hoş bir tasarım

Konusu 'Akvaryumda Kullanılabilecek Dekorlar ve Tasarımlar' forumundadır ve EgemenKARAA tarafından 17/08/14 başlatılmıştır.

1. EgemenKARAA

EgemenKARAA Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    140
    Ödül Puanları:
    43
    Akvaryum hobisinin duayenlerinden 50+ yılını bu işe vermiş bir abimizin yeni kurduğu tanklardan birini paylaşmak istedim. Hatta kendisini foruma çağırdım ancak kendileri küsmüş forumlara girmem diyor belki bu başlık altından da ikna ederiz dedim ne birimler ne cevherler var onda.. :)

Bu akvaryumdan bahsediyim biraz. Akvaryum Fluval Marka 23 litre. Aslında tam ortada gördüğünü bambu figürü için kurulmuş bir akvaryum. İnternette gördüğü bu modeli almak istemiş abimiz. Turkiyede bulamamış yurtdışından getirtmiş bu bambuya o kadar takmış yani. O küçücük figür aslında çok çok ucuzken yurtdışından gelince neredeyse akvaryumun fiyatıyla aynı fiyata gelmiş. O da napsın bu kadar tuzluya patlayınca Fluval 23 den birini bu figüre ayırmış. Onu kapatmasın diye sade bir tasarım yapmış. Bu hoş tasarımın adı "Zen". Ellerine sağlık İlhan abim...

2. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Egemen bey İlhan beyin emeğine ve ellerine sağlık.

Çok süper ve çok hoş sade ama can alıcı bir tank olmuş.

Betasının da maaşallahı var.Bambu dizaynı da süper olmuş.

İlhan beyi formumuza bekleriz.Siz ikna edersiniz inşallah.

3. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Harika olmuş. İşi gayet iyi bilen bir üstat ondan öğrenilecek çok şey var. Aramıza bekleriz.

4. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Egemen Bey İlhan Bey 'e tebriklerimizi iletin lütfen, sitemize üye olursa bizler de çok seviniriz.

Tam bettalık bir akvaryum olmuş, emeklerine sağlık.

Size de ayrıyeten teşekkürler.

5. ilhan A.

ilhan A. Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    51
    Ödül Puanları:
    28
    Arkadaşlar ,

Hepinize merhabalar...

Nazik yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim. Bu siteyi tavsiyesi için Egemen kardeşime ve beni kabul ettiğiniz için hepinize teşekkürler ederim...

Hakkımda veya uğraşılarım hakkında bilmek istedikleriniz varsa, cevaplayabilirim...

Kolay gelsin .......

6. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    İlhan abim hoşgeldin sefalar getirdin aramıza.Senin derin bilgilerinden faydalanmak hepimizin ufkunu açacaktır.

7. ilhan A.

ilhan A. Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    51
    Ödül Puanları:
    28
    Estağfullah ve teşekkürler Uğur Bey,

Bilgim yettiği sürece yardımcı olmaya hazırım, tabii ki bende sizlerden çok şey öğreneceğim :)
    Malum ...İnsan her gün yeni birşeyler öğreniyor.

Kolay gelsin ......

8. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Bu arada Egemen beye'de teşekkür ederiz.Sizin gibi bir üstadı aramıza kattığı için.

9. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İlhan bey aramıza hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz.
    Tank haricinde tankınız var mı eğer var ise paylaşımlarınızı rica ediyoruz. Sizin gibi hobiye yıllarını vermiş bir çok farklı deneyimi olmuş büyüklerimizin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak isteriz. Malumunuz hobimizin çok şehir efsanesi var, yıkılması gereken tabuları var, beraber yıkmaya hazırız desteğinizi bekliyoruz.
    Mesela Egemen bey 'in resimi paylaşmasıyla gördüğümde tabandaki kum direkt olarak gözüme çarptı, salınım yapabileceğini düşündüm yanılıyormuyum. Belki de bir bildiğiniz var ki kullandınız.
    Bir çok kişi hagen siyah kum der başka bir şey demez, ben 10 yıla yakın bir süredir dere kumu harici bir kum kullanmadım mesela.

Hayırlı forumlar diliyorum.

10. ilhan A.

ilhan A. Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    51
    Ödül Puanları:
    28
    Öyleyse size ben bu FLUVAL'leri anlatayım biraz....

Olanınız varsa zaten bilirsin elbette, ama heveslenip alacaklar için yardımı olur sanıyorum.

