Seachem-Flourish-2Lt-Bitki-Gubresi

Konusu 'Gübreleme' forumundadır ve melihergin tarafından 03/12/14 başlatılmıştır.

1. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR

2. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Evet, bereketli bir bitki gübresi, ben de severim. Ben de 500cc aldım 500 lt tankta bir yıldır kullanıyorum. Seachem ithalatındaki sorunlar çözülmüş, geliyor artık.

Biliyorsunuzdur muhakkak ama yazınızdan öyle bir intiba oluştu; Gübreniz makro element değil, mikro element gübresidir. NPK içermez. Sadece bu gübre ile tam bir gübreleme yapmış olmazsınız.

3. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Aynen fatih bey sevindim valla bulamıyordum.Makro yazmadım ki zaten . Makro gübreleri kendim yapıyorum ben .

4. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Yok yok anlatamadım. Yazdığınızdan sadece bu gübreyi kullanıyormuşsunuz gibi anladım da ondan uyarayım dedim. Ben de aynen makroları kendim yapıp mikroyu bundan kullanıyorum. Bitince kiloluk alacağım :)

5. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Tam zamanında bitmiş gübrem ozaman :) başka gübre alacaktım bulamazsam. İhracat durdu diyorlardı nereye sorsam.bulmuşken 2 litre alayım dedim ben de . Belli olmaz içeriği ile alakalı bir sıkıntı var diye duymustum türkiye saglık bakanlıgı sıkıntı yapmış galiba. Yine bir rant döner bu işte kalmaz falan alalım şimdiden.büyük ihtimal haraç vermedi firma bizimkilere. Avrupa da güçlü bir firma zaten .türkiyeye satmasam da olur demiş çekmiş satışı .

6. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Selam hayırlısı olsun gübreleriniz yeni kurulum yapınca sizlerden destek alacağım gübre konusunda marka ve miktar olarak şimdilik ufak olmasından az az yetiyor dengeleyebiliyorum ilerde sizleri rahatsız edeceğim saygılar.

7. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    İşin açığı bende kara kara düşünüyordum, reeflowers mi ne bi markaya falan bakıyordum. Ben de fazla kalmadı haftada 10ml tüketiyorum bir aylık falan gübre var elimde. Ceylan Beyden birleşip büyük alabilsek iyi olurdu aslında.

8. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Gerçi kendisi de açık satıyormuş. 500ml 40 tl çok bir fark yok. Biz alıp bölsek 32,50 ye geliyor.

9. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Teşekkürler ibrahim bey.GÜBRE konusunda bu marka gerçekten tek.

10. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Fatih bey 2 lt si 130 tl dir.kullanım miktarına göre iyi bir fiyat bana göre.Tabii ambalaj düştükçe fiyat birazcık artıyor

11. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Haftada 10 ml kullanıyorum. 2000 ml 200 hafta eder ki bu da 4 yıla tekabül ediyor. Bozulur diye çekiniyorum.

12. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Fatih bey bu gübrelerin bozulması söz konusu değil ama yinede aldıgınız zaman 300ml lik şişelere koyup buzluga atmanızda fayda var.Hatta daha kçük şişelere bile koysanız olur.Benim gübrem gelince 6 aylık kadar kullanacagım kısmını ayırıp gerisini küçük ambalajlara bölüp donduracagım .

13. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Melih Bey hayırlı olsun, güzel gübre gerçekten Seachem. Ben de alsam mı acaba :( elimde 500ml lik var ama ortalama 1,5 yıl gider bana kararsız kaldım.

Dolapta dondurmakta mantıklı lakin bakanlıktan onay çıkmazsa sıkıntılı :)

14. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Teşekkürler hakan bey bence yakınınızdaki kişilerle birleşip alıp ikiye bölün bu fırsat kaçmaz bizim gibi hobiciler için.En azından elinizde kalma durumu yok en kötü ihtimal satarsınız gider.hobiyi bırakırsanız tabi :)

15. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Bizim bakan izin vermez. Hadi hatir gönül razı ettik diyelim ben mutfaktayken her buzluk açılışında laf edileceği kesin. Parama geçer sözüm ben küçük alayım :)

16. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Mantıklı aslında ama etrafımdakiler hep low-tech 'ci onlar sudan geleni çoğunsuyorlar :)

Hobiyi bırakmak mı? Allah elem keder vermedikçe devam inşallah, daha kızımın oğlumun yaptıkları peyzajları görmek istiyorum nasipse. Kızımın sayesinde 1 fanustan buralara geldi bakalım daha neler gösterecek Yüce Mevlam.

17. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi

Aslında dolap kapağıda da muhafaza edilebilir diye düşünüyorum Fatih bey siz ne dersiniz ?

18. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Dışarda bile dursa kapalı iken bozulacagını düşünmüyorum serin ve gölge biryerde saklanabilir.küçük ambalajlara bölmek şartıyla tabi

19. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Aslinda olabilir ama şimdi boş olan dolap kapağı ben birşey koyunca kıymete biner :) Evlenirken oturduğumuz her evin en büyük odasi benim cumhuriyetim karisamazsin dediğimde mobilya veya doseme v.s. açısından sanıyordu. :D Oradan zaten 1-0 maglubiyeti var ben hiiic kasinmayim. :D

20. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Arkadaşlar üzücü bir haber geldi az önce .FİRMA HATA YAPMIŞ güya Ceylan beyle telefonda görüştüm ürünün ellerine geldiğinde yanlış oldugunu görmüşler ve beni aradılar.KARŞI FİRMA nın 3 ay içerisinde ürünü getirecegini söyledi fakat ceylan bey detam emin değil.Beni madur etmemek için jbl nin 500ml lik gübresinden 3 adet gönderecek fiyat biraz fazla tutmasına rağmen üzerine para istemedi.Yanlız bir sıkıntı var seachem in 5ml mi 200 litrre suya ,jbl ise 80 litre suya :(.Bi anlaşma daha yaptık bana gelecek 3 gübreden birini acıp kullanacagım .benim istediğim ürün gelince diğer ikisini iade alacak ve seachemle takas yapacak.

21. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Ceylan bey üzmez kimseyi. Yanlışlık vardır kesin. Başka sitelere baksaydiniz. Ben teleskop ta falan görmüştüm sanki.

22. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Malesef urun turkiyede yokmus.yanlis anlasilma olmus iki firma arasinda .ceylan beyde onlarin siparisinde yola cikip koymus siteye urun henuz yokmus yani anlasilan

23. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    250 ml seachem florurish'i bitirdikten sonra Tunç Sönmezoğlu ve Göktürk Seyhan'ın yapmış olduğu mikro element gübreleri arasında kıyaslama yaptığımda seachem flourish'in diğer ikisine göre çok daha yoğun hazırlanmasından başkaca bir yararını göremedim. Eğer 250 litre ve üzeri bir akvaryumunuz varsa gübre sıkma kolaylığı sağlıyor o kadar. Özellikle 50 litre altı akvaryumlarda seachem gübreyi dozlamak oldukça zor olacaktır.

Seachem flourish'e ek olarak seachem trace kullanılırsa belki o zaman farkı hissedilebilir ama o zaman da pek ekonomik olmaz. Seachem Türkiye'ye gelmiyor diye üzülmeye değecek bir durum yok diye düşünüyorum.

24. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ergün Bey yoğun olduğu doğru, hafta sonu bitmek üzere olan seachemin sonunu şırınga ile çekip tanak sıkarken sanki çökelti varmış gibi bir tuhaflık hissetmiştim ve tanka ekledim gübreyi. Tank oldu busbulanık, tabanına çökelti oluşturmuş. Bunu bir sebebi olabilir mi? önceden kullandıklarımda başıma gelmemişti hiç. Tabana çöken ne olabilir bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

25. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Hakan bey gübre soğuk bir odada duruyorsa bir zaman sonra bazı maddelerin suda çözünme miktarı azalıyor. Bu durumda çözünmüş halde bulunan maddeler tekrar katılaşıyor. Özellikle yoğunluğu yüksek olacak şekilde hazırladığım gübreleri 25 derecenin altına düşmeyecek şekilde muhafaza etmeye çalışıyorum. Aksi halde bu şekilde dibe çökme olayları yaşanabiliyor.

Eğer elinizde çökelmiş başka gübre varsa artık onları kullanmasanız daha iyi olur. Çünkü çökeldikten sonra kullanıldığında çözücü sıvı azalıyor fakat bazı maddeler katılaştığı için içerik tamamen farklı bir hale geliyor. Mümkün mertebe gübreleri oda ısısında saklayıp kullanmadan önce güçlü bir şekilde çalkalamalıyız.

26. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Şimdilik böyle idare edelim artık almış bulunduk sonuçta madur olmayım diye jbl nin ürününü 25 tl indirimli almış oldum.tekrar para iadesi falan ugraşmayalım dedik.bunlarda umarım iyi gübrelerdir.Benim burdaki üzüldüğüm gübrenin olmamasıın yanısıra alışılmışın bozulması galiba.Hani insan başka birşeyi ilk kullanırken cekingenlik olur ,alışılmıs daha kolay gelir ya onun gigbi bişey :)İnşallah allah uzun ömürler verir de daha nice tanklar kurup bozar daha neler katarız akvaryuma..belkide mikroyuda kendimiz yaparız :).camcı oldum akvaryum yaptım,mobilyacı oldum dolaplı sehba yaptım,elektrikçi olduk ışık sistemi ,kimyacı olduk suyun bütün kimyası ile tanıştık,ee birazda makro gübre beceriyoruz daha ne olsun bi baktım hepsini kendim yapmışım.SAYGILAR :)

27. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Melih bey haklısınız bu hobinin bize yaptırmadığı kalmadı. İleride mikro elementi de kendimiz hazırlarsak tam olacak :)

28. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Yakında Doktora tezi hazırlatacak bu akvaryum işi:) gübre ısı co2 derken ppm ml ısık renk fan hem elektirik hem kimya hem mekanik:)

29. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    ERŞEYLER VAAA.. :)Ergün beyin canı çıktı bana gübre reçetesi yazmaktan sagolsun:)İBRAHİM bey aynen atladıgım yerler olmuş hahaaha ışık lümen değerleri co2 falan...bitkici hobiciler birer mucit dir ,herşeyi yapabilirler diyelim kısaca..:)

30. Gökhan

Gökhan Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    28
    Ödül Puanları:
    28

Sayfayı Paylaş