Merhaba arkadaslar bugun nitrat ve fosfat testi yapmis bulunmaktayim. ilk kez test yaptigim icin bana yardimci olan Ibrahim abime tesekkur ederim. test fotograflarimi atiyorum arkadas yorumlarinizi bekliyorum saygilar
nitratı neden kab içerisinde ölçmuyorsun hocam açıkta olduğu zaman renk tonu faklı oluyor sankim yani daha açık gözükebilir
birde hocam yapılışında 2 kaşık toz dökün diyor ama internette anlatılanlarda 1 kaşık toz döküyorlar ?
vallahi kap icinde de ayni renk oldu sanki oyle de denedim de. nitrat a 2 kasik attim kullanma talimatinda oyle yaziyordu. ibrahim abi de kullaniyor forumdan deneyimlidir o da oyle kullaniyor sanirim
İsmail bey nitrat düzeyini 5-10 ppm arasında tutmaya çalışın. Fosfatı da Nitratın 10'da 1'i kadar dozlamalısınız. Şu anda fosfat seviyeniz çok düşük gözüküyor.
himm gordugum kadariyla nitrat suan 5le 10 arasinda degil mi Ergun Bey. fosfati nekadar vermem gerek acaba
Tablette renkler çok belli olmuyor. Bu nedenle sizin koyduğunuz bölmelere göre yorum yapabiliyorum. Nitrat uygun seviyede gözüküyor. Bir daha gübreleme yapmadan test alın ve değerleri 10 ppm nitrat, 1 ppm fosfata tamamlayın ve diğerlerini de tam doz olacak şekilde ekleyin. 2. Gün ışıklar kapanınca tekrar test alın. Bu şekilde akvaryumunuzun 2 günlük net gübre harcamasını tespit etmiş olursunuz.