Sonunda bitti :)

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve afacan80 tarafından 26/11/14 başlatılmıştır.

1. afacan80

afacan80 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Boyut En*Boy*Yükseklik (cm): 100*50*45 h
    Kapasite (litre): 225 lt.
    Beslenen Canlılar: Lepistes,endler ve kiraz karides
    Filtrasyon: Dophin c 1000
    Işıklandırma Floresanları: 6*39 (osram t5 865+840+827)
    Işıklandırma Süresi ve Düzeni: Akşam 18:00 da açılıyor ,00:00 da kapanıyor.
    Su Değişim Oranı ve Aralığı:Haftada bir %30 oranında düşünüyorum.
    Kullanılan Yemler: Sera pul yem
    Gübreleme:Şuan başlanmadı
    Kullanılan İlaçlar: Yok
    Co2 tüplü sistem

Açıklama

Tekrar merhaba , 18.10.2014 tarihinde ilk bitkili denememi sizlerle paylaşmıştım,çok hızlı başladığım bu deneme maalesef acemilikler ile doluydu.İlk baş yapmam gerekeni en son,en son yapmam gerekenleri de ilk baş yaptım,bunun sonuçları da sürekli can sıkıcı bir hal almaya başlamıştı :) bu sıkıntılardan Hakan ve Ergün beyin öneri ve yardımları ile en sonunda kurtulmuş oldum :) bana her konuda yardımcı oldukları için her iki arkadaşıma da ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
    Yeni kurulumunda çok iyi olduğunu düşünmüyorum,fakat zamanla ve deneyim kazandıkça bunu üstesinden de geleceğiz inşallah.Kurulumda bir çok bitki kullandım mesela 4 çeşit taban bitkisi gibi :D en azından hangisinde başarılı olursam onunla yola devam ederim :)
    Siz değerli arkadaşlarımın yorum ve yardımlarını bekliyorum,saygılar..

Ekli Dosyalar:

2. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Kurulumunuz hayırlı olsun. Umarım herşey gönlünüzce olur.

3. Yücel

Yücel Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Hayırlı olsun abi :)

4. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ümit Bey hayırlı uğurlu olsun inşallah.

Tank henüz oturmadığı için fazla yorum yapmak yanlı olsa da göze takılan ufak tefekleri söylemekte fayda olacağını düşünüyorum.

Odak Noktası: Ortadaki kaya ve dal olan kısım tam merkezde olduğu için kendini çok belli edememiş sağındak rotaya doğru kayabilir.
    Sağ öndeki gül sanırım onalr ön tarafta size sorun çıkartabilir, mümkün mertebe arka köşe veya arka duvar kısmında tutarsanız iyi olur.
    Taban bitkilerinin aralarına mutlaka bölme yapım derim sonra ayırmak bir işkence olmasın size.
    Tabanda sadece kum mu var yoksa sağlam bir taban mı?
    Co2 saniyede kaç kabarcık ile başladınız? gübreleme için bir metod çizdiniz mi?
    Işıklandırmanızda armatürde floresanların altına kalan mat gibi gördüğüm izole mi nedir neden yaptınız?
    Floresanların detayını da belirtir misiniz lütfen sanki fazla sarı gibi geldi bana fotoğraftan da olabilir tabii.
    Su değişimlerini %30 değil de %50 yapmanızda fayda olacağı kanaatindeyim, biriken fazlalık gübreyi seyreltmek için idealdir %30 yapsanız da takibi iyi yapın yosun sorunu olmasın inşallah.

Son olarak tankta kullanılan cam kaç mm ve kayıt kuşak atılmadı mı ben mi fark edemedim?

Bir çok soru oldu sanırım :)

5. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Kurulumunuz hayırlısı olsun maşallah dileyeyim ,hayırlı forumlar..

6. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Hayirli olsun ümit bey kapakta buzlu cam kullandiniz galiba oyleyse isik siddetini ve performasini bir hayli etkiler.

