Proje 2 - 26x26x25(h) Nano 2 Bitki Akvaryumu

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve Elraen tarafından 09/04/15 başlatılmıştır.

1. Elraen

Elraen Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Arkadaşlar tekrar selam,

Duramadım ve yeni bir nano çalışmasına başlamak için ilk adımları attım. Bu sefer ofis için değil ev için kurmayı planladığım gene aynı mantık bir bitkili tank olacak yeni projemiz.

Tank ölçüleri : Cam'a cam 26x26x25(h) küp akvaryum.

Siparişi az önce verdim, neden 30x30x30 değilde bu ölçülerde derseniz tankı kuracağım 40x40 duvara monte sehpa sebebiyle böyle. Filtre kısmında açıklayacağım.

Filtre : Resun CY-20

Sun sun yerine bunu tercih ettim bu sefer. Sebebi hem hesaplı buluşum hemde yapısı gereği akvaryumun arkasına rahatlıkla koyabileceğim. 13,5 cm kadar kalınlığı var. Yan bir şekilde akvaryumun arkasına sehpaya yerleştireceğim. Böylelikle önden bakıldığında hiç bir parça olmaksızın hava duran bir akvaryum görebileceğiz.

Isıtıcı : Tetra Repto Incalzitor 50W

Kara kara ısıtıcı görüntüsünü nasıl ortadan kaldırırım diye düşünürken böyle bir ürünle karşılaştım. Kendisinde ayar vs. yok. Suyu her daim 25 derecede sabit tuttuğu idda ediliyor. Kullanan kişilere denk geldim araştırınca bitkili akvaryumlarda. Açıkçası hiç emin değilim ama görüntü gereği hem çok ince hemde simsiyah bir parça. Arka fonda siyah olacağı için kaybolup gidecektir diye düşünüyorum. Bu konu hakkında fikirleriniz önemli.

Aydınlatma : Philips Tornado 23W veya 15W

Armatür : Asılabilir IKEA Armatür.

Normalde ledciyim biliyorsunuz, ancak bu sefer ledle uğraşmayacağım. Ortalama 30x30x30 tanklarda 23w Tornado ile çok başarılı bir biçimde cuba beslendiğine şahit oldum. Ancak fazla geldiğinde ciddi alglenmeye sebep olacağından önce 15W ile deneme yapacağım. 6-7 lira birşey zaten. Baktım az geliyor, hemen 23W'a geçip, armatürü yukarı çekip mesafeyi uzaklaştırabilirim diye düşünüyorum.

Zemin : Proje 1 ile aynı zemin malzemeleri kullanacağım. Aquabasis ,monada ve lav kırığı.

Kayalar : Gene aynı tür gri granit kayalardan kullanacağım.

Filtre malzemeleri : Lily Pipe

Çinden ucuza getirttiğim cam uçları kullanacağım.

CO2 : Tüplü sistem

Gene aynı setten almayı planlıyorum. 45'liği de yeter ama diğer tanka 92 gr toptan aldığım için bunada aynı tüpten bağlamak avantajlı olacak. zaten kaya ve taşlarla birlikte 13-14 litre su hacmi olacağı için uzun uzun yetecektir diye düşünüyorum.

Peysaj için inanın hiç bir şey düşünmedim ancak gene zemin bitkisi kullanacağım için, monte carlo veya sadece pervulada yapabilirim, seçeneklerim çok değil.

Bu ufak nanodaki amacım, güzel bir peysaj ile amatörler ligine girip avrupada derece almak olacak. Tabi hepimizin emeği ile.

Parçalar elime ulaştığında ve kuruluma geçtiğimde adım adım notlarımı düşeceğim. Tabi bu sürede düşüncelerinizi dilediğiniz gibi paylaşabilir, tartışabilirsiniz.

2. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Hayırlısı olsun inşallah içinize sinecek bir kurulum olur .ısıtıcı tetra proline mini de inceleyin ayarı olan iyi bir ürün.bende 200w olan tipi var memnunum .

