Merhaba arkadaşlar iki gün sonra filtrenin birinci ayı doluyor.İlk defa dış filtre kullandığım için musluklardan nasıl ayrılacağını bilmiyorum.Hortumlarla birlikte sökmekmi lazım yoksa direk kova çıkarılabilinir mi
Direk olarak bir kovaya çıkarabilirsin, hortumları da temizle çünkü içerisinde tortular kalıyor. Filtre içindeki malzemeleri mutlaka akvaryum suyu ile temizle. Çeşme suyu kullanma.
Filtreyi kovaya koymana gerek yok.Filtreyi açmadan önce musluğunu kapatacaksın.(bu çok önemli) Filtrenin altına eski bir havlu koyacaksın su taşacağı için filtrenin üst kısmını çıkarttıktan sonra içindeki suyu bir kovaya koyacaksın o kovadaki su ile süngerleri temizledikten sonra akvaryumdan bir miktar su alıp filtreyi ağzına kadar doldurup kapağını kapatacaksın.Filtrenin elyafınıda ayda bir değiştirmenizi öneririm.
Kovanın içine koyup yaptım iyikide yapmışım.Musluğu kapamama rağmen su aktı yinede .Bu arada Utku Abi filtreye kaçan karidesler sağlıklı bi şekilde toplayıp akvaryuma koydum.Çok sevindim yaşadıklarına