Arkadaşlar akvaryumuma hava motoru almayı düşünüyorum. Malum hava motorunda önemli olan sessiz olması ve iyi bir performansının olmasıdır. Bu konuda sizlere sorup danışmak istedim. Sessiz veya uygun fiyatlı işimi görebilecek, piyasada çok tutulan önerebileceğiniz bir hava motoru var mıdır?
Görkem Bey Hailea marka hava motorunun tek çıkışlısını 4 senedir kullanıyorum, üstelik takas yoluyla sahiplenmiştim. Ben çok memnunum.
Genelde büyükleri daha sessiz oluyor. Zaten hepsi Çin malı, çok da fark eden bir şey yok. Bahtınıza kalmış bir alışveriş Kovaya bitki alırsam falan kullanırım, onun dışında tankta kullanmam. O da kaç yıllık bir tane var, dünyayı yıksa da sorun değil. Balkonda duruyor.
Hüseyin Bey tam olarak marka model olarak yazabilirmisiniz acaba? Bir de fiyat aralığı ve ses durumu nasıldır acaba?
Görkem bey bitkili akvaryumda kullanmayı düşünüyorsanız bence boşuna masraf yapmayın. Dış filtrenin çıkışını su yüzeyine yaklaştırarak az bir miktarda su yüzeyini hareketlendirmeniz yeterli olacaktır.
Ergün Bey akvaryumumun boyutu gereği pek dış filtre almak saçma olacağı için en azından hava motoruyla filtrasyon sağlamayı düşünüyorum. Şuan tepe filtrem mevcut o da akvaryumuma çok büyük geliyor. Yani akaryumum 50 litre tepe filtre 1000 L/H şeklinde.
Hava motoru yerine sunsun mini dış filtre almanızı öneririm. Hava motoruydu pipo filtreydi derken zaten aynı paraya gelir. En azından dış filtre hem daha sessiz olur hem daha iyi biyolojik filtrasyon sağlar hem de boşu boşuna akvaryumdaki CO2'yi atmosfere kaçırmamış olursunuz.
Ergün Bey'e katılıyorum. Hiç gereği yok, iyi bir hava motoru 40 lira. Pipo filtre 10 lira. 60 liraya zaten sunsun 602b var. http://urun.gittigidiyor.com/evcil-...AvH08P8HAQ&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0
Onerileriniz icin cok tesekkurler.Ancak hava motorundaki asil amacim ayni zamanda artemia cikarip baliklarima vermek.Dis filtreyle bunu yapmm mumkun mudur acaba
Onu da birkaç kez deneyip sıkılacağınıza emin olabilirsiniz Ben evde kimse yokken kendime yemek hazırlamaya o kadar uğraşmam. Kaldı ki balık için uğraşayım. İlla ki artemia derseniz, 10 liralık motorlar var. Onlar da yeter.
Temel amacım artemia değil ancak almışken hem bu şekilde ki sorunumu çözeyim hem de akvaryuma bir filtrasyon sağlayayım istedim. Bir de hocam büyütmeye çalıştığım yavrular hiç büyümedi yani pek sağlıklı değiller. 1 aylık lepistes yavrusu benim 10 aydır baktığım moli yavrularımın iki katı açıkçası.
Pek beslemedim ama yumurta sarısı falan verirler yavrulara. Protein ağırlıklı beslemek gerek. Artemia tabi en güzeli.
O yüzden hocam biraz düşüncelerim bu yönde bakalım inşallah uygun bir ortam yaratabilirim. Bunu 2 senedir başaramadım. Sürekli en baştan başlıyorum
Ergün Bey tam aklıma bahsettiğiniz gibi bir mini dış filtre yatmıştı ancak içeriğine bakmak için girdim, malesef benim akvaryuma uygun düşmüyor. Uygun düşmemesi akvaryumum kapaklı olduğu için ve de kenarları direk cam şeklinde olmadığı için yani plastiklerle çevrili olmasından dolayı su çeken ve tekrar su veren başlıkları belirtilen aralıklardan geçmeyecekler.
Dış filtre kullanmak istiyorsanız kapağın sağ ve sol arka kısmında dış filtre hortumu için delik açabilir ya da kapağı tamamen kaldırabilirsiniz.
Ergün Abi arka kısım şu şekilde aralarda biraz boşluklar var ancak buralardan tam olarak geçeceğini sanmıyorum. Geçse bile içeride engellerde mevcut.Nasıl yapmalı acaba sence
Gözüktüğü kadarıyla kapak menteşe ile akvaryumun üstüne bağlı duruyor ve açılıp kapanabiliyor. Menteşelerin yanındaki boşlukları keserek büyütmeniz mümkün değil mi? Ya da üst kapağı tamamen çıkarsanız olmaz mı?
Evet kapak açılıp kapanmalı biçimde.Kapağın arka tarafını kesmek gerekli bunun sonucunda da eskisi gibi açılıp kapanma özelliğine devam eder mi bilinmez tabi.Kapağı çıkarırsam çok kötü bir görünüm olacak tahminim o yüzden şimdi bu şekilde durması daha makul. Bir de konudan ayrı şunu sormak istedim. Aklıma şuan benim tepe filtrenin kafa motorunu kullanarak ve bir kaç hortum,vana vs.. temin ederek kendimce küçük çaplı dış filtre oluşturmam mümkün müdür? En azından şuan elimdeki tepe filtre bir işe yaramış olur diye düşündüm açıkçası.
Görmeden birşey söylemek zor. Eğer o şekilde modifiye edebilirseniz olur ama su çıkışını da suyun üzerinden değil içinden vermeniz gerekiyor.