Dekor için tavsiye

Konusu 'Akvaryumda Kullanılabilecek Dekorlar ve Tasarımlar' forumundadır ve BurakYILDIRIM tarafından 24/05/14 başlatılmıştır.

1. BurakYILDIRIM

BurakYILDIRIM Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba Arkadaşlar,

Wild discus için hazırladığım yeni ortam ve akvaryum, burda ortada crypto lar var ve tam arka tarafında orta kısımda crypto ların alanı kadar olan kısma saz ekeyim diyorum ama kafamda tam olarak canlandıramadım :)

Telefon ile çektiğim için çok net değil malesef

Sizlerinde önerilerini bekliyorum

[​IMG][​IMG][​IMG]

2. muratank

muratank Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Hocam yanlış anlama ama, malzeme türü olarak neyse ama dekor konusunda tamamen özgün olmak gerek, siz kendi tankınız için kendi zevkinize göre neyi hoş görüyorsanız en iyi dekor odur, sizin zevkinize hayal gücünüze göre tasarım nasıl olursa o en iyi tasarımdır, eğer ben o taşı şuraya değilde şu tarafa koyun desem o benim zevkim olur. Bence en iyisini siz bilirsiniz

3. BurakYILDIRIM

BurakYILDIRIM Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Kişisel zevkin haricinde birde 3. gözün görmesi ve yorumlaması farklıdır, kişisel olarak yapılacak çalışma benim açımdan zaten gözüme hoş gelecek ama bir yere kadar belli bir zamandan sonra sıkmaya başlayacak, çünkü net bir bütünlük algısı oluşturmak zor olacak.

4. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Burak Bey öndeki beyaz kum ve küçük taşları alıp o bölgeye bodur tür subulata gibi kolay türlerden ekleyip arka plana özellikle kütüklerin arkasına saz gibi boylu bitkilerden ekleyebilirsiniz görselliği artıracaktır.

Bir odak noktası olsun derseniz de cyrptoları sağ yada sol kütüklerin yakınına gruplamak daha da iyi olur.

5. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Aramıza hoş geldiniz burak bey akvaryumunuzun dekoru çok güzel olmuş benim gözüme şu takıldı sağ taraftaki kökleri aşağı bakarken soldaki kök uçları yukarı bakiyor tabiki öncelik li olarak sizin begenmeniz akvaryum boyutunuz ve ışıklandırmaniz nasil. Dicus akvaryumu yapacağınız a gore genis yapraklı bitkiler tercih etmelisiniz diye dusunuyorum. Bugun bir discus akvaryumu gördüm discusun birinin çapı yaklasik 27cm vardı resimlerini cekmek aklima gelmedi burada paylasmak isterdim.

6. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Formumuza hoşgeldiniz öncelikle.Benim gözüme da takıldı sağ taraftaki kökleri aşağı baksa daha iyi olacak gibi sağdaki ve soldaki dallara da moss sarılabilir.Birde sol tarafa anubias konulabilir diye düşünüyorum.Discuslan nasıl uyumlu olur mu onu bilemem. Hocalarımın yanında hadsizlik etmek istemem ama nacizane fikrim budur Burak bey.

7. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Uğur beye katılıyorum az ışık isteyen anubias köklerin alt kısmında gölgede kalacak şekilde konumlandırılır ise hoş bir görüntü oluşturur.

8. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Akvaryumun son durumu nedir Burak bey bitki ve dekor işini hallettiniz mi?Discuslarınız geldi mi?
    Wild discuslar bildiğim kadarı ile yetiştirmesi ve bakımı en zor olan agresif discuslar değil mi?
    (Wild Discuslar bilindiği üzere agresif yapılarından ve yaşadıkları bölge şartlarından dolayı adapte sürece zor olan balıklardır.)

Sayfayı Paylaş