Vitasand Min-602 Güvercin Kili 1 Kg GittiGidiyor'da 155017415 üstatlar bu ürünü zeminde kullanabilirmiyim fırınlandığı belirtiliyor ?
Adı ustunde guvercin icin sen forumdaki taban kurulumu oku bitki topragi ile taban yapabilirsin. http://forum.akvaryumda.com/taban-malzemeleri-ve-ekipmanlar/120-bitkili-akvaryum-taban-kurulumu.html
Bu foruma üye olmamın sebebi o kurulum konusu Kumun açıklamasını okuduysanız üretim aşaması tıpkı aquaclay gibi , besin katmanından ziyade ana katman olarak kullanılabilirmi onu merak ediyorum
Hüsamettin Bey anladığım kadarıyla kalsiyum magnezyum ve demir yönünden zengin bir ürün. Özellikle demir için dikkatli olmak gerekir diye düşünüyorum. Tabanda kullanmak için denenebilir, ama küçük bir tankta deneyip sıkıntısı olmaz ise büyük tanklarda da kullanılabilir.
Bu ürünü uygun fiyattan temin edebilirim sanırım en kısa zamanda deneyip sonuçları tanıtımda hep birlikte görürüz
İçeriğinde magnezyum ve kalsiyum olduğu yazıyor. Bilindiği üzere kalsiyum ve magnezyum toplam sertliği yani gh miktarını belirliyor. Bu kum suyu sertleştirebilir bu da bizim istediğimiz birşey değil. Bence gereksiz yere riske girmeyin bitkiler için satılan katkısız bitki torfu alın geçin. Zaten fiyatları da çok ucuz.
2015 yılının ilk yavrularına maşallah Yıllardır güvercinle ilgilenen , yetiştiren ve bu tip ürünleride bizzat kullanan biri olarak bu ürünlerin akvaryumda kullanılmasını uygun bulmuyorum.Akvaryumda daha doğal ürünler daha uygundur. Saygılar
Bora bey, maşallah kuşlarınıza çok güzeller. Bende 8 sene besledim ve şu an 9 senedirde hasret kaldim. Tam bi hastalık güvercin beslemek. ANLATILMAZ YAŞANIR
Ahmet bey sizi cok iyi anlıyorum.Zaman zaman rüyalarıniza dahi giriyordur guvercinleriniz. Bu bambaşka bir sevgi.Bazen işten eve koşarak geldiğim oluyor. Inşallah tekrar beslemek nasip olur.
Bora hocam kuşlarınıza kocaman bir maşallah diyorum. Yakından gördüğümden gönül rahatlığı ile söyleyebilirim kuşlarınızın hepsi birbirinden güzel. Allah nazarlardan saklasın.
Girmezmi rüyalarıma. Havada uçan bütün kuslara hala bakıyorum istem dışı Guvercin beslerken soğuk kış gecelerinde bile hep onlari dusunurdum inşallah nasip olur çok istiyorum.
Abi bende besledim yukaridan bir tane mardin taklacisi indirmemle basladı.Baktim aldı başını gidiyor onlar yüzünden dersler falan aksiyordu.Toplu karar ile vazgeçtim. Fakat hala o havadaki taklalari oyunları aklımda yeniden başlayacağım dediğimde babam seni eve almam dedi .inşallah okul bitsin ilk işim olacak