Doğum günümdü :) .. Sevgili ailem masamın üstüne durmakta olan 26 lt.cama cam'ı pek sevmediklerinden...bana böyle bir hediye alıp geldiler ( eksik olmasınlar )...
    Ama, ülkemizde herşey yurtdışındaki gibi bakkalda bile bulunamadığı için, ya da ne isterseniz onu değil, ancak ne satılıyorsa onu alabilme durumumuz olduğu için, sanırım petshop'ta rafta tek kalmış " eski " ( ilk ) serisinden bir Fluval 23 L almışlar.

Yani ilk geldiğinde şöyle birşeydi :

Ve bu ilk seride 2 adet halojen ampul vardı ... dolayısyla ilk 2 haftada yapraklar çürümeye/yanmaya başladı...

Derken ben bunun yeni serisinden birinin elinde kalmış LED'li ( ki gece ay mavisi şeklinde yanan ) olanını buldum.. ve bitkiler kendilerine gelebildiler...

Boyutları alçak olduğu için eğer Betta konacaksa hiçbir sorun yok.. benimki oldukça mutlu içinde...

Hemen ardından da " Babalar günü " geldi mi ? :D ... Yine eksik olmasınlar birileri bunun 46 L'sini, yani yüksek olanını getirdiler bana...

Öncelikle ithalatçı efendiler bunu orijinal filtresini ( Aquaclear veya Fluval ) fiyata dahil etmeden satıyorlar... Kutuda " filter including " filtre dahil yazmasına rağmen !!!
    Aklınızda olsun.... Haydi onun da orijinalini bulamasam da " Aquaclear " olanını buldum.
    Senelerce kullanmış çok memnun kalmıştım. Ve iki tank da harika oturdu bu durumda.

Kısaca her iki tankın da yeni serileri LED'li ve 2 opsiyonlu düğmesi var daylight - kapalı -ay ışığı şeklinde...

Ama.... o yüksek akvaryumda şelale filtreyi kısık ayarda çalıştırırsanız sorun yok...malum balıklarınız gelir elinizden bile yem yer ( ki en sevdiğim olaydır bu akvaryumlarda ) ama yüksek olduğu için daha efektif bir filtrasyon isteyeceğinizden dolayı son kuvvet çalıştırmanız gerek...ki bu da Betta'yı serseme çeviriyor... hava almaya bile zor geliyor o üstteki kapak açıklığına.

Karasal bitki merakım da olduğundan maalesef bu 46 L'yi kaldırmak zorunda kaldım.
    Dedim ki tamam.. günün birinde bunun içine bitki ekerim falan :) .... diorama yaparım :).

Daha sonra Fluval 23 L için özellikle üretilmiş bu " bamboo wall " denen dekora takıldım..
    İthalatçı, öyle şeylere talep olmadığından getirmiyormuş şeklinde saçma sapan bir cevap aldım...

Tamam dedim, yurt dışında alayım ! Her türlü memlekete baktım, hepsinde var ( macaristan, Bulgaristan, Yunanistan, UK, USA, Kanada her yerde var..ama tam sepetten çıkarken gelen mesaj şu :
    Kusura bakmayın sizin ülkenize gönderim yapamıyoruz ! ......

FB'ta bir arkadaşım var..taaa Delaware/USA'da bir petshop'ta çalışıyor. Bunu al bana yolla dedim.. tamam dedi..
    Ama dedim UPS'le istiyorum hem de eve teslim :) 1,5 ya da 2 lira ödemek için 60 km uzaktaki gümrüğe gitmek istemedim açıkçası... ve bayaa bir paraya mal oldu bu dekor...ama sonunda elde ettim işte :) ... Daha fazla başınızı ağrıtmayayım..detay isteyeniniz olursa yazarım yine...

Kolay gelsin ......

Ekli Dosyalar:

11. ilhan A.

ilhan A. Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    51
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan Bey,

Çok teşekkür ederim :) ...

O kum salınım yapmıyor ( sirke testinden geçti ).....

Başka tanklarım da var elbet.. zaman içinde yaptığım tanklar da var... onları da yavaş yavaş paylaşırım....

Tabii ki düzeltilmesi gereken çok şeyler var.... örneğin ben " terminoloji " derim ; başka da birşey demem :)

Örneğin " Portakal çiklit " ( çiklet ise hiç değil ) = cichlid... Limon, tütün, asma kabağı v.s. bunlar bana herzaman tuhaf gelmiştir... doktor olacaksan latince öğreneceksin şeklinde birtakım düşüncelerim var.
    Istanbul doğumluyum ben..9 sene önce Bursa'ya geldiğimde ...

