Hi-tech nano çalışmam " The High Gardens "

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve EgemenKARAA tarafından 02/06/15 başlatılmıştır.

1. EgemenKARAA

EgemenKARAA Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    140
    Ödül Puanları:
    43
    Boyut Boy*En*Yükseklik (cm): 35 x 25 x 21h
    Kapasite (litre): 18,6 Litre
    Bitki Türleri: H. Micra, Rosenerving, zeytin, bacopa, crypto w. Brown, oval gül, subulata, saz, burgulu saz
    Beslenen Canlılar: henüz eklenmedi
    Filtrasyon: şelale filtre 500l/h
    Işıklandırma Floresanları: 18 w day light tasarruflu ampul
    Işıklandırma Süresi ve Düzeni: -
    Su Değişim Oranı ve Aralığı: -
    Kullanılan Yemler: -
    Gübreleme: npk demir ve makro element (daha başlanmadı)
    Co2 - Saniye / Kabarcık : henüz kurulmadi
    Kullanılan İlaçlar: sera aquatan, sera bio nitrivec bakteri kültürü

Açıklama:

Bir aydır boş duran akvaryumu sonunda kurabildim. Tabanda Hakan abinin gönderdiği kil ile bitki toprağı, kil, kömür tozu ve dere kumu tabanını uyguladım. Bitkiler dr Hakan abiden geldi. Kendi yaptığım armatür ile aydınlatma sağlıyorum dekorla düşen hacimle birlikte ortalama litre başına 1,2 w kadar bir aydınlatma var. Gübrelemeye başlamadım dıy npk gübrem var demir ve mikro elementi de edinicem en kısa zamanda. 2 litrelik co2 tüp ve manometre ile sistem ayarladık Hakan abiyle o da bir hafta on güne kadar gelicek inşallah. Yalnız başlangıç konusunda sizden yardım bekliyorum. Gübreleme ne zaman hangi dozda başkamalıyım? Işıklandırmaya da günde kaç saat olarak başlamalıyım?

2. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Masallah kurulum gelmis;) tebrikler . Isiklandirma ilk 6saat le baslamak iyi geliyor zaten adaptasyonda birkac bitki uzebilir ama yeni filizler verecektir gubrede acele etmezsen temiz gider insallah kolay gelsin.forumdaki 90gunluk programida okuyup uygularsa n verimli diyebilirim.

3. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Egemen kardeşim kurulumun hayırlı olsun.

Tankın ilerleyen günlerde halini düşünemiyorum, orman olacak güzelleşecek inşallah.

Tabanın sağlam olması ve bitkilerin adaptasyon sürecinde olmasından dolayı gübreleme için hiç acele etmeyin, bitkiler şimdilik köke çalışıyorlar takip eden günlerde (ki bu 10 günü geçebilir) yeni yapraklar çıktığında bir reçete hazırlarız.

Demir gübresi söyleseydin 250ml ayarlayabilirdim gerekirse onu da hallederiz.

Işıklandırma hesabın biraz yanlış olmuş, brüt hacime göre litreye 0,98w düşüyor lakin bu miktar başlangıç için bence oldukça fazla. En iyisi şu anda o akvaryum için 8w philips tornado serisi tasarruf ampul olur diye düşünüyorum.

4. EgemenKARAA

EgemenKARAA Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    140
    Ödül Puanları:
    43
    Abi net 15 litre su aldı akvaryum o yuzden 1w'dan biraz fazla düşüyor ama ilk olarak philips 8w ile denedim akvaryum çok karanlık kaldı özellikle micraların ve w. Brown'ların olduğu köşelere ışık ulaşmadı o yüzden 18w ile değiştirdim. Hoparın 35 cm armatürleri var aslında biraz pahalı ama görüntü olarak da ışık olarak da cuk oturacaktır. Ondan bir tane edinsem mi diye düşünüyorum :)

5. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Egemen kardeşim, sıkıntın armatürünle alakalı olabilir mi? tam merkezde yuvarlak bir armatür yapmışsın sanki o kısıtlıyor gibi.

6. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Egemen bey kurulumunuz hayırlı olsun. Kırmızı renk eksik gibi gözüküyor ama kırmızı renkli bitkileriniz renk aldıktan sonra daha net birşey söylenebilir. Hakan beyin de dediği gibi ilk başta bitkiler adaptasyonu atlatıp büyümeye başlayana kadar pek gübre kullanmayın. Bitkiler büyümeye başladığını gördükten sonra az miktarda gübreleme yaparak başlarsınız.

7. EgemenKARAA

EgemenKARAA Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    140
    Ödül Puanları:
    43
    Kesinlikle o yüzden abi, bu hopar armatürlere takıldım 8w x 2 T5 floresan varmış 35 cm direk benim akvaryumun üstüne, şöyle uygun fiyatlısını bulsam alırım. Yoksa kendi yaptığım armatürü değiştiricem başka dıy bir şey yapmayı planlıyorum

8. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Işıldak aydınlatmaları v.s. var onlardan bulabilirsin. Sanırım onlar da olur.

