Lepistes-Beyaz ve altin moli-Kilickuyruk....

Konusu 'Canlı Doğuran Akvaryumları' forumundadır ve quitarist tarafından 27/03/15 başlatılmıştır.

1. quitarist

quitarist Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Konu başlığında da yazdığım gibi akvaryumda 4 cins canlı doğuran ve 1de büyük boy vatoz beslemekteyim. Akvaryum 110 ltre ic filtresi hava moturu ve isiticisi bulunmakta. Bugün toprakla canlı bitkileride yerlestirdim. Yaklaşık olarak 12 lepsites(4d 8e) 4kilickuyruk(3d 1e) 4 altın moli(4d 1e) 4 beyaz moli(4d 1e) bulunmakta. Bu ışte acemi olduğum için bi kaç sorum olacak size. 1 sorum bütün baliklarda olmakla birlikte ozelikle altın ve beyaz moliler birbirlerini devamlı kovaliyorlar. tren gibi biri nereye giderse arkasından hizlaca diğer kovalıyor ve bu kovalama o kadar siddetliki düşünün bir yerde sessiz sedasız çalışan vatozu rahatsız ediyor ve vatozun imkanı olsa akvaryurdan atlayacak. Bunun sebebi sizce nedir ve ne yapmalıyım? 2. Sorum balıkların hepsi hamile özellikle lepistesler doğurdu doğuracak.doğumdan sonra yavruları acaba balıklar yer mi? bi yavruluk temin etmelimiyim yoksa doğal ortamda mi kaldı lar? Şimdiden çok teşekkür ediyorum...

2. quitarist

quitarist Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    daha iyi anlayabilmeniz için videoya çektim. Işte linki :

3. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Alper Bey buna benzer bir durumu platilerim ile yaşıyorum. Baskın erkek veya dişi diğerlerine üstünlük sağlamaya çalışıyor. Ya canlı türünü teke düşürmeli yada aynı türden ve diğer türden canlı sayısını artırmalısınız. Aksi halde kovalanan canlı hasta olup ölebilir.

4. quitarist

quitarist Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şimdi ben nasıl ayırım yapacağım bu ışte yeni olduğum için başta melek ve tetra alarak ve aynı tankta hepsini bakarak hata yaptım ve yedek tanka meleklerle tetralari attım şimdi ne yapacağım bende bilmiyorum. Akvartimda büyük huzursuzluk var iç motor sanırım akıntı yaratıyor onun dışında dün lepisteslerden biri ters döndü bugün olmuş sinir bozucu bir durum yaa

Sayfayı Paylaş