Co2 ve Difüzör sorunu

Konusu 'Co2, Işık ve Ekipmanlar' forumundadır ve muhammed43 tarafından 01/01/17 başlatılmıştır.

1. muhammed43

muhammed43 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    20
    Ödül Puanları:
    8
    Merhaba arkadaşlar bir kaç sorum olacaktı;

1-) 3gün önce kurduğum yeni sistemde kullandığım Ista 3in1 difüzör kullanıyorum fakat difüzörün içine doldurduğum su bitmiş kalmamış damla sayacını göremiyorum tekrar doldurayım tamamda ama neden böyle oldu acaba veya normalmi bu durum.
    2-) co2 sisteminde regülatörün vanasından ayarladığım 6'da olan karbondioksit çıkışı zamanla düşüş yapıyor ve suyun üstü kabarcıklarla doluyor bu durum normalmi yoksa co2 fazlamı geliyordur.Şayet fazlaysa co2 saatindeki 6 olan basınç durmalımı ayarı ince ayar vanasındanmı yapacam birde bu işin ideali saniyede kaç damla olması lazım.Detaylı açıklarsanız sevinirim. Yardımcı olan herkese teşekkürler

Yönetici tarafından son düzenleme: 02/01/17

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Muhammed bey merhaba, difüzör içine dolan su normalde bu kadar hızlı bitmemesi gerekiyor tüpten çok ani olarak basınç verdiyseniz sebebi bu olabilir. Co2 ayarını yapmadan önce ilk olrak tüpün vanası kapalı iken ince ayar vanasını sonuna kadar açın, regülatörü kapalı tutun, daha sonra tüpün vanasını 1 tu çevirin yavaş yavaş o esnada regülatörün 1 basıncı 50 lere doğru gelir ve 1 tur daha çevirin. Sonra regülatörün vanasını yavaşca 1 tura yakın açarken bir yandan da ince ayar vanasını kısmaya başlayın tamamen kısmayın iyice kıstıktan sonra kabarcık sayacında örenğin saniyede 1 kabarcık ayarı yapın beklemeye geçin 15 dk sonra tekrar kontrol edin ve ince ayardan istediğiniz ayara getirin.

Çıkış basıncının düşmesinin 2 sebebi olabilir regülatörden yeterli gaz gelmiyor yada ince ayardan oldukça boşta gaz geçiyor yetişmiyor. Regülatördeki ince ayar vanasından tarafta olan gösterge kaça ayarlanmış ise sabit kalması gerekiyor aşağı yukarı bile yapmamalı.

İdeal kabarcık adeti suyunuzda ph seviyesine bağlıdır, ph örneğin 7.4 ise co2 artırmalısınız ama 6,6 ise düşürmelisiniz. Siz şimdilik saniyede 1 kabarcık olarak ayarlayın ve 1 gün sonra bakın ph kaç olmuş ona göre tekrar ince ayar ile düşürüp artırırsınız.

3. muhammed43

muhammed43 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    20
    Ödül Puanları:
    8
    sizin söylediğiniz şekilde ayarlamaya çalışayım verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim Hakan abi

hedayse bunu beğendi.

4. aymoli

aymoli Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    30
    Ödül Puanları:
    28
    Eğer difüzorünüz yüksek basınç istiyor ise dikkat edin hortumlarda ek yerlerinden kaçaklar olabilir veya hortum kalitesiz ise şişme yapabilir. İsta bildiğim kadarıyla 3-4 bar ile bile sorunsuz çalışıyor mayalıda kullanan bile var diye biliyorum.

Çıkış basıncını illaki 6 da tutmanız şart değil 3 ile başlayın yavaş yavaş ince ayarı açın eğer istediğiniz ayara gelirse çok fazla açıp ince ayar vanasına da yüklenmeyin boşuna.

5. muhammed43

muhammed43 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    20
    Ödül Puanları:
    8
    teşekkür ederim

Sayfayı Paylaş