9. EgemenKARAA

EgemenKARAA Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    140
    Ödül Puanları:
    43
    Akvaryumda biraz budama ve peyzajda küçük düzenlemeler yaptım. Nitrivecten kaynaklı bulanıklık tamamen kayboldu su çok berrak. Filtre tam bu akvaryum için tasarlanmış gibi minicik zaten borusuyla micraların arkasında kayboldu. Isıtıcı da olmadığı için görüntüyü bozan hiç bir şey yok. Su ısıtıcısız 24 derece civarı. Kurulumu damacana su ile yaptım. Sişede yazan su değerleri:
    ph : 8,2
    tds: 130
    Sülfat 8.2
    Klorür: 1,12
    Sodyum: 5,5
    Kalsiyum:22,9
    Magnezyum: 2.0
    Amonyum ve demir 0

Bu değerlerde başlangıç için besin yok evet ama yosunlar içinde yok doğal olarak teoride yosun sorunu yaşamamam lazım gübre girene kadar doğru mu düşünüyorum? Camda iğne ucu kadar spot alg oluşumları görüyorum gibi imkanı var mı acaba kuruntu mu yapıyorum yoksa? Aydınlatmayı 16.00-22.00 olarak 6 saat olarak başladım şimdilik gübre ve co2 yok. Tropica 3. Günde %50 ye kadar su değişimi önermiş nasıl bir faydası var acaba ben çözemedim ?

Akvaryumda son durum bu şekilde peyzaj önerilerine açığım. Sağdaki kayanın önünü boşaltıp oraya Pogostemon Helferi ve etrafına Alternenthera Reineckii mini eklemeyi düşünüyorum ne dersiniz ? :)

10. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Egemen bey suyun ph seviyesi çok yüksek. Bu seviyede ph olması demir ve mangan'ın suda çözünmüş halde bulunmasını engelleyebilir. Gübreleme yapmadan önce CO2 sistemini bağlayıp ph seviyesini düşürmeyi hedeflemelisiniz.

Su değişimleri bitkilerin çürümesi nedeniyle ilk kurulum esnasında azot döngüsü oturana kadar suda artan amonyağı ve organik atıkları sudan uzaklaştırmayı hedefliyor. Bu sayede hem taze besin katmış oluyorsunuz hem de yosun oluşumunun önüne geçilmiş oluyor.

Bitkiler büyümeye başlayıp gübreleme düzenini oturttuğunuz zaman helferi ve althernethera miniler güzel olacaktır. Öndeki bitkiler iyice köklenmeden şimdiden yerini ayarlamanız daha iyi olur. Bitkilerin yerlerini değiştirirken çok dikkat edin tabandan suya salınım olmasın.

11. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Egemen Kardeşim heyecanını anlıyorum ama peyzaj vs. şu anda çok acele etme bence.

Sana daha Lilaeopsis göndereceğim ve o zaman palustris de ekleriz kızıl tür ile odak noktası olur.

Su değişimi ortamdaki fazlalık besinlerin seyrelmesini sağlar.

12. EgemenKARAA

EgemenKARAA Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    140
    Ödül Puanları:
    43
    Ergün abi ph da çok haklısın. Ph düşürmek için biraz catappa koyacaktım filtreye ama bu seferde suyu sarartacaktı vaz geçtim. Co2 gelene kadar da başka bir alternatif gelmedi aklıma. İnşallah co2 geldikten sonra da değin gibi hallederiz ph olayını. Su değişimini çeşme suyuyla mı yapmalıyım damacanayla mı devam etmeliyim bilmiyorum. Buranın çeşme suyu çok sert ve inanılmaz kireçli o yüzden biraz da kaçıyorum ondan.

13. EgemenKARAA

EgemenKARAA Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    140
    Ödül Puanları:
    43
    Hakan abi haklısın fazlasıyla heycanlıyım ilk akvaryumum gibi bu benim, biliyorsun kaç yıldır düzenli bir bitkili akvaryumum olmadı bir kaç aydan fazla idame ettiremedim. Hep bir şeyler eksikti bitkiler yaşamıyordu. Ama bu sefer her şey tam olacak tabii senin sayende bu akvaryumda çok büyük payın var tekrar teşekkür ediyorum burdan sana :)

14. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Çeşme sularınız aşırı kireçli ve sert akıyor ise boşuna uğraşma bu su sertliği sorunundan dolayı ro cihazı almak zorunda kaldım. Damacana ile devam et. PH ölçebiliyorsan ara sıra akvaryumun ph seviyesini ölçmen iyi olur.

15. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    bence de Damacanaya devam et. KH yüksekse ne kadar co2 verirsen ver ph'ın umurunda olmuyor. Fakat bu kullandığın damacananın PH'ı çok yüksek.

16. EgemenKARAA

EgemenKARAA Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    140
    Ödül Puanları:
    43
    Daha düşük ph'lı bir damacana ile devam ediyim o zaman. Tuzlu sudan kalma açılmamış 2 şişe pınar gökçeağaç vardı onları kullandım kurulumda. Tabi tuzlu suda 8,2 ph aranıpta bulunamayan nimetti :)

17. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Egemen kardeşim ışıklandırma ile ilgili tankın küçük olduğu için power led denemesi yapılabilir. Biraz acele etme bakalım ben yakın zamanda bir denem yapacağım nasipse.

