Elektrik Kesintisi

Konusu 'Hastalıklar ve İlaçlar' forumundadır ve a.izguden tarafından 31/03/15 başlatılmıştır.

1. a.izguden

a.izguden Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    12
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Hemşire
    Merhaba arkadaşlar;

Bu konuda bir konu vardır diye düşündüm ancak kimse konu açmadı sanıyorum ki. Bugün bildiğiniz üzere, Türkiye genelinde bir elektrik kesintisi oldu. Bazı illerde uzun süre elektrik alınamadı. Ben de eğitim nedeniyle evde değildim, gerçi olsam ne yapacaktım da :)

Neyse konumuza gelelim, eve geldiğimde ( akşam 5:30, 6:00 gibi ), elektrik kesintisi olduğunu bildiğim için hemen akvaryuma baktım. Elektrikler gelmişti, nezaman geldi bilmiyorum ama, suyun sıcaklığı 20 dereceydi. Bu da, uzun süre elektriklerin olmadığının göstergesi çünkü 2-3 saatte ancak 1-2 derece ısı düşüşü oluyordu akvaryumda... Tabiiki, kaloriferler çalışmadığı için de çabuk düşmüş olabilir.

Neyse, sonuca göre, en azından 3-5 saat filtre çalışmadı doğal olarak. 1 saatte bakteriler ölmeye başlamakta, 3-5 saatte durum ne olacaktır? Balıkların mutsuz olduğunu gördüm, kimisi bitkinin üzerine yaslanmış, yüzmeden durduğunu gördüm. Hemen su bidonlarını doldurdum, su hazırlayıcı koydum ve 3 saat sonra su değişikliği yaptım.

Bundan başka yapmam gereken nedir? Normalde haftada 1 su değişimi yapıyordum, şimdi haftada 2 mi yapmalıyım?

2. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Bu kadar kısa sürede birşey olacağını düşünmüyorum, izmirde de yaklaşik 8 saat elektrik kesildi ve akvaryumumun derecesinde 4 derece bir düşüş olmuş fakat herhangi bir sorun görmüyorum şuan baliklarimda ve bitkilerde.

3. Emre54

Emre54 Deneyimli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    50
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    elektrik teknikeri
    bitkili akvaryum tankınız varsa ve mayalı sistem kullanıyorsanız uzun süreli ışıkların kapalı durması ve co2 salınımınında devam etmesi sudaki oksijen miktarını azaltmış olabilir balıkların durumu bundan kaynaklanır diye düşünüyorum. üstad uğur abininde dediği gibi fazla co2 soba zehirlenmesi gibi bir duruma gelebilir aşırısı... bakteriler hakkında bir bilgim yok ne şartlar altında yaşıyorlar yada silikilasyon olmayınca ölüyorlarmı bilgim yok ...

4. mehmetaqy

mehmetaqy Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Ankarada 7 sattir elektrik gelmedi suan var hicbir sıkıntı yok korkmayın birşey olmaz

5. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bir miktar bakteri kaybı yaşanmış olabilir ama 7-8 saat kesintinin çok büyük bir sorun yaratacağını düşünmüyorum.

6. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Su ısısı ile ilgili beslenilen canlıya göre değişkenlik gösterse de 18 dereceye kadar sorun olacağını sanmıyorum lakin bu durum yavaş olmazsa yani aniden ısı düşerse mutlaka 2 derecenin bile zararı olacaktır. Elektrikler kesilince su ısısı zamana yayılmış şekilde kademeli olarak düştüğü için sıkıntı olmaz.

Benim 4 akvaryumumda bakteri açısından durumdan en çok etkilenen iç filtreli nano akvaryumum ve en son aldığım Eheim 2213 kurulu olan 100x40x50y olan akvaryumum oldu. İç filtre için tamam da Eheim 2213 için tam bir yorum yapamıyorum sadece en yeni filtre olmasına bağlıyorum diğer filtrelerimde bakteri çok daha iyi tutunmuş durumda diye düşünüyorum.

Netice itibariyle çok büyük bir sıkıntı olmadı 24 saate toparlar inşallah.

7. mehmetaqy

mehmetaqy Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Abi bu elektrikler kesilince telefon televizyon falan hiç aklıma gelmedi ilk gelen balıklarım oldu :) bu arada elektrikler gidince ders çalıştım saglik bilgileri dersinden 98 aldım insaalah boyle zor derslerin oldugu gun 20 dakika girgitse yeter :)

Sayfayı Paylaş