Arkadaşlar merhabalar internet üzerinde araştırmaşlarımda akvaryuma bezelye haşlamasını ezilmiş bir vaziyette ilave ediyorlar bu uygulamanın balıkların sindirim sistemine ve bağışıklık sistemine ayrıca gelişmesinede çok katkısı var diyorlar.Doğru mudur? uygulayan arkadaşlar var mı aramızda ? olabiliritesi nedir acaba?
Mustafa bey baliklara haslanmis bezelye vermenin sindirim sistemi uzerinde olumlu etkileri oldugu dogrudur bende ayda 1 veya 2defa veriyorum baliklarim severekte yiyorlar fazla kacirmayin suyu fazla kirletebiliyor.
Mustafa Bey ben kendim bizzat kullanıyorum. Haşlanmış bezelyenin kabuklarını çıkartması çok kolay oluyor, çıkarttıktan sonra çok az ezip buzluğa atıyorum ve ara ara balıklarıma vatozlarıma veriyorum. Hatta ben buna kabak haşlamasıda ekliyorum. Ayrıca ıspanak haşlamasını da bu şekilde veriyorum. Bir sorun olmadı bu güne kadar, sindirimlerini düzenlemek için yapılmalı. Unutmadan brokoli, labada yaprağı da verdiğim olmuştur.
Selam konuya bir ek ben sormak istedim bezelye tane olarak olumlu diğer kabak yada ıspanak ile küçük bir miktar haricinde kalan nasıl saklamak faydalı olabilir mesela örneklemek gerekir ise bir kabak yada ıspanaktan 2dal kaynatıp az miktarı verdikten sonra dondurucuda saklanıp tekrar kullanılabilirmi fayda zarar bozulma gibi yaşadınız mı, kullanıyorsunuz Hakan kardeşim bunla ilgili bir konu forumda olursa iyi olabilir saygılar. hazırlanış saklama adına..
İbrahim Bey, bahsettiğim gibi ben kabak + bezelye yi hazırladığımda bir miktar verdim ve kalanı buzluğa attım ihtiyaç halinde çıkartıp veriyorum. Tabi çıkartıp eriyince terkar buzluğa atılmamalı ihtiyaç kadar yapılmalı. Forumda konu açılışı için inanın bu aralar vaktim yok malesef malum evde internet yok işyerinde her zaman giremiyorum. Burada bilgiler toparlansın son haline gelince bir başlık altında paylaşırız.