Uğur bey emin misiniz? Balık siyah moli mi? Eğer öyle ise bazen pul görünümü nedeniyle karıştırılabiliyor. Lütfen bir resim çekip paylaşın emin olalım.
Beyaz moli Hakan bey.30 damla contra damlattım cam şişe olanından aldıım.Bir avuç tuz eritip koydum.bu beyazlıklar kuyruklarında yoktu Hakan bey.
Merhabalar dostum. bu tip hastalık drumlarında akvaryuma tümden ilaç dökmek bütün su değerlerini altüst edecektir bir daha böyle bir şeyi yapmamanızı öneririm. Beyaz benek varsa balığınızda öncelikli yapmanız gereken şey bir yavruluğa almak,ve tuz banyosu yaptırmaktır. Tuz banyosu bittikten sonra yavruluğa balığı koymadan önce balığınızın üstüne 1 damla contra damlatsanız 1 2 sefer tekrarlasanız beneklerinin döküldüğünü göreceksiniz. Akvaryumunuzun molly beslemek içn mutlaka bitkili olması gereklidir,ve bakımlarını da ihmal etmemelisiniz. Molly makalesi: https://www.facebook.com/AkvaryumBi...21410.116922315051033/120094184733846/?type=1
Mehmet bey merhabalar; O elime alıp 1 damla contra damlatıp 1 2 sefer tekrarlamaya korktum acıkcası elimde kalır yavrucaklar diye.Akvaryumum bitkili zaten.Az da olsa gül ve crypto wendtii brown var.
Bitkili akvaryumda ilaç kullanmamaya özen gösterin bence su değişimi yapın eğer kullandıysanız. Balığı ayrı bir kaba alıp kullanın, diğer yöntem de tuz banyosudur, bir kaba normal temiz su diğer kaba tuzlu su hazırlayıp balığı 2-3 saniye tuzluda tutup geriye diğer normal suya koyun bunu bir kaç kez tekrarlayıp sonra tanka salın. Günlük tekrarlayın zamanla düzelirler. Ani ısı değişimlerinde bu hastalık ortaya çıkabiliyor dikkat edin.
Evet ısıtıcıyı cıkartmıştım. 3 gün önce ondan sonra oldu Hakan bey şimdi %50 mi degiştireyim ısıtıcıyı da taktım tekrar 30 derece yapmıştım.
Uğur abi geçmiş olsun. Beyaz benek ani ısı değişiminden oluyor genelde. Suyu değiştirirken ısısına biraz daha dikkat edersen daha iyi olur. Balığı tedavi icin ayri bir kapta işlem yyapmalısın tuzlu suda 2 3 sn bekletmekte işe yarar. Ama sakın bitkili akvaryuma tuz veya ilaç vb. Birşey koyma hitkiye zarari cok olur. Ve ısı ortalama 26 derece de sabit olsun. 30 derece çok yüksek bu kezde bitkiler erime yapar haberin olsun. Geçmiş olsun.
Evet molilerimin yüzmeleri düzelmiş titreme sürtünme falan düzelmiş.Az biraz beyaz benek kalmış.Tuzun faydasını gördüm.Balıklar yavru akvaryumunda ayırdım 5 adet beyaz moli .Akvaryumda da %50 su değişimi yaptım.
Uğur Bey yarın da %50 mutlaka yapın bitkileriniz zarar görmesin garantiye almış olursunuz. Hadi geçmiş olsun sizin adınıza sevindim. Isıtıcıyı 30 da tutmayın, artık fişini çekin ama kademeli olarak oda ısısına gün gün 1 'er derece düşecek sekilde ayarlamaya çalışın.