Hesaplı T5 Floresan

Konusu 'Co2, Işık ve Ekipmanlar' forumundadır ve afacan80 tarafından 04/11/14 başlatılmıştır.

1. afacan80

afacan80 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Yeni kuracağım tank için 3 gündür t5 florasan araştırıyorum ,linkdeki sitede fiyatlar çok uygun ve 5 tl kargo ücretiyle her yere yolluyorlar.

OSRAM 39W 865 T5 Beyaz Floresan Ampul ~ Ledmanya

Belki benim gibi t5 arayan birileri için faydalı olur umarım :)

2. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Ümit bey fiyat uygunmuş firmayı arayıp stoklarında bu floresanlardan varmıymış bilgi edindiniz mi?Alışverişten önce kesin bilgi almanızı tavsiye ederim bazen vargibi görunsede stoklarda olmayabiliyor.
    Ama t5 floresan arayan arkadaşların işini rahatlıkla görecek bir floresan :)
    Güle güle kullanmanız dileğimle.

3. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ümit Bey emeğinize sağlık bütün arkadaşlarımız için faydalı bir paylaşım oldu.

Bora Bey 'e katılıyorum mutlaka stok sorgulayıp almakta fayda var. Floresan ebatını yazmamışlar 849mm olduğunu da doğrulamak gerek.

4. afacan80

afacan80 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Aradım Bora bey ,hatta 840-865 kodlu olanlardan 5 er adet yarın için sipariş vericem,balastıda sordum ellerinde yokmuş temin edebileceklerini söylediler.Gayet de ilgili davrandılar :) aynı ampülleri 6-8 hatta 10 tlye satan yerlerde var,florasanlar elime ulaştık dan sonrada sizleri buradan bilgilendirebilirim.

5. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Tamam o zaman Ümit bey.Hayırlı olsun.Alışveriş bittikten sonrada düşüncelerinizi paylaşırsanız diğer arkadaşlarda faydalanırlar.

6. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Ümit bey şaşırtıcı derecede uygun bir fiyat paylaşmanız çok iyi oldu sağolun.

7. afacan80

afacan80 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Rica ederim Onur bey,konuyu Hakan beyin tavsiyesi ile açtım,ürünler elime geçtiğinde daha net bilgi vericem,Hakan bey ürün detayinda 849 mm yazıyor ama ben yarın mutlaka bu detayıda sorarım.

8. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ben fark etmemişim demek ki :) Bir de ürünlerin özellikle osramın patates baskı yan sanayileri fazla orjinal ürün olduğunu da sorgulanızda fayda var.

9. Goksen06

Goksen06 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    4 lira nedir ki osram florasan için :) çok iyi fiyat, umarım bir çok arkadaşın işine yarıcaktır. Bende uzun zamandır uzunluğu 50 cm olan akvaryumum için 43-47 cm aralıgında T5 arıyorum ama bır turlu bulamadım :) sanırım o ölçülerde bir florasan yok :)

10. afacan80

afacan80 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan bey bugün balast için öğlen saatlerinde beni arayacaklar,telefonumu aldılar,aradıklarında orjinal osram olup olmadığını mutlaka sorarım.

Gökşen bey gerçekden fiyatlar çok uygun :)sizin ölçüler için galiba osram ve philips de bu ebatlarda ampul yok ,en küçük boyu 14 ve 24 w onlarda 55 cm.

11. Goksen06

Goksen06 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Evet Ümit bey, en küçük 55 cm bulabildim bende, malesef t8 lerle yola devam edıyorum :) kapakta yer sıkıntısından dolayı da 3 tane takabılıyorum, ıstedıgım gıbı olmuyor suanda, ahsap kapaklı bır akvaryumum var fotosunu asagıda paylasıyorum, akvaryumumunda eski halini paylasayım :)

Eki Görüntüle 2737
    Eki Görüntüle 2738

Ekli Dosyalar:

12. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    T5 floresanların bir keresinde 50cm olanına rastladım ve elim de de var. Hiç bakmadan almıştım Sylvania 13w 765 kodluydu yanılmıyorsam. Sonradan dikkat ettiğimde B sınıfı olduğunu fark etmiştim ve verimli bir ışığı yok maalesef.

13. afacan80

afacan80 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Maşallah çok güzel gözüküyor :)Benim tankımda 83*39*57h ilk bitkili deneyimim,çok acemice araştırma yapmadan almıştım bu tankı ve bu sitedeki uzman arkadaşlarımın tavsiyesi ile şimdi yeni bir tank yaptırıyorum :) nasipse bir haftaya elimde olacak.100*50*45h bu şekilde :) Bence bitkili kurulum yapmadan önce çok iyi bir araştırma yapıp uzman kişilerden mutlaka tavsiye almak gerekiyor :)

14. Goksen06

Goksen06 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ümit bey seçmiş olduğunuz ölçüler bitkili bir akvaryum için gercekten cok uygun, özeliikle genişliğin 50 yüksekliğinde 45 olması çok güzel olmuş. Çünkü kum kalınlığı falan derken o rahatlıklar 37 - 38 cm lere düşücek, buda aydınlatma ile bitkiler arasında yeterli bir alan olacaktır. Aydınlatma kombinasyonunu da güzel bi şekilde seçerseniz çok güzel olur. Benim tek dezavantajım t8 in kalın olması, eğer t5 bulabilirsem uygun ölçülerde flo.sayısını artırıp kombinasyonu yakalamak olacak. Çünkü şuan burdaki foto çok eski hali akvaryumun, şuan da sadece parvula var, misket gübre ve sıvı gübre ile takviye yapıyorum. Ama aydınlatma büyük faktör. O yüzden hala araştırma içerisindeyim aydınlatma olarak..

