Selamlar arkadaşlar paludaryum çalışmalarım son sürat devam ediyor. Beslenecek türü Electric Blue Acara olarak seçtik ve bir hobici arkadaştan aldık. Yemleme olarak önerileriniz nelerdir ?
Volkan Bey bu balık Güney Amerika Chiclidlerine tabi olduğu için bildiğim kadarıyla protein ağılıklı yemlerden hoşlanacaktır yani etçil besleniyorlar.
Hakan bey aslında soruyu yanlış sorduğumu fark ettim etçil balık ve dana yüreği yapıp mı besliyeyim yoksa kalite protein odaklı kuru yem mi vereyim marka ne önerirsiniz
Şahsen yerinizde olsam hazır yemlerden kullanırdım. Bitkili de olacak ise çok fazla organik yük bu sayede oluşmaz idi. Marka konusunda inanın bilgim yok çünkü yıllardır canlı doğuran grubuna baktığım için tetra min pul yem kullanıyorum.
Volkan bey paludaryum için seçtiğiniz balık biraz büyük değil mi? Cüce amerikan ailesinden bir tür seçseniz çok daha iyi olur diye düşünüyorum. Yemleme için kaliteli yemleri tercih edin. Dana yüreği vs. gibi doğada olmayan beslenme alışkanlıkları ile kendinizi boş yere yormuş olursunuz.
Ergün bey 100 cm lik tankta sadece 2 adet acara panda çöpçü makrakanta olucak belki bir kaç tetra tür eklerim. Pek büyük kaçıcaklarını sanmıyorum yüzme alanları 130 litre oluyor dekoruları dizip hesap yaptık bir eş acara için gayet güzel bir ortam olucak kanaatındayım ben. Zaten daha 5-6 cm acaralarım resiminide en sona ekledim Yem olarak tetranın kan kurdu paketi var ondan alıcam tetra discus granül L almayı düşünüyorum birde haftada bir otçul özellikli yem vermeyi düşünüyorum tetra yemlerini kullanmayı düşünüyorum Sis makinamın testinide yaptık gayet güzel iki adet kullanıcaz
Paludaryum deyince ben daha düşük bir yüzme alanı daha fazla karasal alan olacak diye düşünüyordum. 100 cm iki balık için yeterli bir uzunluk. Tetra ve jbl yemler iyi oluyor. Yere düşen granül yemler suyun kalitesini bozmasın diye akvaryumda aynı zamanda salyangozda bulunursa iyi olur.
Arka tarafın yüksekliği 80 cm arkadan öne eğimli bir tasarım olucak bir mağranın kesiti gibi yapmayı planlıyorum bakalım