7. afacan80

afacan80 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Bora,Yücel,Hakan,İbrahim ve Uğur Bey hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum :)

Hakan Bey;
    1)bahsettiğiniz kayalar ve kütük benimde pek içime sinmedi,ya dediğiniz gibi sağa kaydırırım yada çıkartırım :)
    2)dizaynı yaparken güller en sona kaldı ,mecburen oraya diktim ,arkadaki sazların yanında bir bölüm açtım onları da oraya geçireyim o zaman.
    3)taban bitkilerinin arasını çok sağlam bir şekilde pet şişe parçalarıyla çit örer gibi ördüm onda sıkıntı yok :)
    4)tabanda daha önce bahsettiğim jbl nin toprağı üzerinde sineklik onun üzerinde de hagen kum var
    5)Co2 saniyede 1 kabarcık 24 saat ,gübreleme ile ilgili ise ilerleyen günlerde sizlerden bir yardım isteyeceğim bütün gübrelerim şuan hepsi hazır :)
    6)armatüre yarın ,yanlardan ayak yaptıracağım ,aslında armatürde pek içime sinmedi belki ilerleyen dönemde yenisini yaptırabilirim :)kapakdaki izoleye benzeyen plastiği bende bilmiyorum usta o şekilde yapmış oraya farklı bir cam yaptırabilirim (öneriniz nedir ?)
    7)floreasanları 865,840,827 karıştırarak dizdirdim,aslında çok sarı değil ama fotodan olabilir .
    8)cam kalınlığı 8 mm.alt da kayıt ve kuşak var,üst de sadece kayıtlar var ama ortadan bir kuşak yok :)

Hepsi bu kadar Hakan bey ,bütün önerilerinizi bekliyorum ..

8. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ümit Bey yukarıdaki mesajımda da yazdığım üzere su değişimini %50 olarak yaparsanız daha iyi olur.

Kaya ve dalı çıkarmanızı tavsiye etmem odak noktası olarak ileride hoş görüneceğe benziyor biraz daha bekleyip takip günlerde değerlendirmemiz daha uygun olacaktır.

Armatür konusunda yanılıyorsunuz ben olsam yerinizde koruma olarak alta takılan mat malzemeyi alıp kullanmanızdır. Benim çok hoşuma gitti hatta akvaryumumda kapağım arkadan 8cm boşluk veriplip 40cm genişliğe 32cm de floresanlar yayılmış durumda ve çok memnun değilim biraz daha aralarını yanaştırıp arkadan öne doğru ortalama 27-28cm olan alanı 20cm lere düşürüp kenarlardan dışarı kaçan ışığı tank içinde tutma düşüncem var. Sizin kapağınız bana göre gayet ideal olmuş floresan aralıkları çok değil sanıyorum seyyar bir düzende ve 55cm genişliğinize göre arkadan 5-7cm boşluk verip hizalarsanız çok daha iyi olur arka plandaki boylu bitkler rahat eder dışarıya çok ışık kaçmamış olur.

Takip eden günlerde su değişim oranınızı netleştirmeniz durumunda tabandan da bir miktar besin geleceğini düşünerek gübreleme metodunuzu Ergün Bey ile birlikte belirleriz inşallah.

Bol ve güzel seyirli bir tankınız olacak inanıyorum.

9. afacan80

afacan80 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan Bey,su değişiminide %50 yapıcam bu konuda sizlere sormak istediğim bir şey daha var,şimdi bu kurulumu yapmadan önce suları 19 lt. damacanalarda 1 hafta dinlendirmiştim,yine aynı yöntemle değişimleri tamamlamayı düşünüyorum ama biraz meşekatli oluyor direk çeşmeden koymamın sakıncası olurmu ?
    Bu pazar su değişimini yapmayı düşünüyorum,yaptıkdan sonra gübrelemeye başlasak çokmu erken olur ?

