Merhaba arkadaşlar evimdeki akvaryuma co2 kurmak için araştırmalar yapıyordum ama celik tüpler büyük ve kötü görüntü olarak çirkin bir görüntü var bu sebepten dolayı ista tüplerine yönelidim oda çok pahalı. biraz araştırayım dedim ve paintball silahlarında kullanılan co2 tüplerinin 20 oz luk olanları yabancı forumlarda kullandıklarını gördüm ve araştırdım sizinle paylaşmak istedim . resimlerde herşey bellidir arkadaşlar tüp : 20oz = 591 ml eder 24oz = 709 ml bu iki tüpten biri tercihimdir. umarım birilerinin işine yarar. daha net bilgi olması açısından aşağıdaki linki inceleyin lütfen. https://reefbuilders.com/2010/10/25/aquaticlife-compact-co2-regulator-nano-reef-crowd/
arada kullanılan adaptör normal co2 tüp kafasına ceviriyor dolum sorun olmuyor. en azından buradaki tüpcüye sordum aynı cevabı verdi
Hakan bey tr de bilgim yok ama büyük ihtimal çok söylerler amozonda 20-27 dolar 1lt aluminyum sordum tr de 400-500 tl fiyat verdiler Manisada ki bursan çelik tüp fabrikasına sordum co2 alüminyum tüp yok çelik 2.6 lt olanı 150Tl+kdv Paintball sahası olan birine danışmak lazım
Ben şahsen 2,6 litre de olsa biraz büyük tüp almanızı öneririm. Bittikçe sök tak ayar yap derken sizin ayarlarınızı bozan bir hale gelebilir. Yangın söndürme işi yapa firmalardan 2.el ama dolum garantisi verenden almak işinizi daha da rahatlatır.
Emrah bey bu tüpü kullanabilirsiniz ama kısa aralıklarla biterse doldurma konusunda sizi yoracaktır. Daha az zahmet çekmek için dolabınıza sığabilecek en büyük tüpü almanızı öneririm. 2.6 litre tüp dolabınıza sığıyorsa kesinlikle onu öneririm.