" Etroplus Maculatus " dedim sanki uzaylıymışım gibi baktılar :) Peki " Orange Chromide " dedim ?!?! Hani portakal renginde ?? bana gösterdikleri balıkları görseniz ölürdünüz gülmekten... ( Afrika ) :) ... Daha Asya'da ne tür cichlid'lerin yaşadığından bihaber petshoplarımız var Allah'a şükür :)...

Bir de çeşitli forumlarda " omuzu kalabalık" arkadaşlar var bilirsiniz :) 5365 tane mesaj yazmışsa der ki " en büyük benim"....
    Tüm doğru bildiklerimizin herkesin kendi deneyimine, kendi akvaryumuna hatta tankının konumuna göre bile değiştiği artık hepimizce bilinmekte.... bi de itiraz ettiğinde tersleniyorsun falan ! Sadece yerli değil yabancı forumlarda da var böyle arkadaşlar.......

İnşallah zaman içinde herşey güzel olur...:)

Kolay gelsin .........

12. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Ama bütün emeğinize değmiş İlhan bey süper olmuş.Bamboo wall denen dekora takılıp o kadar zahmet çekmenize sıkılmadan beklemenize ve azminize hayran oldum ben çatlardım herhalde o bambolar gelene kadar.

13. ilhan A.

ilhan A. Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    51
    Ödül Puanları:
    28
    Fazla beklemedim Uğur bey :) 4 günde elimdeydi ......

Aslında bende de o kadar sabır yoktur :p ....

14. EgemenKARAA

EgemenKARAA Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    140
    Ödül Puanları:
    43
    İlhan abi ilginç bir adamdır. Yaş her zaman 18 bunu unutmamak lazım :) 3 yıl oluyor tanışalı. 4 saate yakın akvaryum tartışmasına girdiğimiz zamanları hatırlarım. Müzikten tutun her konuda kafamız uyuşur. Bir akvaryum kurarsa ( ki bunu çok sık yapar :) ) ilk görenlerden biri ben olurum. Düzenli olarak en geç 2-3 günde bir hal hatır sorarız. Kendisi Bursada ikamet etmektedir, ben kendisi ziyarete evine gittim öylece bir kez görüşmüşlüğümüz var. Akvaryum konusunda bildiğim çoğu şeyi ondan öğrendim desem doğrudur. Besleyip üretmediği balık kalmamıştır ancak son yıllarda kendini nano tanklara vermiş durumda. 60 litre ona buyuk geliyor şu anda kurmuyor :D bu kadar ortak noktaya rağmen ben bir turlu kurduğum akvaryumlar ilhan beye beğendirememişimdir. Kendisi Fluval ve Eheim dan başka akvaryum bulundurmadığı için benim akvaryumları " tas " olarak nitelendirir. Bir çalışma odası vardır ki oda da 3 akvaryum bir piyano 2 gitar çalışma masası ve bilgisayarı vardır( akvaryum sayısı sürekli değişir). Kısaca benim üstadımdır babam kadar sevdiğim bir abimdir. Foruma katılması beni oldukça mutlu etti açıkçası. Bu arada taktı mı takar dili çok sivridir beğenmediği şeyi gözü kapalı eleştirir bunu da baştan söyleyeyim efendim :D

15. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İlhan bey malum adı belli bir forumda bundan bir süre öncesine kadar tabanda torf önerilirdi ve kömür tozu da. Bunun için makaleleri bile vardı. Biz buradan öğrenen ve tavsiye eden sizden iyi olmasın Ali İlker abimizin tavsiyesi üzere büyütmek maksatlı aldığım akvaryumumda bu katmanlı sağlam tabanı deneyip çokta başarılı olmuştum. Şimdi o forumda kömür tozu çiçek torfu için yazılanları görseniz şaşarsınız. Bırakın tavsiye etmeyi bombardımandan başınızı alamazsınız.
    Ne değişti yaklaşık 10 yılda akvaryum adına, keza gün ışıkları bu güne kadar öcü olarak anlatıldığı gibi şimdilerde kullanılır denmeye başladı o forumda da.
    Tabir yerinde ise kimsenin etkisi sütlüsü ile derdimiz yok şükür, çıktık bir yola Allah muvaffak eder inşallah elimizden geleni yapıyoruz. Derdimiz hobici arkadaşlarımızı bildiklerimiz ve tecrübe ettiklerimiz doğrultusunda aydınlatıp yardımcı olmak. Tanklarımızda mümkün mertebe doğayı taklit ediyoruz biraz abartıp co2 de veriyoruz bazılarımız ama şahsımın hep gönlünde ve gerçekten de kenarda orta çapta bir low-tech tankı da var.
    Siz tabanda farklı bir karışım yapıyor musunuz? Co2 destekli yani hi-tech tankınız da var mı?

