Nano Lepistes

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve Erkut tarafından 09/09/14 başlatılmıştır.

1. Erkut

Erkut Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Merhabalar,

Gectigimiz haftasonu hazirladigim lepisteslerimin bulundugu nano akvaryum videomu sizlerle paylasmak istedim, umarim begenirsiniz :)

Cube Guppy's Aquarium - YouTube

2. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Selam maşallah dileyeyim öncelikle akvaryum berraklığı mükemmel tek düşündüren küp akvaryumda çok balık olması sorun yaratmayacak mı? düzen olarak ve çekim süper olmuş tebrikler.saygılar..

3. Erkut

Erkut Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Merhabalar öncelikle videoyu beğenmenize sevindim, bu akvaryuma özellikle çok canlı koydum, oksijen seviyesi çok yüksek ve canlılar mutlu:) özenle su degisimi yapiliyor, ama yinede herhangi bir soruna karşı yakından gözlemliyorum.

4. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Formumuza ve aramıza hos geldınız.Masallah guzel olmus Erkut bey.

5. Erkut

Erkut Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Merhabalar, tesekkur ederim, asil ben boyle guzel bir forumu gecte olsa bulmaktan cok memnun aldum :)

6. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    selam

Selam Erkut bey cekimleriniz super otesi web sayfanizdakileride inceleme firsatim oldu video cekim duzenlemeleriniz icin yardiminiz olursa sevinirim hem forumdaki diger arkadaslarada faydasi olur kanaatindeyim birkac tiyo verme sansiniz olurmuydu bizlerde boyle guzel cekimler yapmak isterdik ekipman vs neler kullanmaktasiniz saygilar..

7. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Tebrikler çok güzel görüntüler,maşallah diyelim :).inşallah balık yogunlugu bitkilerde sorun cıkarmaz ilerde.

8. Erkut

Erkut Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Cok tesekkur ederim :) Tabiki elimden gelen her turlu yardimi yapmaya hazirim.. Sizler sorun ben soyleyeyim :)

9. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    selam

Erkut abi diyeyim .Hayirli gunler dileyim 1.sormak istedigim akvaryumlarinizdaki berraklik konusu olacakti bunu nasil saglamamiz gerekiyor butun videolarinizdaki berraklik mest etti. 2.video cekimdeki makinaniz nedir ve cekimdeki pozlama yakinlasma uzaklastirma teknikleri ile ilgili yardiminiz 3.kurulumdaki detaylar cok guzel bitki moss ve canli olarak bu kadar temiz nasil tutuyorsunuz? .Umarim cok olmadim lakin ben ve bircok kisi katilir sanirim ilhan bey ve sizin kurulumlariniz canli&bitki turleriniz istah kabartiyor ve elden geldigince imrenerek te paylasimlarinizi bekliyorum saygilar tebrikler...

10. Erkut

Erkut Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Tesekkurler .. Bitkilerde sorun derken tam olarak neyi kastettiginizi anlayamadim ama soyle kucuk bir aciklama yapaym, 3 gunde bir su degisimi(% 30) + co2 + duzenli yemleme + yeterli isik + sivi gubreleme hergun! ama yinede yakindan takip ediyorum yapraklarda deformasyon olup olmadigini!

11. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    rotala red fissidens

Erkut abi videolardaki rotala red ve fissidenslerin oldugu tank isik co2 berraklik o2 yuksek duzeyde gorebilmenle alakali duzenegin ne sekilde kac saat isiklandirma ve gubrelemelerin neler ne sıklikta veriyorsun bunlarda merak ettiklerim saygilar.tesekkurler..

12. Erkut

Erkut Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Cok tesekkur ederim guzel yourumunuz ve begeninizden oturu..
    Cevaplar :)

1- Bitkili akvaryumda sistem oturduktan sonra filitre ve bitki topragindaki yararli bakteriler sayesinde, Haftada yapacaginiz 1 yada iki kere su degisimi ile ( %30 her seferde) kolaylikla berrak bir akvaryuma sahip olabilirsiniz... onemle belirtmek istiyorum filitrenizi asla sicak su ile yada comple temizlememek kilit nokta.. yoksa yararli bakterileri yok ederek akvaryumun cycle' ini bozarak berraklik konusunu bir iki ay unutmaniz gerekir!

2- Kullandigim makina Canon 5D Mark 3 Goruntuye hareketi hareketli kizak ile veriyorum kullandigim aletin ismi "Kessler Philip Bloom Pocket Dolly"

3- yeterli Isik+Co2+sivi gubre ve duzenli su degisimi piril piril saglikli bitkili akvaryuma giden tek yoldur diye dusunuyorum :)

Daha fazla detay isterseniz yada baska sorunuz var ise seve seve yardimci olmak isterim :0

13. Erkut

Erkut Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Bahsettiginiz tankta 4 x 24 watt isik kullandim (6500 kelvin) 8 saat hergun!
    Akvaryum 126 litre her gun 5ml tropica sivi gubre kullandim + seachem firmasinin sivi demirinide her su degisiminden sonra 3-5ml ekledim haftada %40 su degisimi saniyede 1 balon co2 isik yaninca otamatik olarak acilip isiklar sonunce otamatik kapanan selenoid co2 sistem, filitre eheim 2217

Saygilar,
    Erkut

14. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    =) Erkut abi aşmışın olayı makina Canon5D hayal bana bendeki powershotsx30var idare ediyorumda ama Kessler olan çekim platformuna bayıldım profesyonel çekimler için birebir bir aletmiş, kullandığın sıvı gübrelerde çok güzel genel dıy olarak ediniyorum şimdilik Sıvı Mikro Element Gübresi diye elimde diğerlerini de toparlamaya çalışmaktayım malum yeniyiz tecrübe ve ekipman eksik zaman zaman tamamlamaktayım inşallah denge kurana değin heba ettiklerim az olur bitkiler açısından sizlerin tecrübe ve yardımlarınızla bir şeyler yapabiliyorsak ne mutlu bizlere zamanla öğrenip keyfini yaşamak istediğim görüşmek dileğiyle saygılar..

15. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Erkut abi kaçtır forumda göremiyorum seni umarım sağlık sıhhat yerindedir arada merhaba yada akvaryumların hakkında bir tık görmeyi merakla bekliyorum saygılar..

16. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Erkut bey bey akvaryumunuzun gerek dizaynı gerek cekim profosyonel düzeyde olmuş canlı yükü biraz fazla gibi ama baliklar da gayet sağlıklı böyle güzel paylaşımlarinizin devamını izlemek isterim.

17. Erkut

Erkut Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Tesekkurler, Hala baliklar saglikli ve mutlu :) Yavrulari diger akvaryumlara paylastiriyorum, ureme kontrolden cikti ;)

Sayfayı Paylaş