ilk bitkili akvaryumum

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve faruk tarafından 01/04/14 başlatılmıştır.

1. faruk

faruk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Boyut Boy*En*Yükseklik (cm):100*45*55 h
    Kapasite (litre): 230(yaklaşık)
    Beslenen Canlılar: 2 e 6d (lepistes) 1e 2d(aykılıç) 1e 2d(kılıç) 4 cüce vatoz 1 cöpçü
    Filtrasyon: tetra ex 1200
    Işıklandırma Floresanları: 7 metre şerit led(çeşitli renklerde) 1 er adet 30 w aquastar ve grolux
    Işıklandırma Süresi ve Düzeni: düzenli bir ışıklandırma yok :( akşamları 5 saat civarı
    Su Değişim Oranı ve Aralığı: haftada 30 L
    Kullanılan Yemler: kaliteli pul yem, sera flora ve arada granurlu yem
    Gübreleme:- (siyah Bazalt Kum)
    Kullanılan İlaçlar: aquatan nitrivex ve metil mavi

desteklerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum

Ekli Dosyalar:

2. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba Faruk bey forumumuza hoş geldiniz.İnsallah akvaryumunuzu bir adim daha ileri tasiyacagiz.Balık tedavisi için kullandığınız ilaclari direk tanka atmiyorsunuz dimi? Atilan ilaçlar bitkilere zarar verebiliyor öncelikle bunu hatirlatmak istedim.Isiklandirma gücünüz tam olarak kac watt? Bitkiler için gübre vb.birsey kullaniyor musunuz?Tam olarak bilgi verirseniz daha çok yardımcı olmaya çalışırız:)
    İyi forumlar.

3. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Faruk bey ilk iş o hava taşını ve hava motorunu söküp atın. Bitkili akvaryumlarda dışarında hava sağlamanıza gerek olmuyor. Hava taşı su içinde çözünmüş halde bulunan az miktarda CO2'yi de dışarı kaçırabilir. Bu da bizim istediğimiz bir durum değil.

Başlangıç için bitki miktarınız çok az, balık miktarınız çok fazla. Balıkları 3 günde bir çok az miktarda yemleyin. Aksi halde artan amonyak miktarı nedeniyle bir çok yosun sorunu yaşayabilirsiniz. Arka planda yer alan sazları sağ ya da sol köşede toplarsanız ilerisi için daha iyi olur. Boş kalacak olan arka plana bir kaç tür gövdeli bitki ekleyebilirseniz görsel olarak da tatmin edici düzeyde bir tank olur.

Işıklandırmayı düzene sokmak için 1 adet dijital zamanlayıcı almanızı tavsiye ederim. Işıklandırma düzenli ve yeterli olmadığı takdirde başarı şansınız çok düşük olur.

Peyzajda kullanmış olduğunuz taşları tuz ruhu ile test ettiniz mi?

4. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Faruk Bey ısıtıcınızı suya tam daldırmayınız, tedbir amaçlı ayar yerindeki plastik aksama kadar daldırmanız yeterlidir.

5. ismail

ismail Sistem Geliştirme Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    8
    Ödül Puanları:
    2
    Meslek:
    Bilgi İşlem
    Forumunuza hoş geldiniz.

Maşallah çok düzenli bir akvaryum görüyorum hocam.

6. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba Faruk bey akvaryumda son durum nedir?Neler yapıyorsunuz?

7. faruk

faruk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    kusura bakmayın iş yerinden ancak geldim. diğer başka bir konu açmıştım ve aydınlatma işine yoğunlaştım. tavsiyeleriniz doğrultusunda 2 tane 39w osram 865 t5 aldım(tanesini 5 tl ucuzada geldi açıksası) ama ayın 8 de falanda 39 w balast alacağım ya osram yada elt marka daha karar veremedim. bu aşamada akvaryumumda
    1 adet 30 w grolux(t8)
    1 adet 30 w aquastar(t8)
    2 adet osram limulux 865 (6500k) (t5)(yeni aldıklarım şuan faal değil)
    7 metre değişik renklerde led mevcut. sanırım low tech bir akvaryum için başlangıç aşamasında yeterlidir. yinede görüşleriniz bekliyorum. ayrıca yarın saat ayarlı prizi almayı planlıyorum burada önereceğiniz bir marka ve model var mıdır?

