DANİMARKA TROPİCA FİRMASININ İN VİTRO ORTAMDA ÜRETİP İÇ VE DIŞ PİYASAYA SUNDUÐU BİTKİLERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNDE İN VİTRO ORTAMDA ÜRETME ÇALIŞMALARIMIZ MEYVELERİNİ VERDİ İLK ETAPTA ÜRETTİÐİMİZ BİTKİLER: RİCCİA FLUITANS..............................................20,00 tl. HEMIANTUS CALLITRICHOIDES ''CUBA''.............20,00 tl. BACOPA MONNIERI ROTALA MACRANDRA SATIN ALMAK İSTERSENİZ İRTİBAT: HÜSEYİN KESKİN 530 282 20 83[/SIZE][/FONT]
gayet başarılı cuba pervula mini ve zeytin gibi sanki bitkiler hepsi cok iyi ama in vitro ne oluyor bilgim yok malesef
Doku kültürü gibi birsey. Agar içinde, steril ortamda bitkinin yapragindan bile üretim yapılabilen bir şekil.
Ev ortamında çok kolay birşey değil, ama imkansız da değil. http://www.bilgiustam.com/tarimda-altenatif-retim-bitki-doku-kltr/
Başlı başına bir iş. Bitki kültürü diye ararsan uygulamalarını bulabilirsin. Baştan sona yazmam mümkün değil. Laboratuvar ortamı kurman gerek. O bile bir sürü detaya sahip.
in vitro İyi akşamlar bu şekilde üretim tabii ki ev ortamında da yapılabilir fakat oldukça zahmetli bir uğraştır.