Merhaba Leonardit hakkında bilgisi olan var mı? Daha önce kullanan tecrübe eden? PH ı 6 - 6,5 seviyelerinde dengelediği yazıyor, suyu sararttığı belirtilmiş tam bi black water oluşturucu.. karidesler de sorun olmadığı belirtilmiş ama balıklarda denenmemiş, balıklar için zararlı olabilir diyor.. Görüntü olarak pahalı bitki kumlarını andırıyor.. sanırsam daha çok yüksek ph seven cinslerde sıkıntı yaratabilir tanganika veya malawi chiclid leri için.. zaten bu türlerle bitki olmuyor.. ama güney amerikanlarda sıkıntı olmayacağını hatta daha iyi olacağını tahmin ediyorum.. tetra türleri discus ya da apistolarda yararlı olabileceğini tahmin ediyorum.. bilgisi olan varsa bizi de aydınlatırsa sevinirim tşk. Akvaryum Kumu Granül Leonardit %100 Organik 9 Kg GittiGidiyor'da 162508904
Yüksel Bey hiç kullanmadım ama leonardit içeriğinde fulvik ve humik asit barındıran bir malzeme olduğu için yapacağı salınımdan dolayı bitkilere artı yada eksi nasıl bir etki yapar değerlendirmek gerekiyor.
denemek lazım aslında fiyat uygun gibi ve böyle alternatif ürünler hobiyi ucuzlatmak adına çok yararlı oluyor.. ikinci bir tankım olsaydı denemek isterdim de ne yazık ki yok ve hali hazırdaki tankla oynanmaz..
Yüksel bey leonarditin üzerinde gübre olmadığı bir destek ürünü olduğu yazıyor. Su içinde sadece leonardit kullanarak bitki yetiştirilebilir mi bilemiyorum. Leonardit bilindiği üzere humik asit kaynağıdır ve humik asidin fazlası da zararlı olabilir. Sırf leonardit ile taban oluşturmak yerine tabanın alt katmanına seyrek aralıklarla yerleştirmek daha iyi olabilir.
Tabanda az az da olsa kullanıp denemek gerek ve bunun için bir gönüllü gerek. Daha önce hiç duymadım kullanıldığını tarımda kullanılıyor ama su içinde neler yapar bilinmez.