Boyut (cm): 100X 25X 40 h Kapasite (litre): 100 lt Canlılar:lepistes-plati moli- Kiraz karides-midye-albino vatoz Malzemeler: Ekol 15 dış filtre, Atman AT 200 W ısıtıcı, 2x21W t5 Floresan(3-3-3 şeklinde 6 saat ışık verilecek) Isıklandırma : Akvaryuma 2 adet 21 Watt T5 floresan kullanilmistir Akvaryum Bakımı:15 gÜNDE 1 KEZ %25 su değişimi Kullanılan Yemler: kaliteli pul yemler, Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Kullanmamaya çalışıyorum en güzeli hastalığı hiç sokmamak.Hele hele bitkili akvaryum olduğu için tuzu kesinlikle kullanmayacağım Mrb Arkadaşlar ilk akvaryumumu tanıtmaya çalışacağım.akvaryum boyut ve ışıklandırmayı yukarıda açıklamıştım.Bitkili bir akvaryum kurmayı hedefledim ve canlı doğuran beslemeyı düşünüyorum.Bitkilerin Co2 siz bir artamda rahat gelişebilmeleri için tabanı kuvvetli tutmayı amaçladım ve doğallıktan vazgeçmemeyi kendime ilke edindim.Bir nevi doğayı taklit etmeye çalıştım ve bu yüzdende hagen kum veya aquacly gibi kumları kullanmadım. Hem bütçemide fazla yormamış oldum Ben yaptım güzel de olduğunu düşünüyorum ve sizlerede tavsiye ediyorum. Tabanda kil,torf ve kömür tozunu karıştırdım en en alt kısıma karıştırarak serdım.Bu karışımı hiç yıkamadım yanı kesınlıkle su değdirmedim.Hngi oranda koyduğumuda sizlere anlatayım ortalama 100 lt lik bir akvaryum için 3 litre kadar torf kullandım.2-3 avuç kadar kömürü ezdim ufaladım küçük parçaları ve tozları koydum.Göz kararıda doğadan topladım killeri kırıp kırıp hemen hemen her yere denk gelecek şekilde koydum.Homojen bir karışım olmasına dikkat ettim.Üzerinede dere kumunu 3-4 kez yıkayıp serdım.Ama çok fazlada yıkamadım.10- 15 litrede dere kumu koydum akvaryuma. tabanımız hazır duruma geldi arkadaşlar.bundan sonra suyu hortum yardımıyla tabanı alt üst etmeden yavaş yavaş doldurdum.Tabanın hareketlenmemesi yoksa alt kısımdakı kil torf vb malzemeler yukarı çıkar balıklara zararı yoktur ama suyu bulandırır. Suyumuzu da koyduktan sonra bitkilerimi dikmeye başladım amatör olduğum için ilk başta çok bitkimde yoktu elımdekılerı gelışi güzel diktim sonrada Ekol 15 fıltremı ve ısıtıcımı ve floresanlarımı çalıştırdım.1 -2 gün sonra biyolojik ortam birazda olsun hazır oluşmuştur. Bismillah diyerek ilk balıklarımı saldım. Çok şükür bir sıkıntı olmadı.Ama balıklar petshoplardan geldiği için çokkk uzun ömürlü olmadılar kimisi suya adapte olamadı kimi stresten kimi benım yanlış hareketlerımden dolayı öldüler ama aradan zamanda geçti geçtikçede aldığım balıklar doğurmaya ve kendi yavrularım 3 er 5 er büyümeye başaladılar. Bitkilerde yavaş yavaş adapte oldular ve hızla büyümeye başladılar. Büyüdükçe uzadıkça budamaya ve daha çok peyzaja önem vermeye yeni yeni bitkiler eklemeye başladım.Şİmdi sizlerle fotoğraflarımı paylaşacağım. Umarım sizlerde beğenirsiz.Sorularınızı ve yorumlarını bekliyorum. Saygılar...
Bora Hocam ışıklandırma için ne tür floresan kullandınız, özel bitki floresanlarından mı yoksa farklı ışıklardan mı?
Bora kardeşim öncelikle yeni siteniz hayırlı uğurlu olsun.Sizler sayesinde buradan yeni hobici arkadaşlara ulaşırız ve bu hobiyi daha da sevdirebiliriz umarım.İnsanların bu hobideki yanlışları ve doğruları öğrenmek için başvurabilecekleri güzel bir site olması dileklerimle... Gelelim akvaryumuna . Seyrine doyum olmayacak güzellikte bir akvaryum olmuş,tebrik ederim.Zaten bitki türleri konusunda ne kadar bilgili olduğun aşikar.Umarım yeni denemelerini de buradan görmek nasip olur. Sağlıklı ve keyifli hobiler dilerim.
Hakan bey, akvaryuma 1 adet 865 + 1 adette 840 kod numaralı Osram t5 floresanla ışıklandırıyorum ve gayette memnunum fazla para vermeye gerekte yok.Tavsıyede ederım herkese
Teşekkür ederim Mehmet Abim.Sağ ol varol bizimde buradaki amacımız yapılan yanlışları gidermek ve daha görsel akvaryumlara sahip olmak ,daha sağlıklı balıklar yetiştirmek sonuç olarakta cevremızde mutlu ınsanlar görmeyi genç arkadaşlarımızada güzel bır hobıyı aşılamayı amaclıyoruz.Sizlerinde katkılarıyla hep birlikte inşallah başaracağız.Saygılar...
Tesekkur ederım Alicim İnş. sanada kuracağız bu akvaryumdan daha ıyılerını. senın gıbı ilgili genç arkadaşları cevremızde görmek ufakta olsa onlara yardım edebılmk beni çok sevındırıyor.Her zaman yardıma hazırım bilmeni isterim
Evet Bora hocam portaldaki aydınlatma makalemde de bunu anlatmaya çalışmıştım. Gün ışıkları normalde korkulacak floresanlar değildir. Hem hesaplı hem de doğayı taklit etmede etkilidir. Önemli olan 865, 840 ve 830/827 kodlu olanlar ile kombinasyon yapabilmektir.
Maşallah tabanda kil+ torf+kömür tozu onun uzerındede dere kumu olduğu için tabandakı besın bıtkılere çok faydalı oluyor.Co2 ye bile pek gerek kalmıyor diyebiliriz.Birde floresanlar çok faydalı tam bıtkılere gereken rengi floresanlar direk verıyor maşallahı var akvaryumun.Darısı tüm isteyen arkadaşların başına diyeyim.saygılar