3. Elraen

Elraen Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    İbrahim bey inşallah, tetra pro miniyi biliyorum, güzel bir ürün ama benim garip takıntılarım var, akvaryum çok küçük olacağı için o ortasındaki yeşil ayar halkası gözüme gözüme girecek :)

4. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Yeşilde iyidir renk verir:D

5. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Tuğkan bey hayırlı olsun. Seçtiğiniz malzemeler güzel gözüküyor yalnız CO2 tüpünü 2 kg'lik alsanız daha iyi olur.

6. Elraen

Elraen Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Ergün bey teşekkürler, ben daha o aşamaya geçemedim. Yani 2kg tüp alsam nereden doldurturum, onun aparatlarını nerden bulurum vs. Girişmeye korkuyorum o işlere. Diper 40 lt akvaryumda 1 ay gidiyor 92gr. Bundada 2 ay gider diye düşünüyorum. Toplu aldığım için tanesi 20 liraya geliyor. Bir süre böyle idare edeyimde..

Yoksa dediğiniz gibi uğraşmadan al 2kg koy rahat rahat :D

7. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Doldurtmaktan korkmayın bir çok hobici doldurtuyor elbet bir yer bulursunuz. Öyle 92 gramla filan boş yere paranız gidiyor. Ben 4 kg tüpü 10 TL'ye doldurtmuştum. O da en az 6 ay gidiyor.

8. Elraen

Elraen Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    18 Litre akvaryum için 92 gr idare eder benide, diğer tank için 1-2 kg'luk tüp kullanmak isterim. Hatta ordaki sistemi buraya taşırım. Nasolsa 100-120 lira harcayacagım aynısını almak için.

Peki bu işin en oluru nedir ? Yani ben 1-2 kg'luk bir DIY CO2 yapmak istesem tam olarak kaça maal oluyor ? Herşeyiyle. Al tak yapmak için

9. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi

10. Elraen

Elraen Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Hakan bey teşekkür ederim, ilgili makaleyi hemen inceliyorum. Çok zorlamayacak bir işse yapmayı planlıyorum.

Sıvı gübre ve monteler için sizi rahatsız edeceğim zaten :)

11. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Elimizden gelen ne varsa yardımcı olmaya çalışırız inşallah.

Sizi çok uğraştırmayacağını düşünüyorum, bence rahatlıkla sisteminizi kurabilirsiniz.

12. Elraen

Elraen Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Tam olarak o aşamaya geldiğimde karar vereceğim Hakan bey. Bende gidip tekrar 120 lira verip 90gr'lık set alma taraftarı değilim açıkçası. Büyük akvaryuma tüp sistemi ile ayarlama yapabilirsek ondaki hali hazırdaki ISTA co2'yide bu ufaklığa eklerim diye düşünüyorum.

Aşağı yukarı 1 KG'luk DIY CO2 bana totalde ne kadar mal olur sizce ?

13. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Tuğkan Bey sanırım siz makaleyi tam olarak okumamışsınız :) 1kg lık bir tüp fiyatını bilmiyorum ama oksijen manometresi 45 gibi rakamlara eve teslim oluyor. Ama 120 lira gibi bir rakama bırakın 1 litreliği 6 litrelik tüp + oksijen manometresi rahatlıkla alınabilir.

14. Elraen

Elraen Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    O kısmı gördüm Hakan bey, 45'liraya onu aldık diyelim. Ancak 1 litrelik dolu co2 tüpü nereden bulurum yaşadığım bölgede onu bilemiyorum işte :) Zaten bana engel olanda o, sizin var mı tanıdığınız ?

Yani manometreyi alırsak geriye bir tek içi co2 dolu tüp kalıyor sanırsam.

15. Elraen

Elraen Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Arkadaşlar merhaba.

Moss ile bir ağaç oluşturma isteğim var. Ancak bu tarz ufak ( 1 karış kadar ) köke ihtiyacım var ağaç yapısına uyabilecek. Nereden edinebilirim ?

Doğadan herhangi bir dal edinirsem tankta kullanabilirmiyim ?

16. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    bemreda bunu beğendi.

17. Elraen

Elraen Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    İbrahim bey,

Sokaktan bulduğunu al, üzerine bu vernikten sür diyosunuz yani ? Tabi bunu yapabilmem için mutlaka bulacağım dalın kuru olması gerekmekte değil mi ?

18. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Bence bonzai yapisi hali isterseniz dogal dag kekigi dallarini gordugunuzde hah bu dersiniz bulunan formu firinda kurutulup vernik uygulanabilir .

19. Elraen

Elraen Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Doğal dağ kekiği dallarını istanbulun göbeğinde bulamam gibi geliyor :) Ben en iyisi hazır satılanlara bir göz atayım

20. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Premium Grapevine(Üzüm bağı) yada Mopani dalı da kullanabilirsiniz bazı akvaryumcularda bulalirsiniz.
    Meşe,söğüt,çam,özelliklen asma,erik,yeni dünya dalarını ve köklerini kullanan arkadaşlar var.

SICAK SUDA KAYNATIP BOL SUYLA YIKAYIP AKVARYUMDA DEÐİL KOVADA FALAN SALINIMINI TAMAMLADIKTAN SONRA İSTERSENİZ 100KAT VERNİK UYGULAYARAK KULLANABİLİRSİNİZ.Şahsen kendim kabuğunu soyduğum asma dalları ve dereden topladığım meşe dallarını suda kaynatıp salınımıda sık su değişimi yaparak kendi akvaryumumda kullanmaya başladım.

21. Elraen

Elraen Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Uğur bey bilgiler için teşekkürler. Yarın mahallede biraz gezineyim, ağaçlardan düşmüş bu tarz dallar var diye hatırlıyorum. Uygun bir tane bulursam ( tabi cinsini, ne dalı olduğunu bilmeksizin ) alıp kaynatırım 1-2 saat. sonrada dediğiniz üzere suda bekletirim bir kaç gün. En son bir daha kaynatıp, fırınlarım. Daha sonrada gerekirse verniklerim. Deneyelim bakalım.

22. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Eki Görüntüle 4243

Böyle birşey düşünüyorsanız size örnek olabiir.Ben verniklemedim mossların falan tutunması zor oluyor vernikleyince daha zor tutunuyor yani adapte süresi zor oluyor.

Ekli Dosyalar:

23. Elraen

Elraen Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Aynen bu şekil, asıl esinlendiğim;

https://www.youtube.com/watch?v=anfB8IcesVs

Ama akvaryumum küp olduğu için çok alanım yok. Bunların hepsi diktörtgen tanklar. Zira ağacı büyük tutarsam çok gölge düşürecek altına. Bu sebeple yanına bir göçük veya yol yapacağım.

24. Elraen

Elraen Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Bu arada cidden aklıma takıldı. Bonsai'nin altının ( sol ) büyük bir ölçüsü gölgede. Onun altındaki bitkiler ışık görmemesine rağmen gelişmiş. Nasıl oluyor ?

25. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bazı bitkiler direk ışık isterken bazıları direk ışık olmasa da gelişebiliyor. Hatta gölgede kalan kısımları daha sağlıklı ve daha büyük yapraklı bile olabiliyor. Bunu bitkiler arasındaki yer kapma savaşı diye yorumluyorum. Çünkü bu davranışı daha çok yayılımcı bitkilerde gözlemliyorum.

26. Elraen

Elraen Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Buna monte carlo veya cubaları dahil edebilir miyiz peki ?

27. Elraen

Elraen Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    18

28. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Tuğkan Bey tasarım güzel olmuş ama ağacın dallarına mosları i ile veya misina ile sarsanız çok daha iyi olurdu.

29. Elraen

Elraen Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Hakan bey, mosslar siyah süngerlere misina ile sarılı ve düğümlü. Sünger ise ağaç dallarına yapıştırılmış vaziyette

30. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Tuğkan Bey benim anlatmak istediğim dallara direkt sarsaydınız çok daha iyi olurdu.

Sayfayı Paylaş