Bu arada Bursa 'da olmanız beni sevindirdi oradan buraya haftada bir gelen abimiz vasıtasıyla hobi adına malzeme sevkiyatlarımızı gerçekleştirebiliriz.

Egemen bey size verdiğim bitki sözüm için bugün tanktaki rotalaları budamadım sizden haber bekliyorum ama en fazla bir hafta beklerler hatta hemen olsa daha iyi olur.

16. ilhan A.

ilhan A. Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    51
    Ödül Puanları:
    28
    Estafurullah yaw....

Bu arada iltifatlarına teşekkürler Egemen'ciğim :)....

Evet zırt pırt akvaryum kurmak hoşuma gidiyor :( ne yapiim !? :) .......

O yüzden nano severim...hatırlarsan o 1,5 metreye ancak 6 hafta dayanabilmiştim :p :D .....

Daha siyah kumculara bulaşmadım senin korkundan .....

Hangi gölde hangi nehirde ırmakta var bilemiyorum ....... ben daha siyah kum görmedim doğada o kadar dalmama rağmen ;) ......

Kolay gelsin ...........

17. ilhan A.

ilhan A. Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    51
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan Bey,

Ben hiç CO2 kullanmadım ( yani tüplü olanlarından ).

İlerde tanklarımı yayınladığımda bitkileri görürsünüz..hepsi için " Brightwell Aquatics firmasının ( Amerikan ),
    FlorinAxis Carbon Source diye bir ürünü var, hep onu kullandım...damla damla.

linki de şu : Türkiye de var .... Brightwell Aquatics - FlorinAxis

18. EgemenKARAA

EgemenKARAA Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    140
    Ödül Puanları:
    43
    Hemenn boşaltıyorum tanklardaki siyah kumları :D :p biliyorsun yavaş yavaş kahverengiye kayıyorum kızıldayız şu anda :D

19. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Olay bu kadar güzel özetlenemezdi sanırım :)

Hayırlı forumlar.

20. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bu arada tüp deyince bu konu bile şu anda hobici arkadaşları sömürme konumuna gelmiş vaziyette üzücü ama maalesef böyle. Biz yangın söndürme tüpü yani çelik çekme tüp kullanıyoruz ki daha bir kaç sene öncesine kadar herkeste bunlar vardı. Şimdi ise suç olmuş günden güne.

21. ilhan A.

ilhan A. Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    51
    Ödül Puanları:
    28
    Elbette de onu da denedim zamanında :) ...

Ama...lütfen.. abesliğe bakarmısınız !? :p

Ekli Dosyalar:

22. ilhan A.

ilhan A. Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    51
    Ödül Puanları:
    28
    Ancak 6 hafta dayanabildiğim 1,5 metre de bu işte :rolleyes:

Ekli Dosyalar:

23. ilhan A.

ilhan A. Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    51
    Ödül Puanları:
    28
    Başka bir nano'ya hazırlık :) ... Şimdilik iyi gidiyorlar ....

" Cyperus Alternifolius " ya da diğer adıyla " Japon Şemsiyesi " ...

Ekli Dosyalar:

24. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    İlhan abim aramiza hoş geldiniz :) Geldiginiz için Tesekkur ederim.Yazınızı bir nefeste okudum ve azminize hayran kaldım.Tankin son fotosunada bayıldım. Tebrik ederim. Tecrübelerinden faydalanmak isterim.

25. ilhan A.

ilhan A. Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    51
    Ödül Puanları:
    28
    Teşekkür ederim Bora bey :) ...

Herzaman bildiklerimi aktarmaya hazırım...

Kolay gelsin.....

26. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İlhan bey aramıza hoşgeldiniz hepsi birbirinden güzel ve şık tasarımlar. Bundan sonraki tasarımlarınızı da merakla bekliyorum.

27. ilhan A.

ilhan A. Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    51
    Ödül Puanları:
    28
    Çok teşekkürler Ergün bey :)

Artık buralarda olucam inşallah ........

