Mosslar üzerinde porlanma ve gelişimi

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve akvarist32 tarafından 18/05/15 başlatılmıştır.

1. akvarist32

akvarist32 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba arkadaşlar. 35*15*25 cm ebatında bitki akvaryumumda 2 adet 5*5cm ölcülerinde flame moss,2 adet 5*5 cm ölçülerinde christmass moss ve h.micra bitkileri mevcut.Sorun flame moss ve christmass üzerindeki porlaşmalar . Bitkilieri alalı 3 hafta oldu gelişmelere çok yavaş .Aydınlatma olarakta 865 lik tasarruf ampulu kullanıyorum. 9 kiraz karides ve 5 yavru cüce vatoz var.Yardımcı olabilirmisiniz.Kum olarak dere kumu ve kahverengi silis kuma benzer bişey var.

Ekli Dosyalar:

2. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Ali bey aramıza hoşgeldiniz. Porlaşmadan kastınızı anlamadım. Pas rengi yapışkan bir oluşum mu var? Yoksa toz gibi silkeleyince çıkan bir oluşum mu var?

Kumunuzu tuz ruhu ile test ettiniz mi? Sanki salınım yapabilecek bir kuma benziyor.

3. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ali bey aramıza hoşgeldiniz, moss telinin alt köşelerine isterseniz yükseltme yapın direkt kumla temasta da sıkıntı olabiliyor. Yada cam vatuzla yerleştirin gelişince sonra alıp kuma koyarsınız. Porlaşmadan kastınız köşedeki beyazlama mı?

4. akvarist32

akvarist32 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    yok köşedeki beyazlama karides derisiydi onu aldım üstü beyaz beyaz değişik bişey onu kastediyorum bir yerden duydum 1 litre suya 1 çay kasıgı çamasır suyu koyup mossu içine birkaç defa daldır çıkar sonrada çeşme suyunda iyice yıka öyle koy akvaryuma diyorlar. Dogruluk payı nedir.

5. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ali Bey dezenfekte amaçlı yapılabilen bir uygulama bahsettiğiniz yosunlar üzerinde etkisi de olabilir ama moss da bir yosun türü bunu unutmamak gerek ters etki yapabilir.

Bu arada moss telinin üst kısmıyla duran ısıtıcı mı ve çalışıyor mu?

6. akvarist32

akvarist32 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    hocam mossu ordan aldım vantuzlar ışıga yakın bir yere astım asmadan öncede çamaşır sulu karışımı yaparak koydum bugunden filizlenmeye başlamış christmass moss ve flame moss.Bunlar için önerebileceğiniz sıvı gübre varmıdır acaba elde yapabilecegim veya hazır alabilecegim maddiyatı aşmıyacak.Bütçem kısıtlı

7. sukru35

sukru35 Gayretli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6

8. sukru35

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    CO2 nin düzensiz salınımı yosunu tetikleyecektir. Damla sayacı ve ince ayar valfi bulman gerekli.

9. akvarist32

akvarist32 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    şükrü bey dediğiniz gibi yosun oluştu co2 mayalı sistem olunca damla sayacı yapmadım direk akvaryuma baglıyorum oda fazla geliyor çıkarıyorum.aşırı co2 bitkiler için iyi olmaz dediler

10. sukru35

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Küçük bir filtre ile akvaryum yüzeyini dalgalandırıp daha az co2 verirsen ve düzenli gübrelemeyede geçersen daha iyi olacaktır. Bu düzeni sağladıktan sonra bir sorun çıkarsa tekrar konuşalım.

11. aymoli

aymoli Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    30
    Ödül Puanları:
    28

Sayfayı Paylaş