Arkadaşlar şimdi benim elektronik balans var , bunlara ben zaman ayarlı priz taktım , lakin kafama takılan bir soru var , diyelim ki floresan patladı , balans dumanlar çıktı , prizde durmaya devam ederse , evde yangın çıkarma olasılığı nedir , malum işten güçten evde olamıyoruz , birde böyle bir durumda yangın çıkarsa sonra kötü olur , geçen birden floresan patladı , evde idim balans birden aşırı ışındı ve dumanlar çıktı , o sırada evde olmasam , prize bağlı bir şekilde kalsaydı , yanar mı ?
Sinan bey biraz karıştırmışsınız floarasanları çalıştırmaya yarayan aletin ismi Balast olacaktı. Balans denge ayarı demektir. Philips, Osram, Tridonic gibi kaliteli balastlardan kullanırsanız kısa devre koruması gibi sistemleri olduğundan bu tip yanma sorunları yaşanmaz.
Bu bilgilendirme iyi oldu fiyat farkından hemen anlaşılıyor zaten , dandik olanlar 8-15 tl arasında söyledikleriniz 30 tl ve dediğiniz gibi korumalı.
alırken T5 mi T8 mi olduğuna dikkat edin o ucuz dedikleriniz T8 floresan balastıdır muhtemelen lambalarınız T5 ise çalıştırmaz onları
T5 - T8 konusunda sıkıntı yok onları biliyorum , evde olamadığım için herhangi bir balast bozulmasında , sürekli prize takılı kalan , balast evi yakma olasılığı , malum saatli prize takılı otomatik.