Merhaba arkadaşlar akvaryumumda lepisteslerim ölmeye başladı ancak hemen ve toplu ölüm yok şu an sadece birer ikişer ölüyorlar ve ölüm süreçleri çok yavaş sanki felç olmuşlar gibi davranıyor ve bir günü buluyor ölmeleri nedeni ne olabilir acaba
Ferhat Bey öncelikle geçmiş olsun. Balıklarınızın ölenleri yada şu anki sağlarında karın çekilmesi veya farklı belirtileri nelerdir?
Ani ölüm yaşamıyorum sadece hareket edemiyorlar ve bu nedenle ölüm anları uzun sürüyor. Sanki felç olmuş gibi solungaçlar çalışıyor ama hareket etmede zorluk yaşamaya başlıyor ve yaklaşık 1 gün civarı bu şekilde devam ediyor ve sonrası ölüm.
Ferhat bey daha önce hiç karşılaşmadım.Bir foto çekip koyma imkanınız var mı?%25 günlük su değişimi yapın bence.Birde su kaç derece?
çok geçmiş olsun ferhat bey. benzer bir olay1 hafta önce benimde başıma geldi malesef 3 balığım öldü 3 günde. nedenini çok düşündüm ve malesef anladım ki ölüm sebepleri su sıcaklığı işe giderken her tarafı sıkı kapatıp çıkıyoruz. ve evimiz sabahtan akşama kadar güneş alıyorsa benim gibi haliyle akvaryum suyu çok ısınıyor. dikkat ettiğimde su sıcaklığının 31 dereceye çıktığını gördüm 29 dereceye kadar düşürebildim çok şükür şu anda bi sıkıntım kalmadı. forumdan öğrendiğim akdarıyla 27-28 derecelerde seyretmesi gerekiyor su sıcklığıın. szinde aynı sebebe dayalıysa su sıcaklığını düşürmeye çalışın.
Arkadaşlar havalar çokkkkkk sıcak bence herkes akvaryumuna en az 1 adet bilgisayar fanı takmalı kullanmalı. Su sıcaklıgı 27-28 derecelerı geçmesin.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar. Havalandırma işini derhal halledeceğim 3 tane bilgisayar fanı ayarladım bile. Birde şöyle bi durum yaşadım moli balığımın bir tanesi de yamuk ve harekette sıkıntı yaşıyordu su yüzeyine çıkmıştı o esnada elime aldım sağına soluna baktım ve suya bıraktım sonrasın da ciddi miktarda düzeldi.