Boyut Boy*En*Yükseklik (cm): 100x40x42y Kapasite (litre): 140 litrecivarı net Bitki Türleri: Hemianthus Micra, Stargrass, Palustris, Limnophila Aromatica, Java Fern, Oval Gül, Zeytin, Rosanervig, Rotala, Bacopa Carolina, Monte Carlo, Staurogyne Repens, Burgulu Saz, Saz. Beslenen Canlılar: Endler, Cüce vatoz, Sae, Kiraz Karides Filtrasyon: Sun SunHw-603b Işıklandırma Floresanları: 1x39w 865 + 1x21w 840 + 1x39w 840 + 1x21w 865 T5 gün ışıkları Işıklandırma Süresi ve Düzeni: 8 saat aralıksız Su Değişim Oranı ve Aralığı: Haftalık %40 - %50 civarı Kullanılan Yemler: Çok fazla yemleme yapmıyorum, 10 günde 1 tetramin pul yem Gübreleme: Günlük NPK, Demir ve Seachem Flourish Mikro Element Co2 - Saniye / Kabarcık : Saniyede 1 kabarcık - Tüplü sistem Kullanılan İlaçlar: - Açıklama: Merhaba arkadaşlar, tankımın son halini sizlerle paylaşmak istedim. Tank taban kurulumu makalemde geçtiği şekilde (kuvvetli Taban) 2014 yılı 9. ayda yapıldı. Şu anda verimi fena sayılmaz iyi gidiyor. Belki yılı dolunca değiştirip yenileyebilirim ama oturmuş bir tabanı da kurcalamasam diyorum zaman ne gösterir bakalım. Filtrasyon olarak yaklaşlık 1,5 aydır denemsini yaptığım Sun Sun Hw-603b ile başarılı bir süreç izledim. Çeşme suyu değerleri son günlerde biraz topladı bitki gelişimleri güzel gidiyor mümkün mertebe buradan suyun tds ve oh değerlerini paylaşacağım; Su değişi öncesi tank ve çeşme suyu ile arıtmadan ölçtüğüm değerler; 12/07/2015 Akvaryumda Su değişim öncesi; Ph:7,2 Tds: 312ppm Çeşme Suyu değerleri; Ph:8 Tds: 182ppm Evet fotoğraf;
Hakan bey maşallah bitkilerin sağlığı her zamanki gibi yerinde gözüküyor. Net 150 litre suyunuz olduğunu düşünürsek mini sunsun filtreniz ve ince gözenekli sıva süngerleriniz oldukça güzel iş görüyor demektir. Suyun berraklığı da fotoğraftan belli oluyor.
Evet Ergün Bey suyun maşallahı var, şu anda tankta döngü iyi durumda şükür. Çeşme suları da toparladı kendini. Bitkilerin gelişimleri de gayet güzelleşti, bütün bunlar son 1,5 aya sığınca filtre ile birlikte su yüzeyinin elde olmayan sebeplerden yani soğutma maksatlı hareketliliği de bir etken mi dye düşündürüyor.
Hakan bey tebrikler küçük filtre ile büyük iş başarmışsınız. Su hareketi önemli rol oynayabilir lakin amano'nun akvaryumlarında su çok hareketli büyük akvaryumların çoğu sump sistemli. ayrıca memleketimizdeki hobiciler bilmese de Lilly pipe denilen aparat özellikle geceleri (ışıklar kapanınca) üst kısıma alınıp su havalandırılıyor. Tam emin olmamakla üstad bitki gelişimi için oksijeninde büyük ihtiyaç olduğunu söylemişti. Bu arada selamlar
Teşekkürler Sertaç bey, başarı filtrenin lakin diğer modifiye konumda da bahsettiğim gibi desteklendiği taktirde güzel iş çık çıkartıyor. Su yüzeyi konusunda ben de farkına vardım. Isıyı düşürmek için Su yüzeyini hareketlendirmenin faydası oldu gibi düşünüyorum.
Hakan bey öncelliklen iyi bayramlar 8 saat aralıksız yanan flolarınızı saat kaçta yakıp kaçta kapatıyorsunuz aceba aralıklı yanıp sönse daha iyi değilmi aceba?
Uğur bey saat 15-23 arası yanıyor. Fasıla olduğunda tam fotsentezin doruk anında söndüğünü düşünüyorum bu yüzden arada sönük zaman bırakmıyorum.
Genelde herkes fasılalı aralarlan kullanıyor floları o açıdan dikkatimi çrkti ama mantıklı aslında fotosentez doruğa ulaşmaya yakın kapanıyor aslında bendede durum aynı.
Aynen bende 4-5 yıldır fasılalı aydınlatma yapmıyorum. 8:30'da yanan ışıklarımla fotosentez saat 10-11 arası yüksek, 12 gibi de en yüksek seviyeye ulaşıyor. 12:30 ışıkları kapatırsam pek doğru olacağını düşünmüyorum. Zaten 4-5 yıldır da bu şekilde kullanıyorum.
Tanka geçtiğimiz hafta 1 su bardağı üzüm sirkesi eklemiştim ph düşürmekti maksadım ve etkisi de oldu. Ama 1 günlük ertesi gün tankta su bulanıklaştı hem de ph düştüğü 6,4 seviyesinden 8,2 seviyelerine gelmişti. 3. gün su berraklaştı, bugün ise 7,4 seviyelerinde ph vardı. Tabi arada olanalra gelirsek bitki yapraklarında delinmeler ve az da olsa sakal yosunları oluşması. Evet tankın son durumu ile ilgili fotoğraflar; Eki Görüntüle 4702 Eki Görüntüle 4703 Eki Görüntüle 4704 Eki Görüntüle 4705 Repensler neredeyse 2 aydır çok az gelişme gösteriyor, son sirke olayı sonrası biraz atak yaptılar buna monte carlo da dahil hatta micralarda, acaba diyorum tanta fosfat mı eksik kalıyor. Sakal yosunu etkisiyle sirkenin fosfatı artırdığını düşünüyorum, organik olmasına rağmen bitkilere fosfat yaradı diye düşünüyorum. Evet asıl sizlerle istişaresini etmek istediğim diğer husus ise taban... 1 yıl oluyor tabanı kuralı, sizce değiştirsem mi değiştirmesem mi?
Hakan bey organik yük bindirecek her hamleden kaçınmanız gerekiyor. Sirke tamamen organik olduğundan sorun yaratmaktan başka bir işe yaramayacaktır. İlk aşamada tabanı değiştirmekten ziyade ilk önce tuz ruhu ile ph düşürmeye çalışın. 2-3 hafta sonunda sonuç değişmiyorsa tabanı kumu ile birlikte değiştirin derim.
Tuz ruhu olayında kafama takılan acaba silikonlara etkisi olacak mı? Sürekli tankın bir kenarında damlaması gereken bir kap! Farklı nasıl bir yöntem olabilir diye düşünürken acaba filtre hortumundan damardan girer gib girsek nasıl olur? araya bir T arapatı atılsa ve bu T aparata damlatma usulünü uygulasak oradan tanka gitse gibi düşünüyorum. Olabilir mi?
Kap sürekli değil, birkaç saatte akıyor. T ile kaçak v.s. işleri çıkar. Ayrıca basınç var, borudan kaba akış olur. Silikonu eritecek bir malzeme bilmiyorum Şöyle düşünün, su içine girince zaten asit tepkimeye girerek asit özelliğini kaybediyor. Siz en fazla ph 6,5 veya 7 ye indiriyorsunuz. Asit olarak kalan kısmı o kadar. Bu PH'larda hiçbirşey yapmaz. https://tr.wikipedia.org/wiki/Silikon
Fatih bey dün akşam geçte olsa hem tüpü hem de Hidroklorik Asit yani tuzruhu uygulamasını yaptım 1,5 litre vicarı suya 75ml. tuzruhu ekledim ve damlatma usulü tankın üstüne konumlandırdım. Gece 01:30 civarıydı bıraktım kendi haline. Uygulama öncesi ph: 8,0 Uygulama sonrası ph: 6,9 Teşekkürler.
