iyi günler http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/philips-8-waat-led-ampul-beyaz-isik-640-lumen-236345272 bu linkteki ampulden 3 tane alsam akvaryuma taksam bitki yetiştirebilir miyim acaba
Bim veya Şok'da satılanlardan al. Bunun birinin parasına üç tane alırsın Ben aldım 10 tanesi ile 500lt tankı idare ettim 1-2 ay.
Muhammed bey led floresanın tam özelliklerini yazarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz bir de co2 olacak mı?
http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/5630-72-bar-led-seffaf-kapak-aluminyum-kasa-1mt-274548476 RENK : BEYAZ-G.IŞIĞI-MAVİ-YEŞİL-KIRMIZI UZUNLUK : 1MT YANMA ÖMRÜ : 50.000 SAATTİR. 12 VOLT 1 AMPER İLE ÇALIŞIR. ALÜMİNYUM KASA KENDİNDEN SOĞUTMALIDIR, LEDİN ÖMRÜNÜ UZATIR. co2 olmayacak
LED BAR 5730 BEYAZ 12 Volt 72 LED/metre 1500 Lümen/metre LED BAR 1 metrelik alüminyum PCB üzerine 72 adet 5730 çipli led dizilerek elde edilen bir aydınlatma ürünüdür. Şerit ledlere göre ışık gücü yüksektir (1 metrede 1500 Lümen ışık verir) 1 metrelik LED BAR Güç Tüketimi : 15Watt'tır. LED BAR uygulaması kolaydır. 1 metrelik LED BAR 2 Amperlik bir trafo ile kullanılabilir. Alüminyum zemin, ledleri soğutur ve ömürlerini uzatır. LED BAR 3 ledde bir kesilebilir (yaklaşık 4.2 cm) LED BAR ışık açısı 120 derecedir. LED BAR şerit genişliği 1 cm dir. bilgisi var
Muhammed bey 2 mesajınızda farklı çalışma amperleri verilmiş buna dikkat edin tam verim için gereklidir. Alacağınız yere de sorun lütfen bir yanlışlık olmasın, ilk mesajda 1amperden bahsederken son mesajda 2 amper denmiş. 2 adet low-tech tank için yeterli gelebilir.
5730 daha iyi ise onlardan alıp kasayı da boş olarak alıp kendim yerleştirmeyi düşünüyorum bir de sarı ve beyaz mı alayım yoksa sadece sarı ya da sadece beyaz mı olsun
Muhammet bey hayirli olsun simdiden. Oncelikle bakacaginiz türler e göre seçim yapmalısınız. Basit turler bakacaksınız 0.15 w size yeterli olacaktır. Orta düzey ve yuksek duzey bitkilerde 0.30, 0.35 w. Ve birde yuksek bir tankta bakacaksaniz. ki led işinde yüksek tankta kurmaniz mümkün 0.40 , 0.45 watt litre başına düşüne bilirsiniz. Biz genel olarak orta düzey bitkileri ele alalım ve sadece yeşil bitki degilde sarımsı ve kırmızı bitkilerde olacağını var sayarsak gün ışığı ve 6500 k olan cool white bir sure işinizi görsede uzun vadede farkli yosunlara sebep olabilir.. İşin kısası %60 cool white , % 25 deepred ( 660nm) , %10 blue , % 5 uv moru ( yada yerine blue %5 arttirilabilinir.) yani 100 lt bir akvaryumu baz alırsak 35 adet 1 wattlik ledlerden bu yuzdelere gore hesaplayip alabilirsiniz.. Farkli kaynaklardan öğrenilmiş bilgi ve gördüğüm sistemlerden esinlenerek yardimci olmaya çalıştım. İnşallah isine yarar .. Kolay gelsin..