DIY CO2 için malzeme temini(ÇİN)

Konusu 'Co2, Işık ve Ekipmanlar' forumundadır ve balnak tarafından 01/04/15 başlatılmıştır.

1. balnak

balnak Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba,
    Aşağıda linkini verdiğim ürünü almayı düşünüyorum.Sizce iş görür mü?
    Tahmini Teslimat Zamanı

2. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Selam göstergeli olması hiç birzaman size verim vereceğini sanmam sadece çiftçıkışlı kapak alabilirseniz kola şişelerinde kullanımı kolaylaşıyor o rakama değecek bir sistem değil plastik ınce ayar vanasıda o basıncta işe yaramaz denebilir.sabit bar olmadan pek olacağını sanmıyorum.
    illa edinicekseniz kapak tipi olanlar var mayalı için.
    Tahmini Teslimat Zamanı

3. balnak

balnak Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    İbrahim bey,bu kapaklardan biri tek çıkışlı olması gerekmiyor mu?Bu paket içeriğinde 3 adet çift çıkışlı var.

4. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Aksamlar plastik olduğu için bir süre sonra vidama anında kırılma ihtimali yüksek. Mayalı her ne kadar ayar vs yapılmaya çalışılsa da sıkıntı olabiliyor.

5. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    mayalıda genelde 2.şişe ile yapılıyorda bizde pek öyle kuran yok ve yedek şişe kapaklı satılmış 2şişe ile gaz akışını daha farklı hatta 3şişielisinide video görmüştüm.örnek alıntıdır youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=zHy4CtmnzeA

6. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    20 dolar bunlara para verilmez. 50 lira para yapar, yazık. Mayalı sistem elli lirayı hakedecek bir sistem değil. Pet şişe yeterde artar bile.

7. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Aynen mayalı zor zaten aylık şeker vs harcamana değmediğini söyleyenler çok okudum ,50ona 30şekere mekere derken co2li tüp sistemi masrafını geçer senelik düşünülürse:D bi tuborg tüp bi regülatör diffüzör 1sene arkana bakma derim..

8. Emre54

Emre54 Deneyimli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    50
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    elektrik teknikeri
    Aylik mayali sistem maliyeti 3 tl yi cekmez arkadaşlar ve 2.5 lt pet şişeye yaptığınız mayali sisteminizi 5 kg 6 kg yangın tüpü kullanmanızı tavsiye ederim arkadaşlar ve bu sisteme ayar vanası takıp mayali sistemi 2 ay gibi bir süre kullana bilirsiniz. Merak edenler için en kısa sürede bu urunun kurulumu ve doğruları yanlışlarını paylaşacağım şu an deneme süresinde. ... kapali durumdayken mayali sistemin tüp içerisinde oluşturduğu basıncı test etmekteyiz .

9. fedorac0re

fedorac0re Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    39
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Lojistik
    hiç bunlarla uğraşma buna vereceğin para kadar git bi efes veya tuborg tüp edin bir regülatör al arkana bakmadan uğraşmadan 1-2 sene kullan.. uğraşmana değmez mayalı sistem eski bu kullanan olarak..

10. Emre54

Beğenilen Mesajları:
    50
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    elektrik teknikeri
    arkadaşlar 100 150 yi veren 300 de verir. tam sistem 2 kg lık tüp vana selenoid valf 2 adet gösterge 2 mt hortumu ve damla sayacı ile birlikte tek yapmanız gereken bir atomizer, reaktör, difirizör kullanmak ve tüpün dolum belgeleride var. sıkıntı çekmezsiniz. diye düşünülüyor doğru olanı budur zaten bütün herşey hazır neden toprak kömür kille taban oluşturmaya çalışıyoruz. sterilize edilmiş bitki gübreleri var onları kullanın hatta diyebilirim. şahsım adına bunlarla uğraşması emek sarfetmesi güzel herşeyi hazır düşünseydik bunların hiç birini yapmazdık zaten doğal ortamlarında ziyaret edip belgesellerden keyif alırdık. hayvanlara doğal yaşam hazırlamak için uğraşırken ölümlere ve zulümlere yol açmamamız en doğrusudur değil mi HOCAMMM !!!!!

11. mehmetaqy

mehmetaqy Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Emre abi haklı eger doğallık bozulmasın diyosak en az 1 tonluk tanklar kurmamiz gerekir

12. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Arkadaşlar mümkün mertebe doğallığa ve daha az masraflı ama sağlıklı şekilde kurulumlara yönelmemiz faydamızadır.

Emre Bey yangın tüplü düzende mayalı denemesi yapanları biliyorum ve kendim de bunu denedim. Sistemde en önemli faktör ISI. Evet maya ısıya göre hareket ediyor, ortamda oksijen olup olmaması çok etkilemiyor. Eğer ısıyı yani ortam ısısını düşük tutarsanız verim almanız güçleşiyor. Mayanın çalışma oranına göre basınç değişkenlik gösterdiği için yapılan ayar stabil kalmıyor.

Siz sabit bir ortam ısısında (22 derecenin altına düşmeyen) deneme yapıp sisteme gazı vermeden önce tüpün içinde basınç oluşturursanız daha rahat olabilir diye düşünüyorum. İmkanınız olursa tüpe bar saati takabilirseniz kapalı iken kaç barç basınç oluşuyor görebiliriz.