Bunun dışında Bora Bey mağlum maddi nedenlerden dolayı ayın 15 sinden sonra arka plan bitkisi almayı planlıyorum. sazları bir araya toplayayıp, arkaya kırmızı(acemiyim kusura bakmayın) sizlerinde önereceğiniz bitki alarak hava taşından ve yavruluktan kurtulmayı planlıyorum. ayrıca cahiliyetimi mazur görün sıvı göbre olarak ne önerirsiniz?
    ilaç için ayrı bir karantina akvaryumum var ilaçlamayı orada yapıyorum ama cok azda olsa metilen mavisini ana tanka koyuyorum.( ayrıca yavrular için 40 lt başka bir tankım daha var. yavrulamayı ana tankın içersinde doğal sirkulasyonunda yapabilrsem orada full red beslemeyi planlıyorum.) tuz ruhu meselesini hafta sonu yapacağım inş. görüşleriniz benim için değerlidir. yorum yapan herkese teşekkür ederim.

8. faruk

faruk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Birde sıvı gübre olarak ne onerirsiniz ?

9. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Faruk Bey, akvaryumunuz low-tech olacak çok fazla bir gübreye ihtiyacınız olmayacak ama potasyum ve mikroelement elinizin altında olması gerekecek. İleride hi-tech yaptığınızda nitrat ve fosfat gübresi alırsınız.
    Mikroelement olarak Seachem Flourish gayet güzel bir gübre. Potasyum için ise zirai gübre satan yerlerden toz halde 1 kg kadar 0-0-51 gübresi alırsanız uzun süre kullanabilirsiniz her defasında 1 litre için 110gr çözeceksiniz.

Tabanda ne kullandınız detaylı yazarmısınız, sadece kum mu yoksa farklı bir karışım vs. var mı?

10. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Sıvı gübre olarak potasyum ve nitrat bence mutlaka elinizin altında olmalı hatta bunları toz halde bulabilirseniz evde kendiniz sulandirirsaniz size çok ucuza gelir.Etrafınızda tarim ilaclari satan veya tarımla uğraşan birileri varsa onlardan yardım alabilirsiniz.Ayrıca bunların yanında seachem flourish genel iz element gübresi de kullanabilirsiniz o zaman çok daha güzel olur.
    Bahsettiginiz floresanları kullandığınız takdirde lede gerek yok bence.Bitkili akvaryuma metin mavisi dahil hiç bir ilac vermemelisiniz metilen mavisini zamaninda bende çok kullandım ama inanin çok faydali bir ilaç değil hele bitkili akvaryuma o ilacı dökmek hiç akıl kârı değil.Kullanacaksaniz bile ayri bir karantina tankında ilaçlama yapın. Bitkili akvaryuma tuz ilaç vb hiçbir sey kullanmamalısınız.
    Yavrulukta kullanmasaniz daha sağlıklı olur baliklariniz.Arka plana Çınar limon veya gül gibi uzayan bitkileri sık sık dikerseniz hamile baliklar oralarda rahatca doğum yapabilirler ve doğan yavrular oralarda saklanırlar sizde baliklarda daha rahat edersiniz.Kolay gelsin eğer azda olsa yardımcı olabildiysek ne mutlu bizlere :)

11. faruk

faruk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    İnternette de arastiriyorum ama net bilgi henüz edinemedim. Sivil gübre yapimini ve kaç lt ne kadar kullanabileceğimiz anlatabilir misiniz

12. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28

13. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi

Faruk Bey ayın 15 'ini beklemeyin size elimizden geldiğince bitki gönderelim sitemizin hediyesi olsun, 500ml suda çözünecek kadar da potasyum gönderelim.

Lütfen özel mesaj ile adres ve telefon bilgilerinizi göndermisiniz, en kısa sürede ayarlayalım inşallah.

14. faruk

faruk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Tesekkur ederim öncelikle adresi yoluyorum. bugün cata digital zamanla priz ve elt (osrami tedarik edemedim) balast aldim ve osram 865 t5 2 floresanida bagladim. 3-3-3 seklinde proglamladim. Akvaryum arka planini siyaha çevirdim. Yavaş yavaş bitkiliye doğru gidiyor akvaryum. Bilgilerdirmeleriniz için tesekkur ederim.

15. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Faruk Bey yarın akşam inşallah sizin ve Melih Bey 'in bitkilerinizi budayacağım gönderimi Kısmetse Cuma günü yapayım diye düşünüyorum. MNG kargo ile gönderim yapacağım lakin CUma verdiğimde cumartesi ulaşmaz ise bitkiler fazladan 2 gün kargoda beklemiş olacak. Eğer sizce de mahsuru yok ise Pazar budama yapıp pazartesi göndereyim diyorum size salı günü gelir kısmetse inşallah.

