haydi Bismillah

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve melihergin tarafından 27/08/15 başlatılmıştır.

1. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Boyut Boy*En*Yükseklik (cm):120x50x45
    Kapasite (litre):350
    Beslenen Canlılar:elektrik blue ve altın ramirezi,neon,zebra yosun yiyici,panda çöpcü,özel tür endler lepistes,sarı ateş ve kiraz karides
    Filtrasyon:Tetratex ex700
    Işıklandırma Floresanları:1 ad.54w eheim freshpower plants marka,1ad.54w sylvania grolüx, 2ad.54w philips 840
    Işıklandırma Süresi ve Düzeni:4x4 arada iki saat boşluk toplam 8 saat zaman zaman fazlalasabiliyor
    Su Değişim Oranı ve Aralığı:haftada bir filtre edilmiş su ile %30 su değişimi
    Gübreleme:her su degişiminde iki gün ara ile potasyum,nitrat,fosfat,demir ve mikro element eklemesi
    Kullanılan İlaçlar:yok

Allah utandırmasın girdik bir işe daha:)İnşallah sorunsuz devam eder .Tank şu an biraz gelişi güzel dizayn edildi daha cok gözüme batan noktalar var, sizinde göz zevklerinizle birleşip daha iyi şeyler cıkacagına inanıyorum.Bu arada ortadaki iç motor ve yine ortaa baştaki küçük kayalara yorum yapmayın :)motoru havalansın diye taşlarda mavişlerin yuvası bozmayım diye koydum ama onlar başka yuva edindi bile,yani kalkacak bu ikisi.Evet diğer şahsi görüşleri alalım ustalar:)
    Bu gün itibari ile 3 gün oldu çok şükür canlı kabım yok .Suyum hala bulanık ve torf kullanımı nedeni ile hafif de çamurlu Su değerleri temiz gerisi önemli de değil .İnşallah zamanla oda oturacak

Ekli Dosyalar:

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Melih Bey hayırlı olsun kurulumunuz. Sağda öndeki iri yapraklı bitki nedir? biraz göze batıyor bir de rotalaları ortalarından kesip biraz daha geniş alana yayabilirsiniz onlar sürgün atıp sıklaşacaklardır.

3. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Hakan bey teşekkürler öncelikle .Bitkiler emanet duruyor zaten çlmesinler diye diktim.Zemin hirsuta kayalar mo olacak.Şuan benim için kayaların görünümü ve şekli .birşeyler ters gibi ama çözemedim.Yani bir şekilsizlik var.Rtala epeyce var zaten yanyana daagıtayım madem.

4. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Kurulumunuz hayırlı olsun. Kayalar güzel görünüyor.
    Aşağıda resimde işaretlediğim iki kaya ile aslında çok güzel bir derinlik verilebilirmiş. Paint ile uyduruk bir şekilde yaptığım halde bile güzel bir derinlik algısı oluştu.

Eki Görüntüle 4768

Eki Görüntüle 4769

Ekli Dosyalar:

5. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Haklısınız biraz daha sollu yapsam daha iyi olacak.Sag öndeki kaya aslında göze daha cok batıyor bana göre sizce en ön sag köseye yapışsa nasıl olurdu?

6. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Kayaların boyutları biraz daha müsayit olsa :)Bak birşeye benzedi

jpg.gif IMG_7976.JPG (1,75 MB (Megabyte))

Ekli Dosyalar:

7. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Evet, iki kayanın arasını kapatmanızda fayda var. Derinlik algısı her iki şekilde de oluyor.

8. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi

Ortadaki kayaların yer değişmesi daha da derinliği artırır diye düşünüyorum.

9. Tahsin

Tahsin Deneyimli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Melih Bey ALLAH utandırmasın Budamadan Bıkacağınız Günler Dİleği İle :)

Bence Peyzaj Güzel olmuş Moslar Gelişince Hoş Görünecek..

10. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Melih bey kaya ve kum kullanımınız iyi fakat istediğiniz derinliğin sağlanabildiği söylenemez. Aşağıdaki linkteki gibi bir yerleşim planı ile daha derin bir görüntü elde edebilirsiniz.

2013 AGA Aquascaping Contest - Entry #148

Ek olarak bitkili akvaryumda peyzaj ile ilgili açtıgım konuyu da incelerseniz kafanızda belki değişik fikirler oluşur.

11. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Şuan akvaryuma bunun benzeri birşey yaptım biraz kaya eksiğim var .İnşallah boz yap yaparak daha iyi şeyler çıkacak.Bu arada sizin resimde harikaymış.
    jpg.gif storm_valley04.JPG (126,3 KB (Kilobyte))Birde bitkilerin seçimi ve şekilleride derinliği etkiliyor bu yüzden sadece kayalarla hızlı şekilde bu derinliği yakalamak biraz zor oluyor.Bakalım daha neler olacak .Eleştiriler şu anlık mükemmel :)

Ekli Dosyalar:

12. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Melih Bey hevesinizi kırmamak için yazmamıştım ama yine de belirtmek istedim. Siz boylu bitkilerin ardından bu şekilde bir peyzaja zor alışır ve isteksiz kalabilirsiniz bizzat kendim yaşadım. Boylulardan sıkılıp bodurlara geçiyor ve sonrasında da o göze dolu dolu görünen tank sonrasında bu tarzdan sıkılabiliyor insan. Umarım sizde olmaz ama nacizane tavsiye ortaya toplanmış kaya ve kütükler ile yine seçilmiş boylu bitkiler seçilebilir.

Ergün Bey 'in konusundaki ortada ada oluşturma resmine bir bakın isterseniz;
    http://forum.akvaryumda.com/akvaryu...arimlar/1766-peyzaj-secimi-ve-uygulamasi.html

13. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Melih bey şu hızınıza ve azminize hayranım. 2 gündür kurulum yapmaya çalışıyorum ablam kumu ve kayaları yıkıyor ama hâlâ bitkileri dikemedim. Dahası kayaların yerleşimi planladığm gibi olmadı ama bir daha bozup kurmayı gözüm yemediğim için bitkileri bu hali ile dikip budayarak şekil vermeyi düşünüyorum.

14. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Moslarım kendini toparlasın hediyelerim olacak sizlere:)

15. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    İnşalla sıkılmam hakan bey doğru diyorsunuz bol bitkili tanktan böyle bir tasarıma gecmek :)acıkcası bende bilmiyorum ne etki olacak.Kimi ne acayip gelebilir ama bitkiler artık balıkların hareketini azaltıyordu,yani bir izlenimi yoktu balıkmı bitkimi seçimini çok düşündüm.Balık fazlalasınca bitkilerde sıkıntı bitki fazlalasınca balıklarda sıkıntı gözlemledim.Orta ayarını bulmak çok önemli.Tankıma yeni edindiğim ramireziler balık izleme zevkimi biraz daha kabarttı.Ramireziler biraz daha rahat ve hafif kayalıklı bölgeleri seviyor.Akvaryum kurulalı 5 gün falan olmasına ragmen elektrik ble ramirezlerim de çiftleşme eğilimleri başladı.Yani zemin yeşil olsun acıkta alalı bulalı kırmızılık yeter bana:)Daha ne şekillere ******* ben tankı .Rahat durmam bilirsiniz:)

16. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Teşekkürler hocam :)valla aslında acele ettim zemine malzemeyi koydum sonrasında da kurcalayıp duruyorum tankı .Haliyle altta ne varsa dısarı çıkıyor.size de kolay gelsin benim gibi hızlı yapmayın.Gerçi benim mecburiyetten oldu biraz tasınma dolayısı ile,yoksa acele etmezdim bukadar

17. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Zaten herşey ilk başta istediğimiz gibi olsa işin tadı kalmaz :) Ben ne zaman akvaryumda herşey istediğim gibi olmuşsa sıkılmışımdır :)

18. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Selam arkadaşlar yeni kurulumum da bir sıkıntı yaşıyorum balıklarımda sanırım solungaç paraziti oluştu .Tüm belirtiler bunu gösteriyor iki balıgımı kaybettim .Tank bitkili oldugu için ne yapacagımı şaşırdım balıkları bir şekilde arındırırız ama tankı nasıl arındıracagım bilmiyorum.filtre temizliği ve yarıyarıya su değişimi diyor.Bakteri ekleye ekleye su daha yeni oturmuştu.daha önce tecrübesi olan biri bilgi verirse sevinirim.

19. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Solungaç paraziti çok sık görülen bir hastalık değil. Eğer balıklar solungaçlarını sürtüyorlarsa sorun amonyak ve nitrit yükselmesi de olabilir.

20. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Solungaçlarda renk ve deride hafif renk bozuklugu birde köşelere çekilip saklanmalar su üstü hızlı nefes alıp vermeler yapıyordu öldü sonra diğeri aynısını yaptı öldü. Şimdi birinde daha başladı. Hepsine bulaşmadan çözmem lazım. Büyük olasılık parazit oldular.

21. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Melih Bey aslında permasol ilacı ile banyo yaptırmak faydalı olabiliyor lakin üzülerek belirtmeliyim ki bu ne yaparsanız yapın kurtarma şansınız çok az maalesef sonucu ölümle bitiyor. Tuz banyosu da işe yarayacak ama dediğim gibi netice aynı yere gidiyor kurtarma ihtimali zayıf hiç yok demiyorum zayıf yani. Çay demi uygulamasını pek ihmal etmeyin etkili bir koruyucu oluyor tankınıza tek sıkıntısı suyu sarartması.

22. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Yazdıklarınızdan daha çok amonyak zehirlenmesi gibi duruyor. Buna yeni tank sendromu da deniyor. Azot döngüsü oturmadığı için amonyak ve nitrite karşı hassas balıkları ve karidesleri ilk kurulumda kaybedebilirsiniz.

23. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Arkadaşlar dün akşam flagly 500 mg 4 adet akvaryuma eriterek direk uyguladım. sabah kalktığımda balıklar rengarenk olmuş vede capcanlı bir şekilde yem bekliyorlardı çok sevindim :)işin en ilginç yanı bir haftadır kahve ve yeşil tonları arasındaki bir türlü berraklaşmayan su bulanıklığı gitmiş yerine cam berraklıgında bir su gelmiş.Hiç böyle biirşey gelmemişti başima .su basbaya kristal berraklıgında.
    soru
    1)Acaba akvaryumda zararlı bakteri mi üremişti?
    2)yada parazit oluşumu yeni mi başlıyordu.
    3)suyu bu ilaç mı berraklaştırdı yada bir gecede aynı ana denk gelen bir rastlantı mı?

24. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Melih bey söyledikleriniz çok ilginç üç ihtimal de olabilir.

25. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Muhtemelen ilacın etkisi geçmeye başlayınca suyunuz tekrar puslanıp, bakteri tutmaya başlayacak. Yüksek ihtimalle attığınız ilaç bakterilere atom bombası etkisi yarattı.

26. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Akşam üzeri balıklara sarımsaklı yem yedirdim ve sonrasında ölü parazitlerin tanktan atılması için %30 dip çekimi yaptım.Bu uygulamaları yaparken sudaki hareketlilik sıfırdı.dış motor kapalı iken uyguladım.Zaten 10 gün sonra tedaviyi tekrarlayacagım.İnşallah tekrar kötü bakteri oluşmaz.Şuan herşey normal.Uv filtremi de bağladım dış filtreye tekrarlamayacagını düşünüyorum.

27. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Melih bey flagy zararlı olduğu kadar yararlı bakterileri de öldürür. Bence bir daha çok gerekli görmezseniz bu uygulamayı yapmayın. Bol bol su değişimi ve çok az yemleme ile azot döngüsünün oturmasını bekleyin. Sağlıklı işleyen bir azot döngüsü olduğu sürece balıklarda hastalık oluşmaz.

28. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Su değerlerim oturdu çok şükür.

Son birkaç kare paylasayım.Kayaların düzeni ile artık oynamayacagım sadece arkasına ekleme yapılacak.yakın plan kayalık ve bitki örtüsü görünümü verecegim arkalara da bir kaç fosil kaya ile uzaktaki dağ havası oluşturacagım.bitkilerde biraz değişiklik olabilir.göze hitab edene kadar baya ugrasacagım.Bu arkadaki görseli neyle yapıstırayım ?su ile yaptım kücük kabarık oluyor bekledikce

Ekli Dosyalar:

29. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Melih bey bu seferki düzen daha iyi olmuş. Ancak sağ arkadaki kayaları dibe dayamasanız arkasına bitki dikseniz iyi olabilirdi. Tabi kafanızdaki görüntüyü bilmediğim için belki bu hali ile daha iy de olabilir.

Arka planı ben camsil ile yapıştırıp güzelce hava boşluklarını alıyorum. 2-3 gün lekeler kalıyor sonra cam sil kuruyunca hiçbir iz kalmıyor. İsterseniz bir de onunla deneyin.

30. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Ergün bey karanlık çıkmış bitki var aslında oralarda sag ve sol red rotola olacak.ortada ki kayanın içi cuba vadisi,iç kısımları arkaya doğru mikra parvula.Ön kısım hirsuta.Arka plana gelince kullandıgım malzeme değişik sanırım camsille yaptım ama noktalar cıktı yine de.Yapışkan bir malzeme kullanmam lazım sanırım

Sayfayı Paylaş