En düşük maliyetle tüplü co2 sistem

Konusu 'Co2, Işık ve Ekipmanlar' forumundadır ve fedorac0re tarafından 01/02/15 başlatılmıştır.

1. fedorac0re

fedorac0re Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    39
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Lojistik
    Merhaba;

Eminim benim gibi birçok arkadaş tüplü sistemlerin maliyetinden dolayı hala mayalı sistemle boğuşmakta.

Gelelim uzun zamandır aklımda olupta bir türlü fırsat bulup soramadığım tüp edinme olayıma

Zamanında turizm işiyle uğraştığımdan dolayı co2 tüpleriyle sürekli haşır neşir olmaktaydım..

biliyorsunuz bu tüpler bira ve kola makinelerinde kullanılıyor, sürekli firmalar bizden boş tüpleri toplar yerine dolu tüp getirirlerdi..

Sadece aklımdaki soru acaba bu tüpleri akvaryumda kullanabilirmiyiz?

biraz araştırmadan sonra da hiçbir fark olmadığını anladım

yeterki tüp temiz güvenli sağlam olsun.

ve başladım bu tüpleri nasıl edinirim diye araştırmaya... birkaç yerde bu tüpleri kullananların olduğunu da okudum yani bu olayı benden önce keşfedenler var :)

yapmamız gereken çevremizde birahane cafe bar gibi yerler varsa ve bağlantımız varsa buralara sorup rica etmek.. muhtemelen ücretsiz de edinme şansınız var.. ücretsiz olmasa bile 10TL gibi cüzi bir rakama alabilirsiniz.. Ben farklı bir yerden edindim.. bitince dolusu ile de değiştirme şansım var :)

bundan sonraki adım uygun bir regülatör ve ince ayar vanası edinmede

regülatör ortalama 70-80 TL dersek ince ayarda 20Tl desek bu işi 100TL gibi bir rakama halletmiş olursunuz.. hatta belki regülatörü bile alabilirsiniz aynı yerlerden.. Bendeki tüp 8LT sanırsam ben 10 zannetmiştim :) full dolu biraz boyut olarak büyük cola tüpleri falan daha ufak sanırsam onlardan da edinebilirsiniz.

Ben sistemi daha yeni yeni kurdum akşam denedim hatta ilk başta gaz gelmedi falan daha sonra ayarladım vanadan olayı şimdilik ince ayar vanasız idare edicem ilerleyen zamanlarda duruma göre onu da temin ederiz.

işte fotolar

2. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Tebrikler hayirlisi olsun gule gule kullanin ..

3. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Yüksel Bey co2 sisteminiz hayırlı olsun, regülatore taktığınız hava hortumunu çakmak ile şekli bozulmayacak şekilde ısıtıp daha ileriye kadar takarsanız sağlıklı olacağını düşünüyorum. Bu şekilde sorun yok ise elbette böyle de kullanabilirsiniz lakin sistemde vidalama yaptığınız ve ek olabilecek doğrusu hortum geçen bütün aksamı deterjab köpüğü ile test edin hiç anlamadan sızıntı olabiliyor. Vidalama yağtığınız yerlere de teflon sarmayı ihmal etmeyin.

Güle güle kullanın.

4. fedorac0re

fedorac0re Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    39
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Lojistik
    Teşekkür ederim, hortumu regülatöre geçirmede çok zorlandım zaten, dediğiniz gibi çakmakla yumşatıp zar zor takabildim ama anca bu kadar girdi, plastik kelepçe ile üstünden sıktım, açıkçası benimde pek içime sinmedi herhalde çıkartıp tekrar düzgünce daha ileriye doğru takmaya çalışçam, gerçi dediğiniz köpükle falan test yaptım kaçak yok gibi, regülatörü de teflonla monte ettim dediğiniz gibi, bakalım birkaç düzenleme daha olacak gibi, şimdilik ince ayar olmadan da saniyede 1 damla verebiliyorum :eek:

5. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Sanırım sizin kulladığınız regülatörden İbrahim Bey (renoibo35) 'de kullanıyor belki de aynı modeldir.

Yıldız Marka 5950 model regülatörde anladığım kadarıyla ince ayar vanasız ayar yapılabilmekte. Eğer öyle ise bu güzel bir tesbit olacaktır herkes faydalanabilir. Bendeki Gedik marka regülatörde ince ayar vanasız olmuyor.

