karides ve elma salyangoz ölümleri

Konusu 'Hastalıklar ve İlaçlar' forumundadır ve bulutfathi tarafından 07/08/15 başlatılmıştır.

1. bulutfathi

bulutfathi Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    öncelikle durumumu güzelce anlatıyım akvaryumuma koydugum canlılarda ani ölümler gerçekleşiyor. bu canlılar kiraz karides ve elma salyangoz. karideslerde uyum saglayan oluyor ama elma salyangozların ömrü 2 3 saat.sizce durum ne olabılır.ph mı su sertliğimi akvaryum yeni kurulum ondan mı acaba nedir bana yardım edebilecek var mıdır.

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Fatih Bey tabanda neler kullandınız, suyunuza salınım yapan birşeyler olabilir mi?

3. bulutfathi

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    hepsini tuz ruhu ile test ettim. lav tası ve sıyah hagen var. suyun sertliği ile ilgili bır sorun olabılır mı acaba?

4. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Su sertliği ölçme imkanınız varmı

5. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Daha önce nitrat dan aynı sorunu yaşamıştım.Suya saldıgım salyangoz ölüyordu.Ama siz kurulum yeni diyorsunuz nitrat olma ihtimali düşük.Sizin sorununuz su sertliği olabilir.jbl test ürünü ile bir ölçüm yaparsanız herşey ortaya çıkacaktır.Şu an herkes ezbere konuşur.Geçmiş olsun

6. bulutfathi

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Ya il itibari ile boyle konularda cok sorun yasiyorum bisey bulmakta sıkıntı cekiyorum. Bu su sertligi ve ph i yapacak bi makine turu birsey var mi acaba surekli test edebilecegim bildiginiz ondan almak istiyorum. Birde sudaki diger degerlerli olcmek icin arac gerecler nelerdir. Azot fosfat akliniza ne gelirse. Herkese teskkur ederim.

7. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Fatih bey yurtdışında test takımları çok hesaplı forumumuzda Fatih Şahin bey almıştı görünce yorum yazacaktır. Ayrıca pH ve tds ölçer bize yurtdışından teminde yardımcı oldu onlarda çok yararlı oluyor.

8. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Bence de Hakan bey in dediği gibi ph(su sertliği) ve tds(iletkenlik yani kirlilik) ölçer alsanız şuan işinizi görecektir.Fiyatları 30 tl den başlayıp 200 tl ye kadar çıkkıyor.Ben 40 tllik bir ürün kullanıyorum.

9. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Fatih bey elma salyangozu ve karidesler amonyağa karşı duyarlılar. Yeni kurulumda filtreyi temizlediyseniz ilk önce amonyak yükselir. Bu nedenle ölümler gerçekleşmiş olabilir. Bunun dışında tds değerinin çok yüksek olması da bu canlıları etkilemiş olabilir. Akvaryumlarda Biyolojik Filtrasyon ve Yeni Tank Sendromu isimli makaleyi okuyabilirsiniz.

Bitkili akvaryumda en çok ihtiyacınız olabilecek test kitleri nitrat, fosfat, gh, kh, ph metre ve tds metre'dir. Elzem değil ama belki demir de kullanılabilir.

Bu testlerin içinden ph metre ve tds metre dijital cihazlar ile diğerleri ise kimyasal yolla ölçüm yapar.

kivancalay bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş