Herkese merhaba, Elimde 10 adet 3W power led ve 1 adet Mean Well 350-12 model power supply var. Elektrik konusunda pek bilgim yok. Bu power supply ve ledler ile bir armatür hazırlamayı düşünüyorum. Bu power supply ledlere bağlanabilir mi?
Bahsettiğiniz güç kaynağı 12 volt 29 amper güç üretebiliyormuş. www.ledpower.com.tr LED Sürücülerde ( LED driver) Akım Sınırlama ve Voltaj Sınırlama linkinden 3w power ledlerin 3-3.5 volt arası çalıştığı ve 600-700 ma çektiği gözüküyor. Bu ledler için de akım sınırlamalı güç kaynakları öneriliyor. Eğer elektronik bilginiz yoksa hazır güç kaynaklarından alabilirsiniz.
Güç kaynağınızın akımı çok yüksek olduğu için direk kullanmanız çok zor. Dirençler ile bir miktar sınırlandırılabilir ancak ısı arttıkça direncin gücü azalacağı için ledin çekeceği akım artacaktır. Bu da zamanla ledin bozulması ile sonuçlanacak bir durum. Bu kaynağı kullandıktan sonra tekrar bir akım sınırlama devresi yapmanız lazım o da sizin bilginizi aşıyor. Sizin için en kolay yöntem hazır bir tane sürücü satın almak.
Daha önce hiç power led kullanmadığımdan maalesef öneride bulunamayacağım. Forumdan Gökhan bey led kullanmıştı sanırım. O belki yardımcı olabilir.
Tuğkan bey tank büyüklüğü 70*35*35 gibi düşünebilirsiniz.Elimde 3W*10 adet power led var.Bunları bağlayacağım led driver ne olmalı?
Emre bey ne tür bitkiler beslemek istediğine bağlı aslında. Power ledleri homojen yapmadığınız taktirde bitkilere yeterli gelmeyecektir. Örneğin bende power led kullanıyorum. Ledlerin diziliminde 9000K beyazlar, maviler ve deep red yani kırmızılarda mevcut. Driverdan önce bunları belirlemeniz gerekiyor. Bu büyüklükteki bir akvaryuma 18-22 arası led kullanmanız ve bu ledlerinde yayılımını doğru yapmanız gerekmekte. Örneğin 3 beyaz 1 kırmızı 1 mavi 3 beyaz bir kırmızı 1 mavi gibi dizilirmeleri gerekiyor ki fotosentez rahatlıkla gerçekleşebilsin. Bahsi geçen dizilimi yapmanız maksimum 100 lira tutacaktır. 0'dan yaptığınız taktirde. Elinizde ki ledlerin kelvinlerini ve renklerini biliyormusunuz
Elimdeki ledler beyaz.Bunları bana arkadaşım vermişti.Bende bu şekilde değerlendirmek istedim. Kelvinlerini bilmiyorum. http://urun.gittigidiyor.com/otomob...rl-set-power-led-6-6-l-modul-12-led-136688855 Bu linktekinden.
Emre Bey aynı ürün ise verdiğiniz linkte 6600K olarak belirtilmiş bitkili için uygun lakin fiyat doğru ise cep yakan bir fiyatı var.
Hakan bey, ben para vermedim.Bunlar hediye geldi.Sadece bana şimdi bir power led lazım. Ama hangisi onu bilmiyorum.
Emre bey Tuğkan beyin dediği gibi eğer linkteki ürünler ise 12 adet var.Elinizdeki driver ile bunları çalıştırabilirsiniz . Arkadaşınız bunları komple böylece size verdiyse driver a göre ledler 1 w çünkü 1 w ledler 350mA sabit akımda çalışır.Bunlarin 12 ni seri bağlaman gerekir.
Resimdekinin aynısı değil sadece görsel olarak benzediği için koydum.Çinden itahalat yapıyor arkadaşım ve araba farları getiriyor.Bunlarda beyaz ve gündüz sis farıymış ve 3W olduğunu söyledi.Diğer teknik bilgilerini bilmiyorum. Acaba aşağıdaki linkteki ürün olur mu? http://tr.aliexpress.com/item/H3-R-...ansformer-Power-Supply-Driver/1232313973.html