Hortum için yerinizde olsam hortumu yerinden çıkartıp regülatörteki aksama bir miktar hızlı yapıştırıcı sürüp öyle takardım üstünden de etrafına tekrar bir hızlı yapıştırıcı uygulaması geçerdim.

6. fedorac0re

fedorac0re Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    39
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Lojistik
    Aynen ibrahim beydekinden, ince ayar vanasız saniyede 1 baloncuk ayarlanabiliyor istersem hızlandırabiliyorum, zaten İbrahim bey tavsiye etti, birçok yerde de aynı regülatör den tavsiye etmişler kullanan çok, hortum dediğim gibi benimde içime pek sinmedi düzgün takamadım pek, tekrar söküp sağlamlaştırcam, gerçi sorun yok gibi ama köpük testi falan da yaptım kaçak yok gibi şimdilik bakalım her ihtimale karşı dediğiniz gibi daha sağlam bişeyler yapmak lazım :) Bu arada İbrahim beyin çok yardımı dokundu kendisini iş yerinde ziyaret ettim, onun kullandığı armatürün benzerini yaptık, harika oldu kendisine tekrar burdan da teşekkür etmek istiyorum :)

7. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Yıldız Marka 5950 model regülatörü bende kullanıyorum 2 akvaryuma birden veriyorum ama ince ayar vanası olmadan ayar yapamıyorum herhalde 2 akvaryum olduğu için ikisi içinde ayrı ayrı ince ayar vanam var. :(

8. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Uğur Bey tek tüpten besleme olduğu için ayar tutturamamış olabilirsiniz yada tüpün vanasını çok açmış olabilirsiniz.

9. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Tüpün vanasını çok açmadım 4 barda.

Herhalde 2 akvaryum olduğu için ayar tutmuyor tek vanadan Hakan bey.

10. DenemeSesKontrol

DenemeSesKontrol Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    9
    Ödül Puanları:
    8
    Meslek:
    Gazeteci
    Merhaba konuyu hortlatıyorum hocam ama Efes ya da Tuborg un daha küçük tüpü var mı her yerde 8 lt lik tüpleri görüyorum. Bir de bu 8 lt tüplerin boyutu nedir? Bu tüplerden temin etme şansım olur sanıyorum ona göre mobilya yaptırmak istiyorum teşekkürler @fedorac0re

11. fedorac0re

fedorac0re Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    39
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Lojistik
    Boyunu tam bilmiyorum muhtemelen 1metre kadar var eve geçince ölçerim, tuborg tüpleri daha ufak sanırım boy olarak kola tüpleride öyle..

DenemeSesKontrol bunu beğendi.

12. DenemeSesKontrol

Beğenilen Mesajları:
    9
    Ödül Puanları:
    8
    Meslek:
    Gazeteci
    Çok teşekkürler bekliyorum

hedayse bunu beğendi.

13. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bendeki 6 litre olan 88cm civarında vana dahil. Ama benim tüpüm çelik çekme yangın söndürme co2 tüp .

14. DenemeSesKontrol

Beğenilen Mesajları:
    9
    Ödül Puanları:
    8
    Meslek:
    Gazeteci
    Anladım hakan bey çok teşekkürler zahmet oldu. O zaman 8 lt de 1 metreye yakındır sanırım. akvaryum mobilyası içinde planlamıştım da o nedenle sordum. sanırım mobilya içinde kullanmak zor olucak

15. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Dolap içine olması için 2.6 veya 4 litre civarı olanlar düşünülebilir. Ben de dolap dışında kullanıyorum, diğer türlü tanka merdiven basamağı ile ulaşmamız gerekir.

16. fedorac0re

fedorac0re Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    39
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Lojistik
    bendeki efes 8lt lik 80cm az önce ölçtüm :) dediğim gibi tuborg veya kola tüpü bulabilirsen onlar daha ufak tabi litreside daha azdır. Dolap içine koyabileceğinizi zannetmiyorum

17. DenemeSesKontrol

Beğenilen Mesajları:
    9
    Ödül Puanları:
    8
    Meslek:
    Gazeteci
    Teşekkür ederim zahmet oldu

18. zoradam09

zoradam09 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    175
    Ödül Puanları:
    43
    Bu şekildeki efes pilsen tüpünü nereden temin ettiniz acaba. Tekel bayilerine sordum bizde yok dediler. Bir ne kadar ücret karşılığı aldınız?

Sayfayı Paylaş