16. faruk

faruk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Benim için bi sorun yok. Cok tesekkur ederim simdiden

17. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Faruk bey bitkiler gelince şöyle güzel bir foto bekliyoruz sizden.

18. faruk

faruk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ne demek tabiki paylaşırım:)

19. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Faruk Bey bitki paketiniz ve 500ml suda çözümlük potasyum sülfat gübrenizi dün akşam hazırladım inşallah bugün MNG kargo ile gönderdim takibini yaparsınız.

Hayırlı olsun...

20. faruk

faruk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Tesekkur ederim. Saolun

21. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Faruk Bey kargo takip numaranız DO 995571 MNG kargo. Üzülerek söylüyorum MNG kargo çalıştığım şirketin indirimini uygulamadan indirimsiz olarak gönderim yapmış 9 lira civarı çıkacak kargo 18,50 tutmuş.

22. faruk

faruk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    neyse canınız sağolsun yanlışlık herzaman olablir

23. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Faruk Bey normalde tutacak rakam aslında bu, hani firma indirimi uygulasalar çok iyi olacaktı şubedeki yeni birisi varmış sorunu o yapmış. Canımız sıkıldı ama yapacak bir şey yok artık.

24. faruk

faruk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    hakan hocam cok tesekkür ederim bitkiler geldi. simdi akvaryuma yerlestirdim lakin bir bitkiyi dikemedim. 3 yapraklı su mercimeğine benzeyen bitki zemin bitkisimi yoksa su üstü bitkisi mi(cahilliğimi mazur görün). su biraz bulanıklaştı otursun fotoları koyarım.

25. faruk

faruk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    buarada hava motorunu kaldırdım ve bugun ilk gübremi atmayı planlıyorum. potasyum gubresini erikli su alıp onun içinde yapmayı planlıyorum. suan elimde saf su yok sizce olur mu?

26. parmaksz

parmaksz Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    gübre için erken değil mi faruk bey ..Ben de bilmiyorum öğrenmek amaçlı soruyorum yanlış anlamayın..

27. faruk

faruk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    su halen bulanık ama görüşlerinizi iletirseniz sevinirim. bu arada Akvaryumda.Com teşekkür ederim bitki ve hediyeler için...

Ekli Dosyalar:

28. faruk

faruk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Buda buyuk foto

29. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Faruk Bey hayırlı uğurlu olsun. O 3 yapraklı bitkiler Pistia Faruk Bey. Su üstü bitkisidir.

Su Marulu – Pistia Stratiotes | Akvaryumda.com Akvaryumda Buluşalım!

Faruk Bey tabanınızda içerik hakkında tam bilgim yok hani kullandığınız kum besin içerikli mi?

Eğer değil ise haftalık 4-5 ppm potasyumdan fazla vermeyin ve haftalık su değişimlerini aksatmayın.

Faruk Bey hemianthus micra bitkilerini kısatarak dikseydiniz daha iyi olurdu.

Ön tarafa diktiğiniz taban bitkilerinin aralarını kesmediniz mi? bana mı öyle geldi. Bu arada mevcut taşlarınızı çıkartmanız sanki daha güzel olacak. Bu tür yuvarlak oval taşlar değil de daha köşeli kırılmış köşeli tipten kayalar daha güzel görüntü verir diye düşünüyorum.

Bu taşlar gibi :)

O yavruluğu artık çıkartın bitkili akvaryuma yakışmıyor.

Çok şükür bir üyemize daha bitki ve gübre hediyemizi ulaştırdık... :)

30. faruk

faruk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    tabanın sadece bazalt kum ilk basta bilgim olmadığı için alt katman sermemiştim neyse zaman ilerledikce bu gidişle hi tech geçeceğim gibi. yavruluk konusunda haklısınız yanlız bu 2 dişinin yavruları yarayacak bana o yuzden bu ikisinden sonra nasip olursa onu full red akvaryumumda kullanacağım :) (daha yeni kurdum sizin bitkilerden onada ekledim ama kucuk bir akvaryum olduğu için onu buraya koyamadım. ) kayalar hakkında doğru soyluyorsunuz yakın zamanda onunda icabına bakacağım.

Sayfayı Paylaş