Selam Cem beyin birçok akvaryumunu incelemiş biri olarak Aydınlatmasında: Giesmann 4×24 T5 2 aquaflora , 2 midday (96 watt) tarzında ürünler kullanırsan heralde iyi sonuçlar alacaksındır. cuba meraklısı Cem beyin birçok kurulumunu inceledim çok başarılı bir akvarist olarak görürüm kendisini tebrik ederim, lakin ekipman düzeneği hakkında Burak kardeşim o kadar çok konu varki işin içinden çıkamazsın diye not düşüp her tankın her bitkinin ihtiyacına göre tank yapmayacağımızı ve kendi tanklarımızdada hem uygunluk fiyat performansı olabildiğince iyi tutma çabamızdır akvayumla uğraşan herkezin bilgisi kendi tankı kadardır verdiğin link için teşekkürler..
ya benim armatürü çok ilgimi çekti ve ışıklandırma bilgiside bence tatmin edici. armatür fiyatları uçuk kaçıyor biraz ben ışıklandırma da hala karar veremedim bazıları helojen kullanıyor gerçekden çok güzel bitkileri mevcut bazıları led bazıları florosan ve bu gidiştede bu işi anlayamayacağım galiba )
Cem Bey ile bitkili tankıım kurmadan önce bende görüştüm.180cm uzunuğunda 6 florasanlı bir armatür yaptırcaktım fakat fiyat biraz pahalı geldi 600 tl gibi bir fiyat armatür için istedi.Eğer bitkide en iyi sonucu almak istiyorsanız giessmann marka flo önerdi kendisi floların adet fiyatı ise 60 tl civarındaydı.Yani toplamda 1100 tl gibi bir fiyata patlıcaktı.Bütçe yetmediği için yaptıramadım Fakat işçilik olsun ilgi alaka olsun çok iyi bir arkadaş.Cuba tanklarında da İbrahim Abi nin dediği gibi kendini kanıtlamış bir hobici.
giesmann ile normal philips arasında ne fark olabilir ki fiyatları biraz uçuk Giesemann - Powerchrome - 24 W Aquaflora T5 arasında ne gibi farklar olaiblir bilgisi olan varsa paylaşabilir mi acaba
Giesemann, Sylvania vs. vs. gibi pahalı ve yaldızlı markalara pek takılmayın. Su kimyasını iyi ayarladığınız sürece 3-5 TL'lik 865-840 kodlu florasanlarla da aynı şekilde bitki gelişimi yakalayabilirsiniz. Işıklandırma için bu kadar para harcamaya değmez.