Boyut Boy*En*Yükseklik (cm): 60 x 45 x 45h Kapasite (Net litre): 122 litre brüt, dekor girince 100 litreden biraz fazla su aldı. Bitki Türleri: Saz, Cyrptocoryne w. Brown Beslenen Canlılar: - Filtrasyon: Sunsun hw3-b mini dış filtre Işıklandırma Floresanları: 5 x 24w T5 Floresan. (2 Grolüks, 2 Aqustar ve1000 kelvin daylight ancak 840 kodlu ile değişecek) Işıklandırma Süresi ve Düzeni: 6 saat günde Su Değişim Oranı ve Aralığı: haftada bir %20 Kullanılan Yemler: - Gübre Çeşitleri: - Gübreleme Periyotları: - Co2 - Saniye / Kabarcık : - Kullanılan Düzenleyiciler / İlaçlar: Sera Nitrivec, Reeflowers su düzenleyici ve bacteria feeder Açıklama: Kurulum beklediğimden çok daha geç oldu, akvaryumu geç teslim aldım kurulumda bazı aksaklıklar oldu vs derken sonunda kurulumu yapabildik. Elimin altında sadece biraz saz ve cyrpto olduğundan sadece bunlar var şimdilik ama çeşitli bitkilerle renklenecek akvaryum. Uygun bir co2 sistem düşünüyorum uzun vadede. Armatürü bir arkadaşımda beraber yaptık. 2 tane grolüks 2 aquastar bir de elimde bulunan 10000 kelvin hopar floresan takılı yakın zamanda 840 kodluyla değiştiricem. Tabanda Jbl manado kullandım altta çok az aquabasis var. Genel olarak bu şekilde. 120 litrelik hacim var elimde olabildiğince daha önce denemediğim canlıları denemek istiyorum zaman içinde.
tabana bitki konusunda kararsızım aslında co2 yi halletmeden taban bitkisine girmesem mi ki diyorum. Gübreleri de temin etmedim daha
Tanka 3 adet kılıçkuyruk bir çift ramirezi 6 ader Werneri iki adette nerite salyangozu ekledim şu anda bir kısım resimler bu şekilde. Daha bitki eklemesi yapamadım bakalım gelişmeleri paylaşırım tekrar
Egemen bey suyunuz berraklaşmaya başlamış. Sunsun hw603-b içine farklı malzeme eklediniz mi yoksa mevcut süngerleri ile mi kurdunuz?
Hakan abi evet su bulanıklığı sıkıntım vardı, nedeni ise ilk basta batmayan kökün suyu ilk doldurduğum anda kumu kaldırarak alttaki aquabasis'i manadoyla karıştırmasıydı ondan sonra su çamur gibi oldu aquabasisin içinde de bildiğimiz bitki torfu var çünkü. Ondan sonra tüm akvaryumu boşaltıp kökü vatuzla tabana tutturdum aquabasis-manado karışık haldeki kumu yıkayıp torftan arındırdım sonra tekrar kurulum yaptım. Bir miktar bulanıklık yaptı yine fark ettiyseniz üstte de manadoya karışık halde killi aquabasis taneleri var. Sanırım onlar bulandırıyor suyu. Ama su değişimiyle iyice netleşmeye başladı. Bu yüzden şu anda gübre kullansam mı kullanmasam mı bilemiyorum. Aquabasisin suya salınım yapıyor olma ihtimali var çünkü. Filtre şu anda geldiği gibi çalışıyor. Yakın bir zamanda siyah karbon süngerini çıkartıp eheim substrat ve sera siporax eklemesi yapıcam. Bir arkadaşta var az bişey bana yeticek kadar gidip almaya üşeniyorum