ilk nano deneyimim

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve gogol tarafından 11/05/14 başlatılmıştır.

1. gogol

gogol Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Boyut Boy*En*Yükseklik (cm):23X28X30
    Kapasite (litre):16
    Beslenen Canlılar:sakura,rilli,tiger ve mavi inci karidesler 10 adet, 5 adet neon tetra.Bitkiler: Glosso, parvula, c.moss, moss ball, helia moss, pogestemon erectus, bacopa, alterna reinecki mini,cüce java fern
    Filtrasyon:iç filtre(342 lt-sa)
    Işıklandırma Floresanları: 23 w tasarruflu ampul
    Işıklandırma Süresi ve Düzeni: +5-4+5
    Su Değişim Oranı ve Aralığı:haftada iki %20-25
    Kullanılan Yemler:
    Gübreleme:haftada iki NPK,micro element ve demir
    Kullanılan İlaçlar:

Herkese merhaba, forma yeni üye oldum.Nano tankımı sizlere tanıtmak istedim.1.5 aylık bir akvaryumdur. Tabanda aquabasis plus ustune hagen kum kullanıldı.Bir ay sonunda az miktarda misket gübre eklendi. İsta 90 gr CO2 tüp ile 2-3 sn de bir kabarcık veriliyor. En son halini ilerleyen günlerde ekleyeceğim.

yorum ve önerileriniz için teşekkürler

Ekli Dosyalar:

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Gökhan Bey aramıza hoşgeldiniz, nano tanklar müdahalesi kolay ama görselliği yüksek tanklar benim gözümde. Mümkün mertebe küçük yapraklı bitkiler ile çok güzel tasarımlar yapılabiliyor.

Filtre emiş borusunun olduğu yere bir miktar küçük yapraklı bitki eklenirse görselliği daha da artar kanaatindeyim. Yada kök konumlandırılırken o tarafa yoğunlaştırılsa bu açığı kapatırdı diye düşünüyorum.

Tekrar aramıza hoşgeldiniz...

3. gogol

gogol Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Çok teşekkür ederim Hakan Bey. Filtre emiş borusu konusunda haklısınız. O bölgeye su anda resimlerde görülmeyen kucuk bir kaya ekleyıp ustune anıbuas ı koydum.Mümkün olduğunca kucuk yapraklı bitkilerden seçtim ama alterna ve java fern biraz orta boy kaldı sanırım.Bu tankımda final görüntüsüne ulaşınca bozup ıwagumi tarzı 2-3 bitki ile yeni bir kurulum yapmayı da düşünüyorum. Yeni fotoları da ekleyeceğim.

4. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Gökhan bey aramıza hoş geldiniz. Nano tanklarda peyzaj çalışması oldukça güçtür. Mini java fernleriniz fena gözükmüyor ancak althernethera mini'lerin yaprakları biraz iri kalmış gibi duruyor. Yine de final fotosuna ulaşana kadar sabretmekte yarar var. Kırmızı yaprakları ile güzel bir görüntü katacaklardır.

İlk kullanmış olduğunuz kayalar da sanki biraz iri kalmış gibi. Daha sonra ön alana eklediğiniz lav kayaları çok daha dekoratif duruyor. Eğer mümkün ise arkadaki kayaları da uygun boyutlu lav kayaları ile değiştirmeniz de görselliğe katkıda bulunacaktır.

5. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Gökhan bey aramıza hoş geldiniz.Litre olarak küçük ama görsel açıdan büyük seyrine doyum olmayan bir akvaryum canlandırıyorum gözümde :) En güncel halini bekliyoruz :)

6. gogol

gogol Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Guncel fotolarım, yorumlarınız için tesekkurler

Ekli Dosyalar:

7. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık.Hersey çok doğal görünüyor tek bir şey hariç sol arkada duran filtrenizin emiş borusu sanırım.Onuda kamufle ederseniz daha güzel olacaktır.

8. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Gökhan bey arka planı değiştirince bitkiler daha fazla kendisini belli etmiş. Bitkiler de çoğalınca ortaya gayet doğal ve güzel bir görüntü çıkmış. Bir de düz foto alabilir miyiz galiba boynum tutuldu. :)

9. gogol

gogol Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Kusura bakmayın fotoyu ters yuklemişim,şimdi düz hali:

Ekli Dosyalar:

10. gogol

gogol Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Kurulumu fazla sayıda bitki ile yapmanın avantajlı olacagını düşündüğüm için biraz fazla tür oldu. Ön plandaki java ve alternaları çıkarıp glosso nun tüm tabanı kaplamasını sağlamayı düşünüyorum(glosso alternanın bölgesine doğru harekete geçti bile), Sizce nasıl olur?

11. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Gökhan Bey kökün arkasındaki bitkinin yerine farklı küçük yapraklı bir tür denerseniz çok daha göresel olur. Bence ön plandaki iri yapraklı bitkileri şimdilik ellemeyin derim, kökün arkasına rotala veya hemianthus micra güzel gidebilir.

12. gogol

gogol Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Tekrar merhaba, tankımda dizayn değişikliğine giderek önce arkadaki buyuk kayayı kaldırdım. Ondan boşalan yere ön plandaki alterna ve java fern leri aldım. Pogestemon erctusun buyuk dalını budadım. Yine ön plandaki beyaz silis kum kaplı deryi kaldırıp üzerine hagen kum koydum,böylece taban tek parca hagen oldu. Sol tarftan glossoların boş alanı doldurmasını bekliycem ve taban tamamen glosso kaplanmıs olacak.Ön plandaki kargaşayı azaltıp biraz daha sade hale getirmiş oldum. şimdilik bu kadar.teşekkürler

Ekli Dosyalar:

13. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Gökhan Bey şimdi fark ettim bir miktar parvula da var tabanda umarım glossolar onları boğmazlar. Glossolar hızlı yayılıp kat kat olduklarında parvulaların gelişiminin önüne geçebilirler.

14. gogol

gogol Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Hocam zaten parvulalar yaklaşık iki aydır neredeyse hiç gelişmedi ve yayılmadı. Parvuladan pek umudum yok diktiğim halde kalsa yeter.

15. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    İlk fotoğraflarda gözüken yol gibi dere gibi gözüken beyaz kumun olduğu yer tamamen kapanmış bence görsellik açısından öyle daha iyi gibiydi.Yani beyaz dursa daha iyi gibi Gökhan bey.

16. gogol

gogol Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ugur bey o beyaz dere kurulumdaki acemilik yuzunden sıyah hagen kum ile dolmaya baslamıstı ve artık ilk gunlerdeki gibi gozukmuyordu. Ben de dereyi kapatıp agacın on kısmında bıraz beyaz silis kum bıraktım. Bir kac ay içinde taban tamamen glosso ile kaplanıp yemyeşil olunca peyzajım tamamlanmıs olacak. Yorumunuz için tesekkurler

17. fastozi

fastozi Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Gelişim süper, görseli de harika. Betta beslemenizi tavsiye ederim.

18. gogol

gogol Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0

teşekkür ederim Özer Bey

19. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Gökhan bey ortadaki beyazlık kalkınca daha doğal bir görünüme kavuşmuş. Glossolar da tabanı kaplayınca görsellik artacaktır.

Sayfayı Paylaş