Boyut Boy*En*Yükseklik (cm):40X25X25 Beslenen Canlılar:Endler,sarı ateş karides,adi,minare ve helane(katil)salyangoz Filtrasyon:Mini iç filtre Işıklandırma Floresanları:Su altı florasan ve philips warm white 740 lm.tasarruflu ampul Işıklandırma Süresi ve Düzeni:8 saat zaman rolesine baglı Su Değişim Oranı ve Aralığı:haftada bir filtre edilmiş su ile %30 su değişimi Gübreleme:haftada bir çok az miktarlarda makro ve mikro element gübresi Kullanılan İlaçlar:yok Arkadaar bu tankı kurma sebebim büyük akvaryumumda bir türlü yaşatamadıgım helena (katil salyangoz)dur.Birde sarı ateş karidesi diğer akvaryuma karıstırmak istemedim,amacım her ikisinide üretip cogaltmak .Masallah hepsinden yavru almak üzereyim,biraz şansım yaver gitti sanırım . Salyangozlar yumurtalarını bıraktı bir haftası kaldı cıkmalarına,karides ise bir iki güne yavruları bırakır artık hepsinin gözleri parlıyor annesinin altında birkaç resim paylasmak istedim kusura bakmayın resimler ters şıkdan iyi cıkmıyor bir türlü yakında iyi bir makine ile bu sorunu çözecegim. jpg.gif IMG_4878.jpg (95,5 KB (Kilobyte)) jpg.gif IMG_4879.jpg (93,3 KB (Kilobyte)) jpg.gif IMG_4880.jpg (88,3 KB (Kilobyte)) jpg.gif IMG_4883.jpg (99,2 KB (Kilobyte)) jpg.gif IMG_4887.jpg (98,7 KB (Kilobyte)
Melih bey gnays kayaları ile çok güzel bir dekor olmuş. Katil sayangoz ve sarı ateş neonlarınızın yavrularını da görürsünüz inşallah.
Selam Melih bey kayalar gerçekten güzel olmuş ilerde birkaç karides bende düşünmeye başladım tank bitki co2 gübre derken epey yol alıyorum inş güzel yavrular alırsınız maşallah dileyeyim.saygılar..
Tesekkurler ergun hocam ibrahim bey .karides bitkilide vazgecilmezim cok iyi yosun yiyiciler buyuk tankimda yaklasik 200-250 tane kiraz karidesim var tavsiye ederim
Melih bey yeni nano kurulumunuz harika olmuş ama katil salyangozları adileri yesin diyemi aldınız bol bol beslenip çabuk büyüyecek sizin katiller.
Tebrikler Melih bey harika olmuş. Bende de bir ara hem bu karideslerden hemde katil salyangoz vardı. Ama karidesten de salyangozlardan da yavrular alamadım. Inşallah size bol yavrular almak nasip olur.
Bora bey karidesler ortamı sevsin acayip çogalıyorlar saymanızın veya tahmin dahi etmenizin imkanı yok ben kuralı çok kısa bir süre olmasına rağmen acayip çogalıyorlar 30*30*30 nanomda kaynıyorlar valllahi kiraz karidesler ve sakuralar
adi salyangozlari katillerin daha hizli uremesi icin ekledim vede cok basarili oldum bekledigimden daha hizli bir denge olustu butun canlilar ayni anda hizli bir sekilde iremeye basladi . Bu iste nekadar adi salyangoz okadar iyi katil uremesi demektir.
Maşallah gelişim hızlı gidiyor Nano kurulumum amacına ulastı.Bu tankı tamammen sarı ateş karides ve katil salyangoz üretimi için kurdum.Nihayet üretim hızı iki katına cıktı karidesler,katil salyangoz ve adi salyangoz çeşitleri biranda hızlı üremeye geçti.Katillerin hızlı üremesi tamamen adi salyangozların hızlı üremesinde.İç filtrenin katlarında bulunan apartman sakinleri diyrum ben onlara katil yumurtalarının ikinci yumurtalarıdır.Bitkiler ise ön tarafa mikraları dagıtmaya karar verdim uyum sagladı.Işık düzeni ise fazla sarı gibi ondada beyaz let eklemesi yaparak düzenlenecektir. yakında daha güzel görüntüler olacak inşallah.Bu tanktan da şimdili bunlar KALIN SAÐLICAKLA
Yavrularınız hayırlı olsun. Sarı ateş karideslerin bakım şartları nedir? Normal kiraz karides gibi CO2 sağlanan tankta yaşatabilir miyiz?
