Uzun zaman önce aldığım power ledleri boş zaman bulup da yapamadım ve sonunda yaptığım çalışmayı sizlerle paylaşmak istedim. 1x12 x 2 = 24w Mazlemeler 14 adet 6000-6500k 4 adet 380-840nm full spektrum 6 adet 4000-4500k 1 adet 18-24x1w driver 2 adet 12 li PCB 96cm soğutucu plaka (48cm olarak iliye böldüm) Termal macun Not : Lütfen yorum ve önerilerinizi alabilirmiyim
Emrah Bey hayırlı olsun, güzel olmuş seçiminiz.Paralel bağlamışsınız sanırım birinde arıza olsa hepsi sönmeyecek mi? 24w sanki az gibi geldi bana, tank ebatları tam ölçüler nedir? Soğutma profilinde ısı durumu nasıl ?
Hakan bey çok teşekkürler - sönerse 12 li şeklinde sönüyor 24 dü birden sönmüyor pcb'nin birinde sorun olursa diğeri yanıyor test ettim. - 24 evet şuan az yeni led siparişi vericem geldiginde 12 daha ileve etmeyi düşünüyorum en az. - ısı durumu çok iyi power led lerin altında termal macun var ayrıca ısı porfili ile pcb arasında da termal macun var ısı dağılımı şuan için çok iyi.
elim yanmadan profili tutabiliyorum yeni power led siparişlerim war onlarda gelsin yine yapıcam bu arada power led arayan izmirde uygun fiyatlı yardımcı olabilirim
Gayet güzel bir değer, fansız halde böyle ise endişe edilecek bir durum yok gibi. Yazın ortam ısısı kaynaklı artış olabilir gerekirse küçük bir fan takviye edersiniz.
Emrah bey ledleri profile yerleştirme şekliniz dikkatimi çekti. Neden her iki profile böyle yana doğru bir yerleşim yaptınız.
Ergün bey bende forumda neden kimsenin dikkatini çekmedi diyordum hocam akvaryuma 2 adet 48 er cm soğutucu profil ekledim fakat elimde şuan 2 adet 12 li PCB vardı. 2 PCB yi soğutucuya ortalasam akvaryumun tam ortasını aydınlatacak kıyıları karanlık kalacaktı bende yeni PCB alana kadar saga sola profilleri kesmemek için boyle birşey yaptım neden 2 PCB yi tek soğutucuya bağlamadım (2 pcb bir sogutucuya sıgmıyor çnki 8li yada 6 lı pcb alıp ekleme yapıcam devamına