KH yüksek değilse, işe yarıyor. Kalıcı da oluyor. Ara ara yine ölçmenizi tavsiye ederim. Tekrar yükselebiliyor.
Kh ile ilgili ölçme şansım maalesef yok Fatih bey arada ph ve tds bakıyorum malum onu da sizinle aldık cihazlarını. Arada bakacağız artık, sizin haftada kaç defa uygulama yaptığınız oldu tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim.
Konuyu okuyan acemi hobicileri uyarayım herkesin su değeri farklı olduğu için kullanması gereken tuz ruhu miktarı da farklıdır. Örneğin benim akvaryumum daha büyük olmasına rağmen 20 ml tuz ruhu kullanmam yetiyor. Lütfen ph kontrol cihazı olmadan deneme yapmayın.
Öncelikle, deneyimi olmayan arkadaşları uyaralım. Yazdıklarımız akvaryumunuza ciddi hasarlar verebilir. PH mete, KH ve GH testi, TDS metre olmadan bu uygulamayı denemeyiniz. Bu yazdığımız dört değer birbiri ile etkileşim halinde ve her akvaryumda ayrıdır. Hatta tek akvaryumda bile sürekli değişir. Belirli bir kalıbı yoktur. Buradaki yazılanları oranlayıp kendi akvaryumunuza uygulamayınız. Hakan Bey, Bende sizden farklı olarak KH ve GH testleri de mevcut. Bildiğiniz üzere KH asit tamponlama özelliğine sahip. KH ne kadar yüksek olursa o kadar asit absorbe ediyor. Ben size her iki şekilde de asit etkisini elimden geldiğince yazayım; 1 Çeşme Suyu (Site arıtması) KH : 30 GH : 0 PH : 8,2 TDS : 480 Bu suda değişimden sonra 8,4 ph gördüm. 250 cc asit ekledim 7,4'e düştü. Ertesi gün yine 8,4 dü. KH ve GH ölçümü yapmadım. 250 cc asit daha ekledim. Ertesi gün yine ph 8,4 dü. Bir daha asit eklemedim. Önceki deneyimlerimden edindiğim bilgiye göre eklediğim asit KH'ı GH'a çeviriyor. Asit ekleyince GH yükseliyor. Tankta asitle eriyecek birşey yok. Ölü salyangoz kabuklarını dahi topladım. Kumum orijinal aquadeco kum ve hiç kaya yok. 2 RO suyu GH 0 KH 0 PH 6.7 TDS 50 Bu su görüldüğü üzere fasfakir. Bu suya ben Kalsiyum sülfat, magnezyum sülfat v.s. eklemeler yapıyorum. GH 4 KH 7 civarına çıkarıyorum. Bunun neticesinde ph 7,5'a çıkabiliyor. Tek sefer 250 cc asit verdiğimde genelde tan dengeye geliyor. Fakat bu su çok fakir olduğundan, seachem fluorish miktarını önerilen x 2 doz olarak yapsam da besin açısından yeterli olmuyor. Akvaryum bitkilerinin durumuna göre bazen RO, bazen çeşme, bazen karışık su ekleyip devam ediyorum.
Ben var sanıyordum. Kesinlikle almanı öneririm. Geçen yıla kadar test de neymiş diyen biri yazıyor bunu
O kendini ısıtıyor zaten. Testlerin geldiği gün 20-25 ppm fosfat 250-300 ppm nitrat ölçünce "vay anasını sayın seyirciler" demişliğim vardır.
Hakikaten o kadar yüksek nitrat fosfat ölçümü sonrası kullanılan gübrenin yeterli düzeyde yani ihtiyaç kadar kullanımı bile testleri amorti edebilir. Biz kendimiz zirai gübre kullanıyoruz da gübreleri çok maliyetli görmüyoruz diğer türlü ticari ürünler kullansak bu dediğimi zaten fazlasıyla anlamış ve hissetmiş olurduk diye düşünüyorum.
100 lira verdim 6 aydır kullanıyorum. Kurtardığım veya ürettiğim bitkileri ve satışına bakarsak çok fazlasını amorti etti.