Merhaba arkadaslar.ben kendim dy sivi fosfat hazirliyorum.ama bir sorun var.1 lt su icin 7 gr hazirlanirsa 50 lt suda 0.1 ppm katar deniyor. Yanliz sorun şu. Be aynı sekilde hazirladim ama benimki 50 lt suya 01 ppm den kat kat fazla katıyor. Hatta 2 ppm oldunu bile gördüm. Yardımlarınızı bekliyorum.
Ergin bey eğer doğru kimyasalı aldıysanız ve karışımı doğru şekilde hazırladıysanız böyle bir sorun olması mümkün değil. Çeşme suyu değerlerinizi bir kontrol edin derim. Bazen çeşme suyunda hatırı sayılır miktarda fosfat bulunuyor. Bitkileriniz de veya canlılarınızda çürüme varsa onlar da ortama organik fosfor salınımı yapabiliyor.
Ergün bey ilginiz icin teşekkür ederim.karisimlari 1 lt suya 7 gr olarak hazirladim.saf su kullandim .şebeke suyu kullanmadim.urun mono potasyum fosfat adi.
Ergin bey gübreyi saf su ile hazırlasanız bile haftalık su değişimlerini çeşme suyu ile yapıyorsunuz. Eğer çeşme suyundan haftalık su değişimlerinde akvaryuma fosfat girişi oluyorsa boşuna fosfat gübresi eklemeyin. Diğer gübreleri ekleyerek mevcut fosfatın tüketilmesini sağlamaya çalışın.
Haklısınız ama Çeşme suyunu test etmedim. Ama genelde fosfat gübresi ekledigim zamanlar fazla geliyor. Mesela su değişimi yaptiktan sonra fosfat patlamasi yasamadim.ama genede sebeke suyunu test etmem gerek sanirim.
Her ihtimale karşı çeşme suyunu da test edin ki sorunun nereden kaynaklandığını daha kolay bulabilelim.