Merhaba Hakan Beyden almış olduğum Npk gübreleri ve elimde olan demir ve mikroelemebt gübreler için sizlerden nasıl kullanmam gerektiğini öğrenmek istiyorum Tank net 90 lt civarı Işıklandırma 18w x2 osram 865 18w x1 osram. 840 8 saat ışıklandırma Taban lv kırığı ve misket gübre üzerine bitki kumu Bitkiler : rotala red java moss Riccia parvula dev saz (kısaca kolay türler) Canlilar : sadece 20 civari karides
Adem Bey tankın da bir resmini eklerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. Bitki yoğunluğunuzu görelim ki ona göre yardımcı olalım.
Eki Görüntüle 4495 Diğer konularimdan da hatırlayacağınız gibi bitkilerde erimeler olduğundan sazlar arkada görünmüyor bile. ama basit türlerden tekrar ekleme yapilacak.
Adem Bey bitkilerinizi bayağı hırplanmışlar ama zamanlar toparlanırlar bunun için sabırlı olmanız gerekiyor. haftalık su değişimlerinizi %50 olrak yapmayı aksatmayın, tank ısınızı mümkün mertebe 25 derelerde tutun. Mikro elementi şişesinde yazdığı gibi dozlarsınız, su değişimi yaptığınız gün yapmayın ertesi günden başlayın. Günlük ; Demir 0,1ppm Nitrat 2 ppm Fosfat 0,2 ppm Potasyum 3 ppm olacak şekilde dozlamalarınızı yapabilirsiniz. Gübrelerin hesaplamaları ile ilgili aşağıdaki hesaplama programımızdan yararlanabilirsiniz; Makro Gübre Hesaplama | Akvaryumda.com Akvaryumda Buluşalım! Linkini verdiğim programın sitemizde en üstte "NPK hesaplayıcı" isimli butonu da vardır.
Çok tesekkur ederim.. Bir sorum daha olacak size. Ben bir tam gün çalışip sonra izin yapiyorum. Yani iki günde bir belirttiginiz olculerin iki katini uygulamam uygun olur mu? Bu gübreler kiraz karidesler e olumsuz etkide bulunur mu.? Ayrıca dediğiniz gibi aydınlatmayı 8 saat olarak ayarladim. Yardimlariniz için tekrar teşekkür ederim
Rica ederim Adem Bey, faydalı olmaya çalışıyoruz. Gübrelemenizi gün aşırı da yapabilirsiniz, gübreler az da olsa karideslere etki ediyor.
Adem bey iki günde bir gübreleme yapacaksanız Hakan beyin yazdığı gübrelemenin iki katını verebilirsiniz. Mikro elementi ise kutusunun üzerinde yazdığı dozun yarısı kadar eklersiniz.