15. fedorac0re

fedorac0re Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    39
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Lojistik
    aynı yere T5 24w olan ürünü sordum ama hiçbir markada stok olmadığını söylediler 24w olarak..

55cm T5 e ihtiyacım vardı, artık başka yere bakçaz..

16. afacan80

afacan80 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Gökşen bey sabırsızlıkla tankın yapılmasını bekliyorum :)Dediğiniz gibi ölçüler ve ona uygun ışık düzeni bence bu işin en önemli unsurlarıymış.Az önce bahsettiğimiz siteden ürünlerin siparişini verdim,hepsi elime ulaştığında sizlere daha net bilgi vericem :)

17. afacan80

afacan80 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    27
    Ödül Puanları:
    28

18. fedorac0re

fedorac0re Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    39
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Lojistik

19. afacan80

afacan80 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Bence İzmir de mutlaka bulursunuz ,tabi aramak gerekir :) Ben Balıkesir deki elektrikçilerde t5 floresan bulamadım,hatta ne olduğunu bilmeyen bile var :)

20. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    T5 Fluoresan ayağını dahi 1 TL'ye zor bulurken, 39w T5 osram flo'yu 3,90 gibi bir fiyata satıyorlarsa bu işte bir bit yeniği vardır.

21. afacan80

afacan80 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Haklısınız Fatih bey bizde aynı şüpheye düştük,fakat bugün şirketin satıcıları ile telden görüştük,ampullerin orjinal olup olmadığını sordum,bu konuda süphemin olmaması gerektiğini ve bu işin toptancılığını yaptıklarını, t5 ler gibi diğer ürünlerininde fiyat olarak uygun tuttuklarını söylediler.Hayırlısı bakalım ,ampuller elime ulaştığında daha fazla bilgi sahibi olucaz :)

22. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Fatih Bey Ankara 'da toptan elektrik malzemesi satan bir firmada philips t5 39w floresan fiyatının 3,60 TL + kdv olarak biliyorum yani 4,25 TL yerinde. Onu da toptan satıyorlar üzerine kâr eklenirse en kötü 5-5,5 gibi verilmesi lazım.

Tabi markadan fark edebilir bölgeden fark edebilir bir de yukarıda da yazdığım gibi patates baskı yani yan sanayi malı olabilir. Bende var Osramın patates baskı 39w 'ı, philips orjinal ürünle aralarında bariz fark oluyor bunu gözle bile anlayabiliyorsunuz.

23. afacan80

afacan80 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Evet,dün akşam üzeri ürünler elime ulaştı (kırılmadan) :) Şirketin asıl adı Somelpa,onlıne alış veriş için açtıkları Ledmanya adlı siteden ilk alışverişi onlıne olarak benim yaptığımı ve bu yüzden bana telefon ile dönüp çok memnun olduklarını ilettiler :) ürünlerin orjinal olup olmadığı konusunda çok fikrim yok ,dün akşam bütün malzemeleri akvaryumcuma bıraktım tankı yapacak usta oradan alacak ,o daha tecrübeli olduğu için ondan detayları alıcam .Sadece dikkatimi çeken 840 kodlu olanın üzerinde, made in italy diğerlerinde ise made in germany yazıyordu ! bildiğim kadarı ile osram Alman markası ,beni tek şüphelendiren bu oldu :) Kapak yapılıp flolar yanmaya başladığında daha net bir bilgiye sahip olacağız :)

24. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Ümit bey t5 floresanlariniz geldimi ön izlenimleriniz neler herhangi bir sorunla karsilastiniz mı. Bende sipariş vermeyi düşünüyorum.

25. afacan80

afacan80 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Onur bey merhaba ,hepsi elime ulaştı kapağı ve tankı yapacak ustaya hepsini teslim ettim,nasipse tank ile birlikte cuma yada cumartesi bende olacak.bir önceki mesajımda da yazdığım gibi çok ilgili davrandılar fakat ,bu tür malzemelerden çok anlamadığım için bir yorum getiremedim,tek dikkatimi çeken 2 flonun üretim yeri farklıydı .önümüzdeki hafta akvaryumuda kapağıda fotolar buradan sizlerin yorumuna sunarım .

26. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Ümit bey bende floresandan anlamıyorum herhalde ömründen anlaşılır. Nereden anlayacagimizi tecrübeli arkadaşlar ayrıntıları verirler herhalde :)

Sayfayı Paylaş