Merhaba arkadaşlar. 35*15*25 cm ebatında bitki akvaryumumda 2 adet 5*5cm ölcülerinde flame moss,2 adet 5*5 cm ölçülerinde christmass moss ve h.micra bitkileri mevcut.Sorun flame moss ve christmass üzerindeki porlaşmalar . Bitkilieri alalı 3 hafta oldu gelişmelere çok yavaş .Aydınlatma olarakta 865 lik tasarruf ampulu kullanıyorum. 9 kiraz karides ve 5 yavru cüce vatoz var.Yardımcı olabilirmisiniz.Kum olarak dere kumu ve kahverengi silis kuma benzer bişey var.
Ali bey aramıza hoşgeldiniz. Porlaşmadan kastınızı anlamadım. Pas rengi yapışkan bir oluşum mu var? Yoksa toz gibi silkeleyince çıkan bir oluşum mu var? Kumunuzu tuz ruhu ile test ettiniz mi? Sanki salınım yapabilecek bir kuma benziyor.
Ali bey aramıza hoşgeldiniz, moss telinin alt köşelerine isterseniz yükseltme yapın direkt kumla temasta da sıkıntı olabiliyor. Yada cam vatuzla yerleştirin gelişince sonra alıp kuma koyarsınız. Porlaşmadan kastınız köşedeki beyazlama mı?
yok köşedeki beyazlama karides derisiydi onu aldım üstü beyaz beyaz değişik bişey onu kastediyorum bir yerden duydum 1 litre suya 1 çay kasıgı çamasır suyu koyup mossu içine birkaç defa daldır çıkar sonrada çeşme suyunda iyice yıka öyle koy akvaryuma diyorlar. Dogruluk payı nedir.
Ali Bey dezenfekte amaçlı yapılabilen bir uygulama bahsettiğiniz yosunlar üzerinde etkisi de olabilir ama moss da bir yosun türü bunu unutmamak gerek ters etki yapabilir. Bu arada moss telinin üst kısmıyla duran ısıtıcı mı ve çalışıyor mu?
hocam mossu ordan aldım vantuzlar ışıga yakın bir yere astım asmadan öncede çamaşır sulu karışımı yaparak koydum bugunden filizlenmeye başlamış christmass moss ve flame moss.Bunlar için önerebileceğiniz sıvı gübre varmıdır acaba elde yapabilecegim veya hazır alabilecegim maddiyatı aşmıyacak.Bütçem kısıtlı
Gitti gidiyor üzerinde gösterdiğin gübreler çok uygun. Bunları bir an önce temin et. Bu tanka baştan kurulum yapalım. Kurulum için yeni konu açarsan ustalarımız yardımcı olacaklardır. Öncelikle buradan tabanı hazırlamaya başla derim. http://forum.akvaryumda.com/taban-malzemeleri-ve-ekipmanlar/120-bitkili-akvaryum-taban-kurulumu.html
şükrü bey dediğiniz gibi yosun oluştu co2 mayalı sistem olunca damla sayacı yapmadım direk akvaryuma baglıyorum oda fazla geliyor çıkarıyorum.aşırı co2 bitkiler için iyi olmaz dediler
Küçük bir filtre ile akvaryum yüzeyini dalgalandırıp daha az co2 verirsen ve düzenli gübrelemeyede geçersen daha iyi olacaktır. Bu düzeni sağladıktan sonra bir sorun çıkarsa tekrar konuşalım.
Ali Bey bitki gübresini Hakan Bey satıyor, bir sorun isterseniz ilanı da var ; http://forum.akvaryumda.com/bitki-s...si-satisi-nitrat-fosfat-potasyum-gubresi.html Bu arada mossları çamaşır suyu umarım sıkıntıya sokmaz, eğer parfümlü veya yoğun çamaşır suyu ise yanık yapabiliyor.