Teşekkürler amin hıcam bunlar fazla sıkıntıya gelmiyor fazla. Bol co2 ve gübre takviyesi yapılan tanklara prk uygun olmaz sanırım . Ama ortama alışınca ordada sıkıntı olmayabilir. Su değişikliklerine dikkat etmek gerekiyor .arıtılmuş su ile garantiye alıyorum ben . Su şartları devamlı değiştiği için çeşme sıkıntı yapabilir. Ortama alısınca diğer karidesler hibi hızlı üreme baslıyor. Önceden de bakmıştım ama bukadar kısa surede yavru almamıştım su şartları çok önemli
nano kurulumdan son durum buradan uzun zamandır bilgi vermedik sondurumu paylaşayım dedim .Tanka hiçbir gübreleme ,ilac vs. ilavesi olmuyor.kendi halinde cok hızlı gelişiyor devamlı ot atıyorum..büyük tankımda bukadar başarılı olamadımsarı ateş karidesler kalabalıgı cok sevdi üremeye devam ediyor helena (katil)salyangozlar yine yumurta doldurdu heryere.Anlasılan dogal döngü olustu küçük tankımda onun için hiç müdahale etmiyorum jpg.gif IMG_5292.JPG (2,91 MB (Megabyte)) jpg.gif IMG_5293.JPG (2,85 MB (Megabyte)) jpg.gif IMG_5296.JPG (2,30 MB (Megabyte)) jpg.gif IMG_5297.JPG (2,35 MB (Megabyte)) jpg.gif IMG_5302.JPG (2,15 MB (Megabyte))
Melih bey maşallah ne güzel görüntüler. Anlaşılan bu tankta doğal döngüyü tam anlamı ile yakalamışsınız. Aman bozmadan devam edin.
Teşekkürler hocam inşallah bozulmaz .Büyük tankımı yenilediğimde aynen bu şekil haftada bir su değişimi ile devam etsem durum ne olur acaba?bazen gübre kullanarak suyun kimyasını bozdugumu düşünüyorum ,alttaki nano kurulumu ma baktıkca!!
Bu hobide hiçbirşeyin garantisi yok. Son derece özendiğimiz tanklarda bitki yetiştiremediğimiz olurken aynen sizdeki gibi ek birşey eklenmeyen bazı tanklarda durum tam tersine harika bir dengeye oturuyor. İsteseniz büyük tankta da aynısını deneyin ama muhtemelen aynı dengeyi sağlayamazsınız.
jpg.gif IMG_5301.JPG (2,73 MB (Megabyte)) yumurtaları burda ama kendilerini görmek zor devamlı arka otlu bölgedeler sadece yumurta bırakırken cıkıyorlar herhalde nedense onların resmini de çekmemişim hiç telefonu kurcaladım bayagı ama yok sadece bu yumurtaları buldum
ben bi ara yavru gördüm tekrar kayboldu acaba diğer türler tarafından imhamı ediliyor.8 ad helenam var.yumurta bırakıyorlar devamlı ama yavru kalabalıgı görmeidm hiç tek tük bi ara cıktılar sonra yine kayıp.yumurtaların içi boşalıyor yavru cıkıyor sanırım ama nereye gidiyor
yakaladım onlari jpg.gif IMG_5329.JPG (2,19 MB (Megabyte)) jpg.gif IMG_5330.JPG (2,37 MB (Megabyte)) çiftleşiyorlar sanırım
Melih bey bravo maşallah hem helenaları hemde sarı ateş karidesleri çoğaltmışsınız. Bunları büyütünde boylanınca ilk taliplisiyim inşallah. Kolay gelsin.Bendede kiraz karides ve sakura var ama sakuraları bir türlü üretemedim co2li akvaryumda da bakıyom co2siz olanda da var ama bir türlü üretemedim kirazlar ürüyor sakuralar da tık yok.
Teşekkürler inşallah biraz daha üresin de..ugur kardeşim karides sadece 24-ile 25 derece sıcaklıkda yavru bırakıyor sıcaklıkta sorun yok degilmi
Sonunda yakaladım helena yavrularını bu nano resimlerini beceremiyorum çünki mobilyanın içinde ters ışık yapıyor jpg.gif IMG_5479.JPG (1,72 MB (Megabyte)) jpg.gif IMG_5480.JPG (1,91 MB (Megabyte))
sarı ateşler evcilleşti sanki Karideslerin ürkek hallerinin aksine dün akşam karidesler elimden inmedi.Biraz raslantı ile başladı olay,akşam karideslere biraz yem atayım diye elimi tanka yaklaştırdım karideslerin hepsi yukarı fırlayı verdi.sanırım hamile olduklarından protein ihtiyacı hissediyorlar.elimi yavaşca suya saldım hepsi tek tek elime yapışmaya ve gezmeye basladı.Elimi sagasola savursam bile gitmediler.biraz elimden yem verdim ve kapattım.Sabah tekrar bakayım dedim yine aynısını yaptılar ben de biraz seveyim dedim yemledim ve kapattım.bikaçta foto çekeyim dedim ama ikisi net çıkmış. jpg.gif IMG_5594.JPG (1,59 MB (Megabyte)) jpg.gif IMG_5595.JPG (1,51 MB (Megabyte))
Maşallah maşallah Melih bey helana yavruları çok tatlılar.İnş hem karidesleri hemde salyangozları bolca üretmek nasip olur.
Son hallerini bi paylaşayım dedim.Buraya sıgmadık biraz daha büyük tanka taşınıyoruz. jpg.gif IMG_5719.JPG (2,57 MB (Megabyte)) jpg.gif IMG_5724.JPG (2,35 MB (Megabyte))