Armatüre gelince bugün iş çıkışı ustanın yanına kapağı götüreceğim oda şu hazır armatürler gibi yanlara ayak yapıcak yaklaşık 5 cm. yukarı çıkacak bu sıkıntı yaratırmı ? (ben yaratmaz diye düşünüyorum çünkü 6*39 epey iyi bir ışık veriyor :) ) akşam son halinin resmini koyarım.
    Bu arada floresanların çok yakın olmasını handikap olarak düşünmüştüm,bu yorumunuz beni sevindirdi :)

Armatür deki plastik koruyucu yerine cam kestirsem daha etkili olurmu? olursa ne tür bir cam kestirmeliyim ?

Biraz soru sayısı fazla oldu ,kusura bakmayı,verilecek cevaplar için şimdiden teşekkürler :)

10. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Ümit bey yeni kurulumuz hayırlı olsun. Bu sefer bitki yetiştirmek için daha uygun ekipmanlar ile yola çıktınız inşallah sonrası da iyi olur.

Armatürdeki plastik parçayı komple çıkarsanız daha iyi olur. Ancak su buharı ile balastların bozulma ihtimali varsa o zaman 6 mm veya daha ince normal cam kestirebilirsiniz.

Su değişimlerini akvaryum suyuna yakın ısıda olan bir su ile değiştirmeniz çok önemli. Fazla sıcak ya da soğuk su eklemeniz balıklarınızı hasta edebilir.

11. afacan80

afacan80 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Teşekkür ederim Ergün Bey,dediğiniz gibi bu sefer eksik ekipman yok ..

En kısa zamanda, ilk işim kapakdaki plastiği de çıkarıp oraya cam kestirmek.

Su değişim işinide çözdüğümüze göre,geriye kalan gübreleme planımız ..Bununla ilgili ne önerirsiniz ?Şimdiden teşekkürler..

12. asdfasdf

asdfasdf Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    hayırlı olsun

13. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Kurulumunuz hayırlı olsun MAŞALLAH.Kolay gelsin.

Çok güzel olmuş bitkilerin formu güzel iyi gelişmişler.

14. afacan80

afacan80 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Teşekkür ederim Uğur bey,bitkilerin formu dediğiniz gibi çok iyi fakat yeni oldukları için İnşallah aynı formunu devam ettirebilirim :)
    Bu arada kapak işini de çözdüm,oradaki plastiği çıkarıp 4 mm. normal cam kestirdim şuan ışık daha iyi yayılıyor..

15. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Ümit bey bitkilerde gelişim gözlemliyorsanız size uygun bir gübreleme planı belirleyelim.

16. afacan80

afacan80 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Ergün bey merhaba,10 dk önce su değişim işlemi bitti.Bitkilerin bazılarında gelişim var özellikle utri taban bitkisinde ,diğer bitkilerden bazılarının yerini değiştirdim dibe epey kök salmışlar.Yapraklarda herhangi bir bozulma vs. yok..24 saat co2 vermeme rağmen fotosentez olayı olmadı ,gübrelemeden sonra bunu daha rahat gözlemleyeceğiz herhalde.Dediğiniz gibi bu geceden itibaren ön görürseniz gübrelemeye başlayabilirim.Şimdiden teşekkürler.

17. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Su değişiminden sonra 20 ppm potasyum ekleyin. Bitkilerin gelişimine göre bu hafta içinde ya da hafta sonu gübrelemeye başlarsınız.

18. afacan80

afacan80 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Ergün bey,dün gece 20 ppm potasyumu ekledim ve 30 dk. sonra fotosentezi gördük :)bu kadar etkili olacağını hiç düşünmemiştim.

Bahsettiğim rosanervig lerin son hali,,Çok şükür şuan her şey iyi gidiyor..

19. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Rosanervigler çok güzel renk almışlar maşallah. Daha önce taban bitkilerini çitle çevirir gibi çevirdim demiştiniz ama marsilea hirsuta ve lileaopsis brasiliensis'ler arasında bir ayıraç görmedim. Siz ayıraçları tamamen kumun içine mi gömdünüz?

20. afacan80

afacan80 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Rosanervigler beni iyice iştahlandırdı :)
    Ergün bey ayıraçlar kum ile aynı hizada,belki resimde çıkmamış olabilir çünkü çıplak gözle dikkatli bakıldığında ancak gözüküyor, ama sıkıntı olur derseniz yenilerini kesip yükseltebilirim..

21. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Ümit bey marsilea hirsutalar zaman zaman 1.5 - 2 cm yükseklikteki engellerin bile üzerinden geçmeyi deneyebiliyor. Lileaopsisler ise daha çok engellerin altından geçmeyi tercih ediyor. Buna göre daha geniş ayıraçlar ile alttan ve üstten bitkilerin birbirine karışmasını engellemeye çalışmanız daha verimli olur. Bu hali ile ayıraç yokmuş gibi rahat davranırlar.

22. afacan80

afacan80 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Anladım Ergün Bey, o zaman bu hafta sonunda yapacağım su değişiminde tekrar bir işçilik çekerim :)

Bu arada,bu akşam yada bu hafta içi diğer gübrelerden ekleme yapalım mı?

23. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bitkilerde bir sorun olmazsa bu hafta sonuna kadar gübre eklemeden devam edin. Hafta sonu yarım doz gübreleme ile başlarsınız. Bitkilerin gelişim hızına göre bir aya kadar da tam doz gübrelemeye geçersiniz diye düşünüyorum.

24. afacan80

afacan80 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Tekrar merhabalar,

Ergün bey ,gübreleme işine artık başlamamız gerekir mi acaba ?

Ayrıca camlarda minik minik yeşil yosunlar oluşmaya başladı,acaba ışıklandırma fazlamı geliyor ?

25. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Ümit bey bu hafta yarım doz olarak tüm gübrelerden kullanmaya başlamış olsanız iyi olurdu. Besin eksikliği nedeniyle yeşil nokta yosunu oluşmaya başlamış. Son durumun fotosunu paylaşırsanız gübreleme konusunda fikir verebiliriz.

26. afacan80

afacan80 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Ergün bey,bu hafta sonu su değişiminden sonra dediğiniz gibi yarım doz gübre ile başlangıcı yapabiliriz.

Aklıma takılan diğer konuda ,aydınlatma konusu ;
    Şuan 11:00/14:00 ve 19:00/23:00 saatleri arası düzenli olarak aydınlatma yapıyorum ve 6 adet olan floresanların sadece 4 tanesini kullanıyorum sizce bu şekilde uygunmudur ?

27. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Ümit bey ışıklandırma süresi ve gücü konusunda bir sorun yok. Bu şekilde de devam edebilirsiniz. Akşam açılma saatini 18:00'e de çekebilirsiniz.

28. afacan80

afacan80 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Ergün Bey ,bitkilerin son hali bu şekilde,,

29. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ümit Bey bitkilerin formu gayet yerinde görünüyor. Tam bir cümbüş olmuş tabir yerinde ise bolca bitki ve gruplamaları düzenli olunca dutch stili de hala gözde peyzajlarım arasında.

30. afacan80

afacan80 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Evet Hakan Bey dediğiniz gibi bitkilerin gelişimi şuan çok iyi ,sadece camda çok küçük yosunlar oldu,Ergün Bey bunun gübreleme eksikliği olduğunu söyledi.Resmini çekmeye çalıştım ama tam net bir foto alamadım çok küçük oldukları için :)Pazar günü su değişimi yapıcam,sonra Ergün Bey'in belirlediği gübreleme planı ile dahada coşacaklarını düşünüyorum :)

Buda genel görünüm,,

Sayfayı Paylaş