Hangi mikro element gübreyi tercih etmeliyim

Konusu 'Gübreleme' forumundadır ve BORA83 tarafından 10/06/14 başlatılmıştır.

1. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba arkadaşlar uzun zamandır Seachem flourısh marka mikro element gübreyi kullanıyordum.Çokta faydalı olduğunu düşünüyorum.Ama duyduğuma göre Türkiye'ye girişinde bir takım sıkıntılar çıkmış ve birçok yerde bulunmuyor.Acaba bu mikro element gübreye alternatif olarak hangi marka gübreyi tercih etmeliyim.
    Fiyat , performans ve içerik açısından karşılaştırsak hangisini alsam hem bütçe için hesaplı hemde bitkiler için faydalı bir gübre seçimi yapmış olurum.Sizler mikro element gübre konusunda ne yapıyorsunuz???
    Bu konuda bir beyin fırtınası yapalım ve ona göre hareket edeyim.Teşekkürler
    Saygılar.

2. nathanmuir

nathanmuir Yasaklı Üye

Beğenilen Mesajları:
    18
    Ödül Puanları:
    18
    Ben Tunç Sönmezoğlu yapımı kullanıyorum. 500 ml 12 lira. Henüz benim iyi demem için erken fakat çok methini duydum.

3. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Gerek Göktürk Seyhan gerek de Tunç Sönmezoğlu'nun mikro element gübreleri ile bitki yetiştirdim. Aralarında çok büyük farklar olduğunu söyleyemem.

Her ikisinde de yüksek destekli tanklarda haftada 3 defa 100 litre suya 8-9 ml şeklinde kullanılıyor. Seachem gübrelere göre daha seyrek hazırlandıkları için daha çok miktarda kullanılıyor ama fiyatı da seachem gübrelere göre ucuz olduğu için aynı yere varıyor.

4. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Teşekkürler Ergün hocam haklısınız biri pahalı ve yoğun diğeri ucuz ve seyrek o zaman birinden az kullanmak gerekli diğerinden daha fazla kullanmak gerekli.

5. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bora Hocam akşam gübre çeşitleri üzerine biraz araştıma yaptım ama henüz araştırmamı tamamlamadım 8 adet gübre karşılaştırmasını yapıyorum.

6. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Ellerine sağlık Hakan hocam valla çok iyi bir araştırma olur benim gibiler için. Çünkü bir cok sitede millet kafasına göre yorum yapmış. O zaman çok acele etmiyeyim biraz daha bekleyip sizin araştırma bittikten sonra alım yapayım.

7. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Araştırmamda markaların beyan ettikleri içeriklere istinaden karşılaştırma yapıyorum, bunun sonrasında içeriğine göre uygun bir markaya yönelebilinir.

Göktürk Seyhan Bey sitemize üye olmuş, onun da gübreleri ile ilgili ilanı açılır bu süreçte ve kendisinden de bu konuda destek alırız. Dilerse kendi gübre içeriğini açıklayabilir listeye onu da dahil edebiliriz, belki de kendisinin gübresi ticari markalardan daha güzel içeriğe sahiptir bilmiyoruz çünkü tam olarak. Bu sayede bütün arkadaşlar için bir yol gösterici olur.

Sayfayı Paylaş