Merhaba Yaklaşık iki aylık akvaryumuma balık koyalı iki üç hafta oldu. (2 sea 2 çöpçü 5 lepistes 1 elma salyangozu) balıkları ikişerli üçerli olarak ara ara aldım ve öyle koydum.Akvaryumcuda çok sağlıklı görünen balıklar eve geldikten bir kaç gün sonra zemine iniyor.aynı şekilde 1 adet sea 3 adet lepistes kaybettim. Bildiğim kadarıyla yavru balıklarının bağışıklıkları daha zayıf oluyor fakat ugur abinin bitkilerinin arasından çıkan yavru lepistes hepsinden daha sağlıklı.Dip çekimi yapıyorum sıcaklık 26 sabit çift çıkışlı hava pompası var. su kirlendiğinde şelale filtremi çalıştırıyorum.Neden böyle oldu anlamadım. Fotoğraf ekliyorum. Ölümden bir iki gün önce böyle oluyorlar.
Adem Bey resim de kırmızı olan balık eğer fotoğraf kaynaklı değilse beyaz benek hastalığına yakalanmış gibi görünüyor. Balıkları tankınızın suyuna alıştırarak ekliyorsunuz değil mi? Unutmadan hobici tankından çıkan nalıklar her zaman için akvaryumcudan alınan balıklara nazaran daha dayanıklı olurlar. Akvaryumcuların kendi ürettiği balıklar değilse ki çok zor ihtimaldir bu genellikle onlarda ithal balıklar veya üretim çiftliklerinden aldıkları balıkları satıyorlar işte bu balıklar çok dayanıklı olmuyorlar. Eğer mecburen balıklarınızı petshoplardan alıyorsanız aralıklarla değil bir seferde toplam beslemek istediğiniz balık sayısından 2-3 adet fazla alıp fireler sonrası kalan balıklarla devam edersiniz bu en güzel yöntemdir.
Fotoğraftan kaynakli öyle görünüyor. Balikta beyaz benek yok. Zehirlenmeden supheleniyoruz. Arka planda tele sarili mosslar var. Telden kaynakli olabilir belki. Ayrıca canli ariyorum kismina konu actim. Buradan da yazıyorum. Ankarada saglikli balik satan akvaryumcu yada hobici ariyorum
Teller plastik kaplı değil ise galvaniz ise suya salınım yapıyor olabilir dikkat edin ama küçük bir detay var bahsetmişsiniz de Uğur Bey 'den gelen yavruda sıkıntı yok diye. Balıkları alıştırarak tanka saldınız değill mi?
Evet. Hatta uğur abiden gelen balik bitkilerin arasında 6 7 saat beklediğinden ve plastik.yoğurt kapinda olduğundan telaşla ve saskinlikla tanka direk koydum. ama.hepsinden sağlam dediğim gibi. Taslar ve telleri cikardim. Dinlenmesi için su hazirladm. Oneriniz varmi?