13. Emre54

Beğenilen Mesajları:
    50
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    elektrik teknikeri
    Denemek istedigimde o hakan bey tupun icinde olusan basınç Tüp e zarar vermiyorsa elimizdeki difirizorlerin açılma basincini bilirsek tüpün icinde oluşan basincin ne kadar süre bizi idare edeceğinide tam olarak öğrenmiş oluruz diye düşünüyorum insallah düşündüğüm gibi çıkar.

14. fedorac0re

fedorac0re Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    39
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Lojistik
    benim amacım sadece arkadaşın boşuna para dökmemesi, işe yaramayacak veya belli bir süre sonra işlevini kaybedecek dandik bir malzemeye 40-50 lira vereceğine kısa yoldan 100lira en çok maliyetle bir tüp edinmesiydi.. sen neyin sitemini ediyorsun anlamadım, ben hobici birine yardımcı olmak fikir vermek adına yazıyorum bunları, hepimiz zamanında boşuna bürsürü paralar döktük belkide hala döküyoruz.. gidip 2kg tüpe 300 lira vereceğine git bir bira tüpü edin ben 10 liraya aldım tüpü biraz araştırsan bedavaya da alırsın belki en fazla da 70 80 lira regülatöre verirsin.. ama o tüpü belki 2-3 yıl uğraşmadan kullanırsın..

mayalı sistemi bende kullandım 2 3 hafta en çok ömrü oluyor onu da zaten kontrol edemiyorsun, ikide bir şekerdir mayadır uğraşıp duruyorsun, kaldı ki maliyet açısından da hesaplarsan uzun vadede tüpü geçiyor maliyeti..

tabiki herkes elinden geldiğince diy olarak bişeyler yapmalı, ben hiçbir zaman hazır da bişey kullanın demiyorum, kendi akvaryumum da dahil yapılabilecek herşeyini de diy yaptim..

15. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Arkadaşlar ben en son makalesini de yazdığım oksijen manometresi ile düzenimi kurduğumda masrafım 75 lirayı bile görmemişti. Sistemi kurduğumda tek eksiğim difüzör idi ve onuda kendim dıy olarak yaptım hadi deyin ki ufak defek masrafı da oldu hortum vs. 80 lira olmuştur.

Eğer ki, bahsediği gibi daha hesaplı tüp temin edilebilinirse ve oksijen manometresi kullanılırsa masrafı 50 lira ancak çıkar. Bu arada tüp büyük edinilirse kullanım süresi de uzar 6kg lık olanlar 1 yıla yaklaşıyor.

16. fedorac0re

fedorac0re Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    39
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Lojistik
    Bendeki tüp 8kg efes pilsen tüpü full dolu aldım 24/7 saniyede 3-4 damla veriyorum.. 1 yıldan fazla gitmesini umuyorum.. benim buna masrafım tüp 10lira regülatöre de 70lira verdim.. toplamda 80 lira.. şimdi gidip mayalı sistem düzeneğine 40-50 lira vermektense 80 lira tüp vermek bence daha mantıklı..

17. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Tüpü mükelleften bedava aldım. 2 yıldır aydınlatma ile kullanıyorum. Regülatöre 50 lira verdim. Bitince de götürüp yenisini alıyordum da artık müşterim değil :)

18. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Aslında asıl sıkıntı herkesin bulunduğu yerde tüp temini (efes, tuborg gibi) yapamaması lakin yangın söndürme firmaları bir çok şehirde var. Kendileri de dolum garantisi verdikten sonra sıfırını almaya gerek yok, firmdan alırken bunu istemek yeterli.

19. Emre54

Beğenilen Mesajları:
    50
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    elektrik teknikeri
    kola şişesi kullanıyorum tek maliyetim 7.5 lira 3 in 1 difirizör oldu 2 ayda bir 9 lira masrafı var. şahsen bu mayalı sistemi seviyorum çünkü bunu hazırlaması bile çok keyif verici.. tüplü sisteme çok geçmek istedim ama karbondioksit tüpünü 100 liradan aşağıya veren yok diye bulaşmadım bile hem ondan keyif alamam diye düşündüm. ayrıyetten ar-ge çalışmalarını çok severim o sebeple mayalı sistemin 2 3 ay gitmesini planladığım çalışmayı sonuç alırsam paylaşacağım bir manometre eksik şu anlık. birde öğrenmem gereken birşey var kullandığınız difüzörler kaç barlık basınçtan sonra aktif olmaktadır..

20. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Emre Bey ben dıy yaptığım ile 1 barda bile sorunsuz ayar yapabiliyorum ama en garantisi 2-3 bar arası oluyor. Daha önce kullandığım aqua macro difüzörde ise 8-11 bara arası ayar yapabiliyordum genellikle 11 barda kullandım, fish markalı olan cam ama seramik tablalı olanda ise yine 2-4 bar arası değişiyordu.

21. Emre54

Beğenilen Mesajları:
    50
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    elektrik teknikeri

o zaman genel olarak 3 bar olarak baz alınarak deneye 3 barlık bir basınç şalteri ekleyerek ne kadar süre aynı salınımı alacağımızı da görmüş oluruz diye düşünüyorum.

Sayfayı Paylaş