 85cm almanızı rica etmiştim.