18. ilhan A.

ilhan A. Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    51
    Ödül Puanları:
    28
    Cümleten merhaba arkadaşlar :)

Egemeeeeeennn...Egemen !!!!!!!! DIY'cıların kralı Egemen'im benim ;) :p
    Kurulumun hayırlı olsun :) ........

19. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Way ilhan abi nerelerdesin kayiplardasin.

20. EgemenKARAA

EgemenKARAA Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    140
    Ödül Puanları:
    43

Vaaay İlhan abim de burdaymış. İşte soranlar olmuştu ya tuzlu suyu neden bozdun o kadar uğraşmıştın diye... Birinci sebeplerinden biri İlhan abidir sağolsun başından sonuna beni soğutup tatlı suya geri döndürmek için elinden geleni yapmıştır. Sonunda başarmıştır, şimdi bakınca aslında çok da iyi yapmıştır çok da güzel yapmıştır :) e bi konu aç da yeni akvaryumları görsün abi cümle alem :p

21. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İlhan Bey nerelerdesiniz, iyisinizdir inşallah sağlık sıhhat durumunuz nasıl.

22. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    İlhan abicim nasılsın nerelerdesin ya unuttun bizi vallahi sağlığın iyidir inşallah.Kendine iyi bak abicim..

23. EgemenKARAA

EgemenKARAA Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    140
    Ödül Puanları:
    43
    Kurulumun 5. Gününde işler yolunda gibi. Subulataların yapraklarında sararma ve çürüme var ama onun adaptasyon sürecinde normal sanırım bunlar. Sadece akvaryumda subulataların ve sazların üzerinde az çok sakal yosunu oluşumları gördüm o biraz canımı sıktı. Onun dışında sazlar co2 olmamasına rağmen inanılmaz şekilde fotosentez yapıyorlar, diğer bitkilerde de ara ara fotosentez görüyorum

24. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Egemen bey siyah sakal yosunu sandığınız yosunlar staghorn (geyik boynuzu) da olabiliyor. Biraz bekleyin bakalım yosunlar dallanıp budaklanacak mı?

25. EgemenKARAA

EgemenKARAA Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    140
    Ödül Puanları:
    43
    Ergün abi, Hakan abiyle telefonda konusurken 1er ml nitrat ve potasyum dozlamaya baslayalım diye konuştuk. Önce %50 ye yakın su değişimi yaptım sonrasında 1 er ml nitrat potasyum dozladım sakal yosunları yemen hemen kayboldu gibi iki günde. Ben buraya yazmayı unutmuşum :)

26. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Egemen bey, tankın son halinin resmini bekliyoruz gelişme ne durumda bir görelim.

27. EgemenKARAA

EgemenKARAA Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    140
    Ödül Puanları:
    43
    Hemen gelişmeleri paylaşayım. Subulatalar kelimenin tam anlamıyla eriyince çok rahatsız etti görüntü beni, diğer bitkiler de uzadı ve köklenmeye başladı iyice. Yeni bir peyzaj ile içime daha çok sinen bir görüntü elde etmek için kolları sıvadım. Subulataları çıkarttım ve dışarda çürüyen tüm kısımlario budadım diğer bitkileri arkaya aldım. Bilmiyorum nasıl oldu ama daha çok hoşuma gitti yeni görüntü. Tabanın faydasını görmeye başladım şimdiden tüm bitkiler ilk kökleriyle özellikle iri kil parçalarına sarılmış adeta. Hatta hayatımda ilk defa gördüğüm bişeyi gördüm inanılmaz şekilde Eledoa bile kök salmış :) ister istemez bitkileri çıkartırken bir nebze salınım oldu su biraz bulandı. Peyzaj bittikten sonra %50 su değişimi yaptım, bakteri kültürü ve birer ml nitrat ve potasyum dozladım. Yorumları alalım.. :)

Bu sabah çektiğim eski hali

Bu da yeni hali :)

28. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Egemencim önemli olan senin beğeniyle seyredebilmen. Biz ufak tefek iyileştirmeler için teavsiyelerde bulunuruz inşallah daha da iyi olur. Mesela arka planda orta alanı biraz boşaltırsan daha da derinlik verir diye düşünüyorum.

29. EgemenKARAA

EgemenKARAA Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    140
    Ödül Puanları:
    43
    Haklısın abi rosenervingleri arkadan alsam sanki orası boşalır. Ayrıca subulataların olduğu yere onları çıkartıp senden gelecek lilaeopsisleri koymayı planlıyorum ortadaki taşa kadar. Ön kısma da monte carlo yada glosso ile kaplayayım diye düşünüyorum daha karar veremedim :)

30. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Monte carlo daha iyi olur Egemencim, bendekiler çarçöp hallerinden geriye tutundular. Biraz sabredersen lilaeopsislerle birlikte gönderebilirim. repenslerde gelişirse birkaç tane de repens kaya önlerine daha güzel olur.

Sayfayı Paylaş