Boyut Boy*En*Yükseklik (cm): 40x40x40 Kapasite (litre): Bitki Türleri: Moss türleri ve basit bitkiler Beslenen Canlılar: Sakura karides Filtrasyonipo filtre Işıklandırma Floresanları: 23w philips tornado Işıklandırma Süresi ve Düzeni:Günde 8 saat araliksiz Su Değişim Oranı ve Aralığı:Haftada yüzde 20 30 civari Kullanılan Yemler: Karides yemleri Gübreleme:Arada demir, potasyum Co2 - Saniye / Kabarcık :Yok Kullanılan İlaçlar:Yok Merhaba arkadaşlar karides tankımi kuralı neredeyse 20 gün olacak takımı sizlerle paylaşıp fikirlerinizi almak istedim. Tabanda 2 3 cm kalınlığında hagen kum var. Kamışa ve mango köklerine mosslari sararak birseyler yapmaya çalıştım önerileriniz varsa bekliyorum saygilar...
İsmail bey kurulumunuz hayırlı olsun, karidesler için pipo filtre kullanızda iyi olmuş. Malum tam mevsimiyken dut yaprağı toplayıp biraz kurutmanızı tavsiye ederim. Gölgede kurutup arada bir verirseniz çok severek tüketeceklerdir.
Teşekkür ederim Hakan bey. Çevremde dut agaci yok ama memlekette bizim dut agacimız vardı dedeme söyleyeyim kurusu bari
İsmail bey karidesler için çok güzel bir kurulum yapmışsınız. Yosunların arasında akşama kadar oyalanır dururlar. Kütüğün üzerindeki riccia ise sık sık dipten budamanızı öneririm. Yoksa ışık almayan alt taraflarından kopup su üzerine uçuyorlar.
Teşekkür ederim Ergün Bey evet riccia bu hafta budayacağım bayağı bir hızlı büyüdü. Diğer kütükdeki ise fissidens moss o okadar hızlı gelişmedi fakat fena sayılmaz inşallah verim alabilirm
Fissidens moss yavaş gelişen hemen hemen hiç budama istemeyen bir tür. Fissidens zamanla kütüğü kaplarsa görüntüsü ricciadan çok daha güzel olacaktır.