Işıklandırmam yeterli mi?

Konusu 'Co2, Işık ve Ekipmanlar' forumundadır ve mustafa tarafından 30/09/14 başlatılmıştır.

1. mustafa

mustafa Gayretli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Boyut En*Boy*Yükseklik (cm): 65x35X20
    Kapasite (litre): 56
    Beslenen Canlılar: -
    Filtrasyon: şelale filtre (OF)
    Işıklandırma Floresanları: Sera 24W(4000 kelvin) plant color,24W(6000 kelvin) daylight brilliant
    Işıklandırma Süresi ve Düzeni:4 +4 = 8-10 saat
    Su Değişim Oranı ve Aralığı: 3 günde 1 %10
    Kullanılan Yemler: tetra , sera
    Gübreleme: sıvı gübre (reeflovers all inclusive)
    Kullanılan İlaçlar: seachem excel, sera bio nitrivec

arkadaşlar bitkili akvaryum 1 hafta oldu kurulum yapalı , ışıklandırma yeterli midir? su an içinde sadece anubias mini var, 10 güne kadarda moss eklemeyi düşünüyorum, malesef güzel bir foto makinam olmadığı için resimleri atamıyorum. cevaplayan ve ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

2. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Mustafa bey isiklandirmaniz gayet iyi aklinizda olsu 865,840,827 kodlu ışıkları da kullanabilirsinzi. Zeminde besin durumunuz nasıl şelale filtre çok tavsiye edilmiyor sudaki co2 nin kaç mamasi için sudaki su yuzeyindeki dalgalanma yı sıfıra indirmeye çalışın, eğer kurulumunuz yeniyse aksine su yüzeyini hafif dalgalandirmalisiniz ki döngü deki bakteriler için su oksijenlensin

3. mustafa

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    onur bey formda yeniyim öncelikle eksiklerimi hoş görün. zemin hagen kum ve hafif lav kırıkları var mayalı sistem co2 kullanıyorum onda da henüz damla sayacı yapmadığım için yeterince co2 geliyor dalgalanması fazla değil su içinde kalıyor, bir yöndende dalgalanmasını az da olsa istiyorum şundan dolayı hem co2 oranı fazla olmasın diye hem de neon balık almayı düşünüyorum yaklaşık bi 20 25 gün sonra ( suyun tam olarak oturmasını bekliyorum) tavsiyelerine açığım onur hocam

4. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Mustafa bey isiklandirma duzeniniz gayet guzel yanliz kurulumunuz yeni oldugu icin 8saati gecmemenizde fayda var .foruma hosgeldiniz.

5. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan beyin akvaryum taban kurulumu makalesini portaldan okumanizi tavsiye ederim, hem gubrelemede bemde bitkilerin adaptasyonu için çok avantajlı, co2 de veriyorsaniz bitkiler fazla besin isteye bilir gübreleme ile ilgili bölümü incelerseniz diy . Su degisimlerinizi haftalık % 25 şeklinde yapsanız daha iyi olur. Akvaryumunuza koyucaginiz kumu tasi herzaman tuz ruhu testi yapin filtrenizdeki aktif karbonu çıkarmayı unutmayın.

6. mustafa

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Tamam ugur bey 8 saati geçmeyeceğim tekrar hoşbulduk

onur bey evet hakan beyin taban kurulumunu okudum ama malesef geç kaldım yani ben kurulumu yaptım her şeyi tamamladım sonra kısmet oldu bu forumla tanışmak, tamam haftalık %25 i de not ettim, bundan sonra tuz ruhu testini mutlaka uygulayacağım,çıkardım karbonuda hocam, bu arada reeflovers all inclusive kullanıyorum gübre olarak yeterli gelmez mi daha neler yapabilirim bu aşamada

7. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Mustafa bey merhaba ışıklandırmanız bence de gayet yeterli ki t5 floresan kullanmanız gayet yerinde olmuş.

Bahsettiğiniz mikro element gübre haricinde npk gübreleri de temin etmeniz gerekecek. Tankınızın resimlerini eklermisiniz özellikle bitkileri biraz yakın çekim yaparsanız iyi olur. Ben kendi tankımda geçtiğimiz hafta potasyumu az kıstım diye zeytinler anında tepki verdiler, sizde de bu tip durumlar olmadan tedbir almanızda fayda var.

8. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Mustafa bey akvaryum ebatlarinaza gore isiklandirmaniz kuvvetli yanlis anlamayin kotu demiyorum co2 kullaniyorsunuz bitkileri tam anlamiyla doyurmak icin npk kullanmaniz iyi olacaktir gerci su anda resim eklemediginiz icin ezbere konusuyoruz birazda resim eklerseniz daha kati yorumlar gelecektir.

9. mustafa

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    hahan bey merhabalar, şuan bir foto makinam olmadığı için fotoları atamıyorum ama akvaryum tek bir hobi değil yanında bide foto hobisini doğuruyor inşallah herkese güzel bir de foto makinası nasip olur da forum gökkuşağı gibi olur, npk gübreleri nedir biraz açarsanız? ( bir şekilde akvaryumun fotolarını çekip gönderceğim yakın zamanda inş )

10. mustafa

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    uğur bey en kısa zamanda yüklemeye çalışacağım inş, npk yı açıklarsanız sevinirim hocam

11. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Npk acilimi nitrat.potasyum.fosfat bunlar bitkilerin ihtiyaci olan macro gubreler.

12. mustafa

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    peki hocam bunlardan marka olarak tavsiyeniz varmı yada nasıl temin etmeliyim

13. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Marka olarak tavsiye edemem vardir tabiki ama ucuk rakamlar istiyorlar ben hakan beyin usenmeyip bire bir olcerek hazirladigi gubreleri kullaniyorum cunku 1gram bile sasmamasi gerekiyor hemde gercekten cuzzi bir miktar karsiliginda veriyor tavsiye ederim.yanliz tanki gormekte fayda var bitki yogunlugunuz azda olsa potasyum kullanmanizin gerekir.

Sayfayı Paylaş