Kolay gelsin.....

28. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İlhan Bey ne iyi ettinizde geldiniz :)

Yakın bir zaman içerisinde kurulumunu yapmayı düşündüğüm, bir akrabamdan gelen bir nano akvaryum için acaba iç filtre yerine kendim bir dış filtreye mi yönelsem diye düşünüp dururken şimdi nasılda düşünemedim kökleri bir filtre kadar etkili ve akvaryumu saran meşhur japon şemsiyesini. Yanılmıyorsam yakın bir süre önce ziyarete gittiğim Tekirdağ 'da ikâmet eden bir yakınımda görmüştüm kapısının önünde saksıda parmak kadar kalınlaşmış artık saksıda sürgün atacağı yer kalmamıştı.

Tabii bu çok güzel bir fikir oalcak teşekkür ederim.

İçimde şöyle geçti; İlhan Bey İlham kaynağımız olacak :)

Hatta balık vs. uğraşmadan nano oturunca tepesine küçük bir led aydınlatma ile güzel bir karides akvaryumu olur sanırım.

Siz ne dersiniz ?

29. ilhan A.

ilhan A. Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    51
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan Bey,

Çok teşekkür ederim :) ...Ben de aranızda çok mutluyum..en azından dün bir bugün iki ama..henüz " yaptırımcılık" yok...ben de bunun şokunu yaşamaktayım hala ( pozitif olarak tabii ) :)

Ve... yine maalesef ben bu Japon şemsiyelerini inanırmısınız tüm Bursa'da bulamadım. Eksik olmasınlar Antalya'dan gelen arkadaşlar getirdi pet şişenin içinde :) O kadar küçüklerdi yani....

Örneğin Egemen kardeşim de birkaç gün önce " Pistia " yolladı bana :) O yüzden gözüm gibi bakıyorum.
    Yani burası böyle bir gezegen.. o yok bu yok :( .....

Defalarce hepsini kaldırdım akvaryumların... biraz zaman sonra da yeniden kurdum...
    Sahne tozu gibi ya ? bu akvaryumculuk :) Bi kere yuttun mu bi daha kurtulamıyorsun :) ...

Olur tabii karides akvaryumu..neden olmasın :) ...
    Amerika'lı bir arkadaşım ( Egemen'de tanır ) üretici ve DIY'cı bir hatun.. o tüm akvaryumlarında bunun benzeri doğal filtreler kullanıyor ve son derece de memnun (Y)

Ben fazla bulaşmıyorum...bi kere :
    1) DIY'cı ... yemini bile kendi yapar ... DIY deyince ben uzak duruyorum şahsen.
    Yabancı bir forum da benim Fluval 23 L için bir tartışma vardı... buna bu kadar para verilir mi de, ben bunu daha iyisini yaparım da diyenler ( ki ellerinde gerekli tüm malzeme var ve meslekleri de bu ; fiberglascılık falan) sürüne sürüne geldiler :) olmadı bu yaaa diye :)... O ZAMAN BAŞTAN İNSANI ENAYİ YERİNE KOYMASAYDINIZ !??! ..... gibi bir sürü yorumla karşılaştılar tabii :) ...

2) Bir de " Afrika Cichlid'i " üretir devamlı ki ; onu da pek sevmiyorum açıkçası :(
    a) Neden tankın 10'da 9'u boş kalsın da aşağılarda bilmemne kabuğunun içinde balık göreyim !? :p
    b) Pek kavgacılar... ve genelde hızlı yüzücüler... e, sinir bozmaya değil stres atmaya oturuyoum ben akvaryumun karşısına :) Doğru muyum ?
    Tabii bu benim şahsi fikrim....

Kolay gelsin .........

30. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İlhan Bey forumumuzda çok aşırı bir yaptırımcılık uygulamıyoruz, hiç demiyorum fazla değil.

Neden?

Forumumuzda herkes birbirine saygılı, ortamı mümkün mertebe sıcak tutmaya özen gösteriyoruz. Ta ki; küfürlü veya yazılmayacak kelimeler kullanılırsa, hitaplarda kendinden büyüklere yaw, ya, ulen, vs. hitaplar küçüklerden gelirse ki kimse de çok kullanılsın istemiyoruz.

Forum hepimizin, saygı sevgi çerçevesinde hitaplar düzgün olsun yeterli diye düşünüyoruz.

Sayfayı Paylaş