Merhaba Son zamanlarda hagen kum alan yada alınabilecek bir yer öneren arakadaş varmıdır?interne üzerinden otuz.com dan yada gittiigidiyordan alsam gerçek olup olmadığı yada akvaryumda kullanılır bir ürün olup olmadığını nasıl anlarım. 80x40 ölçülerinde akvaryumum için 20-25 kg yeterli olur mu? Akvaryumda salımım yapmayan bir kum var beyaz renkli siyah renkli kumun hafif yosunlanmaya karşı da temiz gözükür diye düşünüyorum siyah kum kullananlar tecrübelerini paylaşabilirler mi? gerçekten değer mi almaya
Gökhan Bey siyah kum tabanda gerek yansıma yapmaması gerekse bitkileri daha çok ortaya koyması açısıdnan görsel bir kum. Lakin gelin görün bunca senelik hobi kayatımda hiç kuma para vermedim, dere kumunu her zaman öneriyorum ve öneririm. İllaki alacağım derseniz veya almaya karar verirseniz akvarkum.com sitesinden alabilirsiniz forumumuzda da alıp kullanan arkadaşlarımız var.
Hegen kum yosunlasma konusunda beyazdan daha iyi olacakttir illaki oda yosun tutar fakat beyaz kadar belli etmez kumun gerceklik olayina gelince bir fark yaparmi bilmiyorum ama salinim yapmamasi gerekiyor diye biliyorum tek olarak onun denemesnide tuz ruhu ie yapabilirsiniz bir kap icerisine az bir miktar kum koyup tuz ruhu dokun kopurme yapmiyor ise zarari yoktur
Hakan bey bende para vererek almak istemem ama istanbulda bulmak sıkıntı bir köye gitsem ırmaktan alacağım ama bir fırsat bulamadım bu sayfadan siyah ve kahve rengi kum var bitki kumu diye buradan aldığım kumuda tuz ruhu ile test etmeme gerek varmıdır
Hakan beyin önerdiği kumu kullanıyorum ve memnunum yalnız uyarayım o bahsettiğiniz kum gibi parlak siyah değil. O Hagen dediğiniz parlak siyah kumun markası da Hagen değil Aqua Deco. Orjinal olduğunu anlamak için elinize almanız yeterli. Parlak siyah, ortalama 1-2 mm ve kenarları düzgün kesilmiş yani ele batacak gibi sivri uçları bulunmayan kum Aqua Deco siyah kumdur. Eğer Aqua Deco marka alacaksanız Anadolu Pet ürünleri satan akvaryumculardan temin edebilirsiniz. Fiyat karşılaştırması yapın eğer ithal Aqua Deco marka ile yerli akvarkum marka kumlar arasında fiyat farkı yüksek çıkarsa yerli kumu tercih edin derim.
Aqua Deco marka, hagen diye tabir edilen siyah kumu İzmir'de www.akvaryem.com dan alabilirsiniz. Bulunduğunuz ilde de Otuz.com'dan bulabilirsiniz. Her ikisinden de 50'şer kilo civarında almıştım. Orijinal ürün satarlar. Hakan Bey'in söylediği yer, farklı ürün satar.Siyahtır ama parlak siyah değil, mat siyahtır.