Doğal yosun torfuna cup olarak aldığım cubaları diktim. Ben bu cubayı dikemiyorum bir türlü bundan artık emin oldum. .) Bitkiyi çıkardığım kaba da co2 mayaladım. Spreyleme yaptım. Bilmiyorum ne olur.
Merhabalar aslında ekstra bir co2 vermeniz şart değildi. Tabandaki bahsettiğiniz torf nasıl bir şey normal çiçek torfundan verim alabilirdiniz farklı bir deneme olmuş. Nem durumuna dikkat edin kurumasınlar sıkıntı olmaz. Gelişmeleri merakla takip edeceğim.
Avrupada hepsi büyük seralarda bu şekilde üretiliyor ama onlar co2 vermiyorlar sadece sıcaklık ve nemi bitki için uygun hale getiriyorlar youtube da birçok video var bu konu ile ilgili bakmanızı tavsiye ederim.
Hakan Bey co2 havadan yeterince elde ediliyor biliyorum. Benim ki meşgale olsun diye. .) Cubaları dikebildiğimden emin değilim maşamda yoktu elimle diktim. Işığım yeterli gelecektir diye tahmin ediyorum 2*24 w armatürün altındalar. Toprakla armatür arası 15 cm kadar. Oda sıcaklığı 22-23 derece düzenekte daha da artacaktır. Hiç tecrübem olmayan birşey denedim inşallah güzel olur. Torf Koçtaş'tan aldığım Verve marka torf. Homojen ve katışıksız bir yapısı var içerisinde çerçöp yok. Çiçekçilikte kullanılan bir torf.
Değil mi Hakan Bey sadece bana öyle gelmiyor demek ki. .) Ben cuba konusunda bunu dahi beceremeyeceğimi düşündüğümden emin olamıyorum. Yayılma yok henüz ama bir toparlanmışlar sanki.
Bir miktar kayıp olması normal yayılırlar acele etmeyin. Çok sık üstlerini açmayın nemini ayalardınızmı olur inşallah.
On gün evde olmayacağım 2-3 günde bir kardeşim on dakika havalandırıp spreyleyecek. Döndüğümde ne olacak çok merak ediyorum. Sonunda hayatımda şu cubayla ilgili olumlu bir anım oldu. .) daha olmasa da olur. .))))
Çok güzel olmus elinize emeğinize sağlık.sağlıklı görünüyorlar submerse gecişte sıkıntı yaşamazsanız oldu bu iş.
Şu an için sucul bir ortama geçirmeyeceğim. Bir süre bu şekilde farklı emers denemelerle özellikle farklı tabanlarla bı cuba denen arkadaşın derdi sıkıntısı ne onu inceleyeceğim. .)) Yakında da budamayı düşünüyorum.
Budadıklarınızı kademeli olarak emers geçişe tabi tutup denemeler yapabiliriz benim de tohumdan yetiştirmede bu tarz bir çalışmam olmıstu.eger yakınsak budadıklarınızı kullanmayacaksanız talip olabilirim.
Olay bitmiş maşallah, saksılarda bakılan bir çiçek var arak saçı derler tıpkı onun gibi güzelleşmişler. Submers ortama geçtiklerinde sorun olmaz, ben parvulalarımda çok hızlı adaptasyon gözlemlemiştim.
Elbette paylaşabiliriz. Bir hafta sonra beklediğim görüntü oluştuğunda budayacağım ama üstten budayacağım için çıkan parçalar kullanılır mı bilmiyorum. Başka bir Buda'ma metodu olup olmadığını da bilmiyorum.