KULLANILABİLECEK MİCRO ELEMENT GÜBRELERİ A) SEACHEM FLORİSH + SEACHEM TRACE (TERCİHE BAÐLI) B) HW FERRO VİT C) TROPİCA MASTERGROW D) JBL FERROPOL E) EASY LİFE PROFİTO F) ESHA PRO-PHYLL G) SERA FLORENA H) CSM+B Bunlardan hangisini kullanabiliriz önerileriniz nedir aceba? KİMYASAL BİLEŞİK: MAGNEZYUM SÜLFAT (MGSO4 7H2O) ETKEN MADDE : MAGNEZYUM (MG) %10 ETKEN MAD. YOÐUNLUÐU : 5 GR/LT ÇÖZÜNECEK MİKTAR: 50 GR KULLANIM MİKTARI: 5 ML KATTIÐI MİKTAR: 0.5PPM MAX ÇÖZÜNEBİLME: 260 GR/LT NOT: Çözeltiler 50 litre akvaryum suyu için hesaplanmışlardır.(alıntıdır) MAGNEZYUM SÜLFAT (MGSO4 7H2O)'ı da akvaryumumuz da gübre olarak kullanmalımıyız?
mikro gubresini bilmem ama gokturk seyhanın makro gubrelerini kullanıyorum. ankarada kendisi isterseniz onunla da bi konusun. ama SEACHEM gübrelerini öneriyorlar. makro gubresini ankarada olduğunuz için gokturk seyhan derim.
Uğur Bey seachem flourish genel iz element gübresini uzun süredir kullanıyorum çok memnunum, bulamadım dönemlerde ise Seachem Flourish Trace kullandım bitki gelişimlerinde sorun yaşamadım.
Uğur bey Tunç Sönmezoğlu ve Göktürk Seyhan'ın gübrelerini kullandım bitki gelişiminde sorun olmadı. Bunların haricinde sadece seachem flourish kullandım. Diğer mikro element gübrelerini kullanmadığım için çok kapsamlı bir değerlendirme yapamıyorum. Magnezyum kullanmanıza hiç gerek yok şebeke sularımızda yeterince bulunuyor.
Uğur bey Seachem flourish genel iz elementini bulmanız bayağı zor olacaktır artık Türkiye'ye gelmiyormuş, farklı markalara yönelebilirsiniz yada dıy yapımlardan alabilirsiniz.
Demir gübresi hazırlamak isteyen arkadaşlara: Malzemeler : 1- 250 ml distile su (Akü suyu veya saf su) 2- 8 Gr EDTA 3- 6 Gr Demir Sülfat FeSO4 4- 100 ml ölçülü kap 5- Işık geçirmeyen kap. (Elzem değildir ama karışımın uzun ömürlü saklanabilmesi için gereklidir.) Hazırlanışı : 1 - 100 ml su içerisinde 8 gr EDTA'yı oda sıcaklığında eritin. Tamamen erimiyorsa biraz ısıtabilirsiniz. 2 - 100 ml su içerisinde 6 Gr Demir Sülfat eritin. Yine erimiyorsa ısıtabilirsiniz. 3 - Tamamen erimiş iki karışım birbirine karıştırılır ve 250 ml'e tamamlanır. Yani 50 ml daha su eklenir. Hazırlamış olduğumuz bu karışımın 1 ml'i 50 litre suya 1 ppm demir katar. Daha konsantre karışımlar da hazırlamak mümkündür. Bunun için formulünüz; FeSO4 x 1,05 olmalıdır. Formülü açarsak kullandığınız her 1 gr FeSO4 için 1,33 gram EDTA kullanmalısınız. (ALINTIDIR) Sağlıklı Hobiler.
Arkadaşlar şimdi Göktürk Seyhan bey'den micro element ve demir gübresi aldım npk zaten vardı.Bizim sitede de ilan sayfası açacak ama çok yoğunmuş kendisi.Yakında ilan için sayfa açacak bilginize.