Boyut Boy*En*Yükseklik (cm):40X30X25 Kapasite (Net litre): Bitki Türleri:micra,christmas mos Beslenen Canlılar:taivan karides Filtrasyon:İç filtre Işıklandırma Floresanları: Power led tasarım Işıklandırma Süresi ve Düzeni:8 saat Su Değişim Oranı ve Aralığı:haftada 1 Kullanılan Yemler: Gübre Çeşitleri:jbl sıvı micro element Gübreleme Periyotları:haftalık Co2 - Saniye / Kabarcık :Şuanlık yok Kullanılan Düzenleyiciler / İlaçlar: Açıklama:Akvaryum hala tasarım aşamasında,yap,boz yapıyorum . Dere yapımında slikon kullanmak geldi aklıma çok başarılı oldu .Slikon kullanma amacım kum kaymasını önlemek.Umarım tank kuracak arkadaslara yardımcı bir video olur.Tasarım fotolarına bakınca kayaların bir tık büyük oldugunu farkettim tekrar el atacagım.Erken paylaşmamın sebebi belki sizinde bir fikriniz olur diye.Bu Akvaryumu işyerindeki masama hazırlıyorum ve hemen yerleştirip izlemek için sabırsızlanıyorum.Yapım aşamasını evde bitirdikten sonra masama alacağım.Led tasarımımı şimdi paylaşmadım o da tam bitmedi.şimdilik yaptıklarım bunlar umarım beğenirsiniz.Sağlıklı ve neşeli hobiler dilerim.
Kurulumunuz hayırlı olsun dere olan yere beyaz kum mu düşünüyorsunuz?Akvaryum koku yapmaması için önlem aldınız mı?
Teşekkür ederim.Evet beyaz kum olacak.Koku derken silikondan mı bahsetmek istediniz.Akvaryum silikonu kullandım sıkıntı yapmayacagını düşünüyorum
Melih bey güzel oluyor inşallah , yol şeklini tanka sabitlemişiniz plexy olarak çalışılabilirmiydi diye düşündüm 3mm plexy yanlarına ince duvar gibi set çekilebilip ilerde peyzaj değişikliğide sizi yorabilir bu şekili ilk aklıma gelen daimi kullanacaksanız sorun olmaz illaki ,..devamlılığındaki halinin güzel olacağı şimdiden belli tebrikler.dragon kayalarından edinebilsek harika yapıları var inşallah ilerde edinip kullanabiliriz.
Koku derken silikonun değil akvaryumun odada yapacağı rutubet ve kokudan bahsediyorum.Eğer officeniz küçük ise sorun çıkarabilir.
Yeri geliyor suyunu bile içiyoruz kokusundan ne olur kiVarsın koksun.Temizliğini bakımını yapınca neden koksun..Şaka bir yana ofis hem büyük hem de sıkıntı çıkaracak kimse yok.Herkes merakla getirmemi bekliyor.
Aslında dediğiniz gibi yüksek bir dere yamacı yapmak için plexi de düşündüm hatta denedim .oNa boyut kazandırmak daha zor.slikona gelince cam zeminine yarımyamalak yapısık.Şimdi ucundan tutup çeksem çıkar yani.Silikonu sıkarken kalınve bastırmadan akıttım.bundan sonraki tasarımda yapamadıgım dere yamacı görüntüsünü deneyecegim.Plexiyi Kalından inceye doğru keserek üzerine kırmızı kum yapıştıracagım ve sola sabitleyecegim ,sag kısım yine alçak kalacak.