Arkadaşlar mayalı sistemde ayar nasıl yapılıyor ? Yani kimsenin vana kullanmadığını görüyorum, PH patlaması riskini nasıl göze alıyor insanlar ? Bilgilendirirminiz.
Mayalı sistemde genellikle ayar yapmak mümkün olmuyor. Kurulumunda ilk günlerde co2 çıkışı yüksek oluyor ama sonrasında azalıyor. Ben bir dönem abc tozlu düzen yangın söndürme tüpüne vana düzeni kurup damla ayarı yapmıştım ama o zaman şimdiki gibi ph kh tds vs bakmıyordum.
Yani şimdi şöyle sorayım. Mayalı sistemde PH takibi diye bişi yok ozaman ? Fazla co2'den canlı kaybı veya bitki kaybı nasıl yaşamıyor insanlar hayret verici. Sonuçta saniyede atan damlayı ayarlayamıyoruz. Ufak bir tank kurmak istiyorumda mayalı kullanıcam. Kafam çok karıştı
Büyük tanklarda o risk bir nebze daha az, fakat küçük bir akvaryum kuracaksanız mayalı doğru bir seçim olmayabilir.
Eğer çeşme suyunuzun kh değeri çok yüksek değilse küçük akvaryumlara mayalı sistem çok gelebilir. Ph metreile ölçerek ve CO2 tüpü ile Co2 vermenizi öneririm.
Mayalı sistemde basinc degisken olduğu için yapmis olduğunuz vana ayarı surekli bozulacaktır bu yüzden vana kullanmayın. Şöyle düşünün vanayi kıstığınızda mayalar hala co2 çıkardığında şişenin içinde basınç artar vanadan birim zamanda daha cok co2 gecmeye başlar.
Tamamdır o halde mayalı sistemi 5 litrelik bir fantezi tankı denemesinde kullanamıyoruz. Ben tüplüye devam
5 litre için sıkıntı yaşarsınız amabende en ufak 20 lt var onda kullanıyorum balıklarda bir sıkıntı yasamadım lakin karideslerde çok kayıp yaşarsınız
Çözünme yüksek seviyeye alınmaz ise de faydalı olabilir veya su yüzeyini aynı zamanda dalgalandırırsınız.